Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ДИПРОЗОН УНГВ 15ГР

ДИПРОЗОН може да се използва за успокояване на зачервяването, отока, сърбежа и дискомфорта, които настъпват при кожни болести, повлияващи се от кортизоновите медикаменти.

Този продукт Ви носи 51 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

DIPROSONE (ДИПРОЗОН) Крем

DIPROSONE (ДИПРОЗОН) Унгвент

Моля, прочетете внимателно тази информация преди за започнете приема на това лекарство. Ако имате някакви въпроси, задайте ги на Вашия лекар или фармацевт.

Име на лекарствения продукт:

Diprosone (Дипрозон) крем; В1ргозопе(Дипрозон) унгвент.

Активна съставка: Всеки грам от Дипрозон крем / унгвент съдържа еквивалент на 0,05% бетаметазон.

Неактивни съставки:

Крем: Chlorocresol, Sodium dihydrogen phosphate dihydrate, Phosphoric acid, Paraffinum liquidum, Cetostearyl alcohol, Cetomacrogol 1000, White petrolatum and Purified water.

Унгвент :Parafrmum liquidum, White petrolatum

 

Фармацевтична форма:

Крем, унгвент за приложение върху кожата.

 

Фармакотерапевтична група:

Дипрозон крем и унгвент са препарати от кортизоновия вид за приложение върху кожата. Дипрозон е включен в групата на силните кортикостероидни препарати.

 

Притежател на правата за продажба:

Essex Chemie AG, Lucerne, Switzerland

 

Производител:

Schering Plough Labo N.V.Heist-op-den-BergIndustrieparkBelgium

 

Показания:

Дипрозон може да се използва за успокояване на зачервяването, отока, сърбежа и дискомфорта, които настъпват при кожни болести, повлияващи се от кортизоновите медикаменти.

 

Противопоказания:

Не трябва да използвате за лечение Дипрозон, ако сте имали алергична реакция (като свиркащо дишане, обрив или уртикария) към това лекарство или някое друго кортикостероидно лекарство.

 

Предупреждения:

Пазете това лекарство и всички други лекарства на недостъпно за деца и домашни животни място. Не давайте Дипрозон на никого другиго и не го използвайте за други кожни болести; Вашият лекар Ви е предписал това лекарство специално за Вас и за сегашното състояние на Вашата кожа.Този продукт е за използване само върху кожата. Избягвайте попадането му в очите.

 

Лекарствени взаимодействия:

Съобщете на Вашия лекар, ако приемате някакви лекарства, отпуснати с или без рецепта.

 

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:

Няма въздействие.

 

Специални предупреждения:

Преди да започнете употребата на Дипрозон крем/унгвент съобщете на Вашия лекар:

• Ако сте бременна или кърмите;

• За всяко друго заболяване, което имате особено ако имате инфекция.

Дипрозон крем/унгвент не трябва да се използва върху големи участъци от кожата, тъй като това увеличава абсорбираното количество. Не използвайте този продукт по-често или за по-дълго време от това, което Ви е препоръчал лекарят.

Консултирайте се с лекаря си, ако кожното Ви заболяване се влоши или изглежда, че има инфекция.Правилно приложение на това лекарство: Поставете тънък слой от Дипрозон крем или Дипрозон унгвент за да покриете засегнатото място и втрийте леко, обикновено веднъж или два пъти дневно (сутрин и вечер). Не поставяйте превръзка или друга обвивка на третираната кожа, освен ако не Ви е препоръчал така лекарят. Не използвайте плътно прилепващи памперси или найлонови гащички при дете, лекувано с Дипрозон, освен ако това не Ви е препоръчано от Вашия лекар.

Избягвайте приложението на Дипрозон крем/унгвент върху дълбоки кожни рани,отворени рани, изгаряния или наранена кожа.

Употребата на Дипрозон унгвент се препоръчва в случаи на сухи и напукани лезии. При необходимост от леко намазване, се предпочита употребата на Дипрозон крем.

Дипрозон крем/унгвент не се препоръчва за употреба при деца под 12 годишна възраст.

 

Лечение при предозиране:

Потърсете медицинска помощ веднага в случай на случайно поглъщане.

Ако пропуснете доза:

Ако забравите да употребите Дипрозон крем/унгвент, приложете го колкото е възможно по-скоро, след това се върнете към нормалния начин на приложение.

 

Как да спрете лекарството:

Вашият лекар ще Ви посъветва кога да спрете употребата на Дипрозон.Нежелани лекарствени реакции на препрарата:Заедно с желаните ефекти, едно лекарство може да причини накои нежелани лекарствени реакции. Въпреки, че може да не настъпят всички тези нежелани лекарствени реакции ако настъпят, те може да изискват преглед от лекар. Консултирайте се при лекаря си, ако някоя от следните нежелани реакции се задържи или Ви тревожи: парене, сърбеж, дразнене, инфекция или сухота на кожата, раздразване или зачервяване на лицето, увеличено окосмяване, акне, промяна в цвета на кожата, изтъняване на кожата с лесно кървене, стрии.

Всяка от нежеланите лекарствени реакции, съобщени при системна употреба

При някои пациенти е възможна появата на нежелани лекарствени реакции, които не са сред изброените, но са характерни за системното приложение на медикаменти от кортизонов тип.Ако забележите други ефекти, обърнете се към Вашия лекар.Децата и продрастващите, на които се налага също да използват това лекарство трябва да бъдат проследявани внимателно от техния лекар, тъй като лекарството се абсорбира през кожата и може да повлияе растежа или да причини други нежелани лекарствени реакции.

 

Срок на годност:

крем и унгвент - 5 години.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, обозначен върху опаковката.

Споделете мнението си за ДИПРОЗОН УНГВ 15ГР

Web Statistics