Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

АКНЕ АУТ БП 5% ЕМУЛГЕЛ 20ГР

Този продукт Ви носи 307 бонус точки
Цена: 30.70лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Акне ВР 5 /

Akne ВР 5

Информация за пациента

Моля, прочетете листовката внимателно, преди да използвате Акне ВР 5.

Листовката съдържа важна информация за това какво трябва да съблюдавате при прилагането на продукта. Не позволявайте на други да използват предписаното на Вас лекарство и не приемайте медикаменти, изписани на други пациенти. Ако имате допълнителни въпроси, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Тази листовка съдържа информация за:

1.   За какво се използва Акне ВР 5

2.   Какво съдържа

3.   Кога и как се прилага

4.   Специални предупредения при употреба

5.   Употреба при бременност и кърмене

6.   Нежелани лекарствени реакции

7.   Какво друго трябва да имате предвид

8.   Срок на годност и начин на съхранение

1.   Akne ВР 5 / Акне ВР 5

Дермална емулсия за лечение на акне.

2.   Какво съдържа Акне ВР 5?

Активно вещество: бензоилпероксид 1 ml емулсия съдържа 50 mg бензоилпероксид

Помощни вещества: полиетилен гликол 300 стеарат, течен парафин, диметикон 350, натриев едетат, пречистена вода

3.   Кога и как се прилага Акне ВР 5?

Акне ВР 5 е средство за външно лечение на акне. Има пилинг-действие, което предотвратява запушването на порите и образуването на комедони. Акне ВР 5 намалява образуването на себум и така подобрява състоянието на мазна кожа. Освен това подтиска растежа на акне-бактериите, което води до по-бързо лечение на възпалението. Акне ВР 5 се прилага при всички форми на акне вулгарис (комедони, черни точки), по лицето и тялото, особено при появата на нодули (възелчета) и гнойни мехурчета.

Кога не трябва да се прилага Акне ВР 5?

Не използвайте Акне ВР 5 при свръхчувствителност към пероксиди или някое от помощните вещества. Да се избягва контакт с очите, клепачите, устните и лигавиците, както и контакт с открити рани или разранена кожа.

Как се прилага Акне ВР 5?

В началото нанасяйте Акне ВР 5 вечер, на тънък сл(      участъци от

кожата. При добра поносимост прилагайте сутрин и 

Продължителността на лечението е от няколко седмици до няколко месеца. Преди прилагане на Акне ВР 5 кожата трябва да се почисти внимателно с неалкален сапун. Прекомерното изсушаване на кожата може да се намали като се използват хидратиращи продукти, които не съдържат бензоил пероксид. При много чувствителна кожа, особено в началото, Акне ВР 5 може да се прилага само за няколко часа върху кожата и след това да се измие, или да се прилага през ден. Придържайте се към предписаната от Вашия лекар доза или към посочената в тази листовка. Ако мислите, че лекарството действа прекапено слабо или прекалено силно, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

4.   Предупреждения при употреба на Акне ВР 5

Нанасяйте Акне ВР 5 внимателно в областта на устата и ъгълчетата на носа. Консултирайте се с лекар, ако имате алергични заболявания на кожата (например атопична екзема), или суха кожа с намалена мастна секреция.

Страничните действия на Акне ВР 5 могат да се засилят при едновременно прилагане с други лекарствени средства за акне или дразнещи кожата продукти. Не се препоръчва интензивно облъчване с ултравиолетови лъчи (слънчеви бани, солариум) по време на лечението с Акне ВР 5, тъй като това може да засили дразненето на кожата.

Ако страдате от други заболявания, имате алергии или използвате други локални лекарствени средства (и такива, които сте купили сами!), информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

5.   Може ли Акне ВР 5 да се прилага по време на бременност или на кърмене?

Ако сте бременна или искате да забременеете, както и през периода на кърмене, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате Акне ВР 5.

6.   Какви нежелани лекарствени реакции може да има Акне ВР 5?

При прилагането на Акне ВР 5 могат да се проявят следните нежелани лекарствени реакции:

Рядко може да се прояви сенсибилизиране на кожата под формата на кожна алергия.

По време на терапията може да появи зачервяване, леко парене и лющене на кожата. Това се дължи на основните свойствата на продукта, свързани с механизма на действие. Основата на Акне ВР 5 намалява тези нежелани симптом, тъй като леко омазнява и не съдържа алкохол.

Ако в началото на лечението се появят нежелани симптоми, като например опъване и прекомерно изсушаване на кожата, зачервяване или парене, които са прекалено силни, траят повече от седмица, или ако се появят реакции на свръхчувствителност, потърсете лекар и намалете, или спрете употребата на Акне ВР 5. В повечето случаи, след отшумяване на острите оплаквания, лечението може да продължи или да започне отново като Акне ВР 5 се прилага по-рядко (например през ден).

При случаен контакт с очите, лигавицата на очите, уст; зачервяване или парене, изплакнете обилно с вода. П| сухотата на кожата може да се засили. 

Ако забележите други странични действия и прояви, които не са споменати в настоящата листовка, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

7.   Какво друго трябва да имате предвид?

Поради избелващото действие на активното вещество, не е желателно Акне ВР 5 да се нанася върху веждите, брадата или косата. При контакт с цветен текстил също може да се прояви избелващо действие.

8.   Срок на годност - 3 години.

Не използвайте Акне ВР 5 след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Указания за съхранение

Да се съхранява при температура под 25 °С.

Да не се съхранява в хладилник.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Опаковка

бутилка от 55 ml

Производител и притежател на разрешението за употреба

Шпириг Фарма АГ, 4622 Егеркинген, Швейцария

Последна редакция на листовката: септември 2003 г.

 

Споделете мнението си за АКНЕ АУТ БП 5% ЕМУЛГЕЛ 20ГР

Web Statistics