Валута: BGN
  • USD
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Извънредният труд може да повиши риска от инсулт

Дата: 2015-11-23

Шансът жена да получи инсулт, по принцип е значително по-малък, отколкото при мъжете. Допълнителното работа обаче може да изравни това неравенство и така жените ще имат същия шанс да получат инсулт, колкото и мъжете. Един скорошен анализ показва, че жените, които работят 55 или повече часа седмично имат с 30% по-висок риск от получаване на инсулт, отколкото тези, работещи стандартни часове, което ги прави също толкова вероятно да имат инсулт, както техните колеги от мъжки пол.

Анализът, публикуван онлайн на 20 Авг 2015, от The Lancet, е проведен от европейски изследователи на общественото здраве. Той обработва данни от над 600 000 жени и мъже, получени през дългосрочни наблюдателни проучвания в Европа и Съединените щати. Това е първият такъв анализ на връзката между работещи дълги часове и инсулт. Изследователите отбелязват няколко фактора, които биха могли да допринесат за повишаване на риска от инсулт, включително допълнителния стрес от балансиране на допълнителни работни часове, бездействието, дълги периоди на стоене седнал, без да обръща внимание на инсулта и предупредителните за него знаци.

Констатациите служат като напомняне, за да се опитат да намалят стреса на работното място. Правете на всеки час кратка разходка и на няколко минути дълбоко дишане. Не подминавахте симптоми като внезапно главоболие, слабост или загуба на зрението. Те изискват незабавна медицинска помощ.

Web Statistics