Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ДИПРОГЕНТА КРЕМ 15ГР

ДИПРОГЕНТА КРЕМ се прилага за облекчаване на възпалението при чувствителни на кортикостероиди кожни заболявания (напр. алергичен дерматит, атопичен дерматит, псориазис, екзема и др.), при които е налице или се подозира инфекция, предизвикана от чувствителни на гентамицин микроорганизми.

Този продукт Ви носи 57 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 5.66лв.
или 5660 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

 

Име на лекарствения продукт

Diprogenta® cream
Дипрогента крем

Състав

Лекарствено вещество:Всеки грам Diprogenta крем съдържа бетаметазон дипропионат {betamethasone dipropionate), еквивалентен на 0,5 мг (0,05%) бетаметазон и гентамицин сулфат (gentamicin sulphate), еквивалентен на 1,0 мг (0,1%) гентамицин.

Помощни вещества;Хлоркрезол, натриев дихидроген фосфат дихидрат, фосфорна киселина, течен парафин, цетостеарилов алкохол, цетомакрогол 1000, бял мек парафин, натриев хидроксид.

 

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба

SP Europe, 73, me de Stalle, B-1180 Brussels, Белгия

Име и адрес на производителя

Schering Plough Labo N.V., Heist-op-den-Berg, Белгия

 

1. КАКВО Е DIPROGENTA И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Лекарствена форма

Крем за приложение върху кожата.

Показания

Diprogenta крем се прилага за облекчаване на възпалението при чувствителни на кортикостероиди кожни заболявания (напр. алергичен дерматит, атопичен дерматит, псориазис, екзема и др.), при които е налице или се подозира инфекция, предизвикана от чувствителни на гентамицин микроорганизми.

 

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ DIPROGENTA

Противопоказания

Не използвайте Diprogenta:

Ако имате свръхчувствителност или алергия към някоя от съставките на продукта, или към други кортикостероиди или антибиотици от групата на аминогликозидите

 

Специални предупреждения и специални противопоказания

Преди използване на Diprogenta крем съобщете на Вашия лекар, ако сте бременна или кърмите, ако имате каквото и да е заболяване и особено, ако имате инфекция.Diprogenta крем не трябва да се използва върху големи участъци от тялото, тъй като това може да увеличи абсорбираното количество. Не използвайте Diprogenta крем по-често или за по-дълго време отколкото Ви е предписал лекарят.Обърнете специално внимание, ако: състоянието на кожата Ви се влоши, кожата изглежда инфектирана или силно изсушена.Diprogenta крем не се препоръчва при деца под 12 годишна възраст.

 

Докато се лекувате с Diprogenta

Употреба по време на бременност и кърмене

Бременност

Преди да използвате Diprogenta крем, съобщете на Вашия лекар, ако сте бременна.

 

Кърмене

Преди да използвате Diprogenta крем, съобщете на Вашия лекар, ако кърмите.

 

Ефекти върх способността за шофиране и работа с машини

Няма данни за влиянието на продукта върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Взаимодействие с други лекарствени продукти

Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако взимате или наскоро сте взимали някакви други лекарства, дори и такива, които се продават без рецепта.

 

3. КАК СЕ ИЗПОЛЗВА DIPROGENTA

Това лекарство е предписано от Вашия лекар специално за Вас и за лечение на настоящото Ви заболяване; не давайте това лекарство на никой друг.При необходимост, Вашият лекар може да променени дозата в хода на лечението. Начин на приложениеНанасяйте тънък слой Diprogenta крем върху засегнатия участък от кожата, като леко втривате. Не превързвайте и не поставяйте компреси върху обработената повърхност освен, ако това не е съветът на Вашия лекар.Не използвайте стегнати пелени или найлонови гащички на дете, лекувано с Diprogenta крем освен, ако Вашият лекар не Ви е посъветвал. Избягвайте приложението на Diprogenta крем върху дълбоки кожни рани, отворени рани, изгаряния или наранена кожа.

Честота на приложение

Обикновено два пъти дневно (сутрин и вечер) или по предписание на Вашия лекар. При по-леки случаи заболяването може да се повлияе от приложение веднъж дневно.

 

Продължителност на лечението

Вашият лекар ще ви посъветва кога да спрете употребата на Diprogenta крем.

Какво да предприемете в случай на предозиране

Diprogenta крем трябва да се използва само в препоръчаната дозировката. свържете се с Вашия лекар, ако сте използвали Diprogenta крем върху големи участъци от кожата или за по-дълго време от предписания срок. Потърсете незабавно медицинска помощ.' ако случайно погълнете Diprogenta крем.

Какво да предприемете в случай, че пропуснете една или повече дози

Ако забравите да нанесете Diprogenta крем според предписанието; поставете лекарството колкото е възможно по-скоро и след това се върнете към редовната схема на приложение

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Заедно с желаните ефекти лекарственият продукт може да окаже и някои нежелани лекарствени реакции. Въпреки, че може не всички да се проявят, ако това се случи, може да се наложи лекарска намеса. Свържете се с Вашия лекар, ако някоя от следните нежелани лекарствени реакции се задържи или Ви тревожи: парене, сърбеж, раздразнена/възпалена или суха кожа, възпаление или зачервяване на лицето; увеличено окосмяване; акне; промяна на цвета на кожата; изтъняване на кожата и лесно кървене; стрий или други признаци на възпаление , които не сте наблюдавали до този момент.Ако забележите някакви други нежелани лекарствени реакции, свържете се с Вашия лекар. Децата и подрастващите, на които се налага да ползват този Diprogenta крем, трябва да бъдат внимателно наблюдавани от лекаря си, тъй като лекарството се абсорбира през кожата и може да засегне ръста или да има други нежелани въздействия.

 

5. СЪХРАНЕНИЕ НА DIPROGENTA

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 30°С.Да не се използва след изтичане срока на годност, указан върху опаковката.

 

6. СРОК НА ГОДНОСТ

3 години

Споделете мнението си за ДИПРОГЕНТА КРЕМ 15ГР

Web Statistics