Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ДИЦИНОН 500МГ ТАБЛ. Х 20

Etamsylate е синтетичен антихеморагичен и съдопротективен лекарствен продукт, действащ през I-вата фаза на кръвоспирането. Скъсява времето на кървене и намалява кръвозагубата, същевременно възстановявайки устойчивостта на капилярната стена. Използва се като профилактика и лечение на капилярни кръвотечения от всякакъв произход.

Този продукт Ви носи 397 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                       ДИЦИНОН 500МГ Х 20

Състав:
Лекарствено вещество: Etamsylate (етамсилат) 250 mg

Лекарствена форма
Таблетки за перорална употреба.

Свойства / ефекти
Etamsylate е синтетичен антихеморагичен и съдопротективен лекарствен продукт, действащ през I-вата фаза на кръвоспирането (взаимодействие между ендотела и тромбоцити). Скъсява времето на кървене и намалява кръвозагубата, повишавайки тромбоцитната адхезия и възстановявайки устойчивостта на капилярната стена.
Etamsylate няма съдосвиващо действие, не повлиява фибринолизата и не променя плазмените фактори на съсирване.

Показания и употреба

В хирургията:
Профилактика и лечение на преоперативно (преди операция), периперативно (по време на операция), или постоперативно (следоперативно) капилярно кръвотечение при всякакви деликатни операции и при такива засягащи обилно кръвоснабдени тъкани: УНГ (уши-нос-гърло), гинекология, акушерство, урология, одонтостоматология, офталмолотя, пластична и възстановителна хирургия.

Във вътрешната медицина:
Профилактика и лечение на капилярни кръвотечения от всякакъв произход или локализация: хематурия (кръв в урината), хематемеза (повръщане на кръв), мелена (кръв в изпражненията), епистаксис (кървене от носа), гингиворагия (кървене от венците).

В гинекологията:
Метрорагия (кървене от матката), първична или свързана с интраутеринни изделия менорагия (кървене свързано с т.н. спирали), при отсъствие на органична патология.

Дозировка:

Възрастни:

Предоперативно: 1 таблетка (500 mg), 1 час преди операцията.

Следоперативно: 1 таблетка (500 mg), на всеки 4-6 часа, докато. съществува риск от кървене

Вътрешна медицина: обикновено трябва да се приема по 1 таблетка, 2-3 пъти дневно (1000 - 1500 mg), по време на хранене с малко вода; продължителността на лечението зависи от постигнатите резултати.

Гинекология, менорагия, метрорагия: да се приема по 1 таблетка, 3 пъти дневно (1500 mg), по време на хранене с малко вода. Лечението трае 10 дни и започва 5 дни преди датата на очаквания месечен цикл.

Деца:

Поради високата концентрация на лекарственото вещество, Dicynone 500 не е подходящ при деца.

Противопоказания
Свръхчувствителност към etamsylate и/ или помощните вещества.

Остра форма на порфирия, бронхиална астма, доказана свръхчувствителност към сулфити.

Специално предупреждение и предпазни мерки при употреба
Парентералното приложение на Dicynone може да предизвика спадане на артериалното налягане, но не са съобщени данни за подобен риск по време на перорално приложние.

Ако Dicynone се прилага за намаляване на обилно и/или продължително менструално кръвотечение и не се наблюдава никакво подобрение, трябва да се търсят и изключат възможни патологични причини.

Бременност и кърмене
Бременност категория В: проуgвания при животни не показват някакъв фетален риск, но не са налични контролирани проучвания при бременни жени.

Като предпазна мярка, Dicynone не трябва да се прилага през 1-вото тримесечие на бременността, докато по време на II и 111 тримесечие, може да се прилага само ако се прецени че, очакваната терапевтична полза надвишава потенциалния риск за плода.

Поради липса на данни за преминаването на Dicynone в кърмата, не се препоръчва кърмене по време на прилагането му, ако кърменето продължава лечението трябва да бъде спряно.

Нежелани лекарствени реакции
Рядко: гастрапгия (болка в стомаха), гадене, главоболие, обриви по кожата. В повечето случаи, тези симптоми изчезват спонтанно. Ако те продължават, дозата трябва да се намали или лечението се прекратява.

Лекарствени и други взаимодействия
Thiamine (vitamin В1) се инактивира от сулфита, съдържащ се в Dicynone.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини
Dicynone  няма никакво влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Споделете мнението си за ДИЦИНОН 500МГ ТАБЛ. Х 20

Web Statistics