Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ДИПРОЗОН КРЕМ 15ГР

ДИПРОЗОН се прилага за облекчаване на зачервяването, отока, сърбежа и дискомфорта, които настъпват при кожни състояния, повлияващи се от кортизонови продукти.

Този продукт Ви носи 51 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 5.05лв.
или 5050 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

DIPROSONE® cream

ДИПРОЗОН® крем

Състав

Лекарствено вещество: Всеки грам Дипрозон крем съдържа бетаметазон дипропионат (betamethasone dipropionate), еквивалент на 0.05% бетаметазон.

Помощни вещества:Хлорокрезол, натриев дихидроген фосфат дихидрат, фосфорна киселина, течен парафин, цетостеарилов алкохол, цетомакрогол 1000, бял мек парафин, натриев хидроксид и пречистена вода.

 

Лекарствена форма

Крем

За дермално приложение

 

Фармакотерапевтична група

Дипрозон крем е лекарствен продукт от кортизонов вид за приложение върху кожата. Дипрозон принадлежи към групата на мощните кортикостероиди.

 

Име и адрес на производителя

Schering-Plough Labo N.V., Heist-op-den-B erg Belgium

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба

Schering-Plough Central East AG,LucerneSwitzerland

 

Показания

Дипрозон се прилага за облекчаване на зачервяването, отока, сърбежа и дискомфорта, които настъпват при кожни състояния, повлияващи се от кортизонови продукти.

 

Предупреждения

Съхранявайте този лекарствен продукт и всички други лекарства на място, недостъпно за деца и домашни животни. Не давайте Дипрозон на друг и не го използвайте за други кожни болести. Вашият лекар Ви е предписал този лекарствен продукт специално за Вас и за сегашното състояние на Вашата кожа.Този продукт се използва само върху кожата. Избягвайте контакт с очите. Лекарствени взаимодействияИнформирайте Вашия лекар, ако приемате някакви лекарства, независимо дали са отпуснати със или без рецепта.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни.

Специални предупреждения

Преди да започнете употребата на Дипрозон крем, съобщете на Вашия лекар:

• Ако сте бременна или кърмите;

• За всяко друго заболяване, което имате, особено ако е инфекция.

Дипрозон крем не бива да се използва върху големи участъци от кожата, тъй като това увеличава абсорбираното количество. Не използвайте този продукт по-често или за по-дълго време от това, което Ви е препоръчал лекарят.Консултирайте се с лекаря си, ако състоянието на кожата ви се влоши или кожата изглежда инфектирана.

 

Правилно приложение на този лекарствен продукт

Нанесете тънък слой Дипрозон крем, така че да покриете засегнатия участък от кожата и втрийте леко, обикновено веднъж или два пъти дневно (сутрин и вечер). Не поставяйте превръзка или друго покритие на третираната кожа, освен ако лекарят не Ви е препоръчал. Не използвайте плътно прилепващи памперси или найлонови гащички при дете, лекувано с Дипрозон, освен ако лекарят не е препоръчал това.Избягвайте приложението на Дипрозон крем върху дълбоки кожни рани, отворени рани, изгаряния или наранена кожа.Дипрозон крем не се препоръчва за употреба при деца под 12 годишна възраст.

 

Лечение при предозиране

Веднага потърсете медицинска помощ в случай на случайно поглъщане. Ако пропуснете дозаАко забравите да употребите Дипрозон крем, приложете го колкото е възможно по-скоро, след това се върнете към нормалната схема на приложение.

Как да спрете употребата на лекарствения продукт

Вашият лекар ще ви посъветва кога да спрете употребата на Дипрозон.

 

Нежелани лекарствени реакции

Заедно с желаните ефекти, един лекарствен продукт може да причини и някои нежелани лекарствени реакции. Въпреки, че може не всички да се проявят, ако това се случи, може да се наложи лекарска намеса. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някоя от следните нежелани реакции се задържи по-дълго или Ви тревожи: парене, сърбеж, дразнене, инфекция или сухота на кожата, дразнене или зачервяване на лицето, увеличено окосмяване, акне, промяна в цвета на кожата, изтъняване на кожата с лесно нараняване, стрий.При някои пациенти е възможна появата на нежелани лекарствени реакции, които не са сред изброените, но са характерни за системното приложение на лекарствени продукти от кортизонов тип.Ако забележите други нежелани реакции, неописани в листовката, моля обърнете се към Вашия лекар.Децата и подрастващите, на които се налага също да използват този лекарствен продукт, трябва да бъдат проследявани от техния лекар, тъй като лекарството се абсорбира през кожата и може да повлияе растежа или да причини други нежелани лекарствени реакции.

 

Срок на годност

5 години.

Срок на годност след отваряне: 3 месеца.

Да не се използва след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката

 

.

Споделете мнението си за ДИПРОЗОН КРЕМ 15ГР

Web Statistics