Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ХАРТМАН ПРЕВРЪЗКА ПЕРМАФОАМ СТЕРИЛНА 10СМ/10СМ Х 1 - 409401

Пермафоам (PermaFoam) е хидроактивна полиуретанова превръзка с изключително висока абсорбция, която поддържа влажна среда в раната. Permafoam абсорбира раневия ексудат и стимулира заздравяването

Този продукт Ви носи 89 бонус точки
Марка: ХАРТМАН
Цена: 8.91лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                        ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ 10СМ/10СМ Х 1

PermaFoam е хидроактивна полиуретанова превръзка с изключително висока абсорбция, която поддържа влажна среда в раната. Това позволява извършването на автолитичен дебридман и спомага образуването на гранулационна тъкан. PermaFoam притежава специална пенеста структура с отворени пори, която действа на капилярен принцип.

Как действа?

Permafoam абсорбира ексудатa, осигурявайки оптимално влажна среда в раната и стимулира раневото заздравяване. Permafoam не залепва върху раната. Превръзката се отделя безболезнено за пациента и не оставя следи.

Приложение:

Превръзките Permafoam са особено подходящи за почистване и лечение на умерено до силно ексудиращи рани. Стимулира процеса на гранулация особено при хронични рани като варикозни язви или декубитуси. Особено подходяща при лечение на варикозни язви в комбинация с компресивна терапия. За лечение на изгаряния до втора степен. PermaFoam не се препоръчва при инфектирани рани , рани ангажиращи мускулатура, сухожилия и кости и при изгаряния 3та степен.

Начин на употреба:

Почистете раната преди да поставите превръзката. Изберете подходящия размер Permafoam, така че превръзката да припокрива ръбовете на раната с около 1-2 см. Колкото раната е по-голяма, толкова повече е необходимо да бъде застъпването. Изрежете излишната част от превръзката, ако това е необходимо.Поставете превръзката с бялата й повърхност върху раната, а с бежовата й повърхност навън; след това фиксирайте с вторична превръзка.

За по-лесно отстраняване на Permafoam, ръбовете й може да се овлажнят с разтвор на Рингер. Ако раната не е усложнена, Permafoam може да остане до няколко дни в зависимост от количеството на раневия секрет и от състоянието превръзката. Смяната на Permafoam се налага по клинични показания и при поява на секреция около ръбовете на превръзката.

Противопоказания: Permafoam не е подходяща за приложение при рани с оголени кости, мускули и сухожилия; при инфекции, причинени от гъбички и от 2-ра и 3-та степен изгаряния.

Предупреждения: Преди започване на лечение, при рани със забавено и нарушено заздравяване е необходима първична клинична оценка на състоянието на раната и изяснаване на етиологията. Лечението с Permaform не замества основното лечение на причината, довела до образуването на раната.

При случаи на клинично инфектирани рани Permafoam трябва да се прилага само под лекарски контрол.

Не съчетавайте едновременно използване на Permafoam  с оксиданти (кислородна вода). Това може да повреди пенестата структура на превръзката.

Споделете мнението си за ХАРТМАН ПРЕВРЪЗКА ПЕРМАФОАМ СТЕРИЛНА 10СМ/10СМ Х 1 - 409401

Web Statistics