Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ДЕАНКСИТ ТАБЛ. Х 100

DEANXIT / Деанксит принадлежи към група медикаменти, които действат като облекчават симптомите на потиснато настроение. Деанксит се използва за лечение на тревожност и депресия при пациенти, които биха могли също да проявяват или да не проявяват признаци на психосоматични заболявания.Вашият лекар обаче може да Ви предпише Деанксит и с друга цел.

  • Производител: Lundbeck
  • Код: 2148
Този продукт Ви носи 166 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

DEANXIT

ДЕАНКСИТ

обвити таблетки

 

 

 Това лекарство е предписано лично на Вас и Вие не трябва да го предлагате на други хора. То може да им навреди дори, ако техните симптоми изглеждат да са същите като Вашите.

 

СЪДЪРЖАНИЕ:

Активните съставки са flupentixol (като дихидрохлорид) и melitracene (като хидрохлорид)

Всяка таблетка Деанксит със захарно покритие съдържа flupentixol дихидрохлорид, отговарящ на 0.5 mg flupentixol и melitracene хидрохлорид отговарящ на 10 mg melitracene.

Другите съставки са монохидратна лактоза, картофено нишесте, желатин, талк и магнезиев стеарат.

Обвивка: желатин, сукроза, сукроза на прах, восъчно покритие - смес от пчелен восък, бял восък и карнауба восък.

Оцветители на Деанксит: (еритрозин, Е127 и индиготин, Е132).

Този продукт съдържа лактоза и сукроза. Ако сте уведомен от вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемете този лекарствен продукт.

 

Притежател на разрешението за употреба

Lundbeck Export A/S Ottiliavej 9DK-2500 Copenhagen Denmark

 

Производител:

HXundbeck A/S Ottiliavej 9DK-2500 Copenhagen Denmark

 

 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕАНКСИТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

 

Описание на Деанксит таблетки

Деанксит представляват кръгли, двойно изпъкнали, цикламени таблетки със захарна обвивка.Деанксит таблетки се предлагат в блистери. 100 броя в блистери

 

Как действа Деанксит

Деанксит принадлежи към група медикаменти, които действат като облекчават симптомите на потиснато настроение.В комбинация активните съставки представляват препарат с антидепресивни, анксиолитични и активиращи свойства.

 

За какво се използва Деанксит

Деанксит се използва за лечение на тревожност и депресия при пациенти, които биха могли също да проявяват или да не проявяват признаци на психосоматични заболявания.Вашият лекар обаче може да Ви предпише Деанксит и с друга цел. Попитайте Вашия лекар, ако имате каквито и да е въпроси свързани с това, защо Ви е бил предписан Деанксит.

 

 

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ДЕАНКСИТ

Не приемайте Дианксит

* Ако сте свръхчувствителен (алергичен) към flupentixol, melitracene или някоя от другите съставки на Деанксит изброени по-горе (виж Какво съдържа Деанксит). Консултирайте се с Вашия лекар, ако предполагате, че бихте могли да сте.

* Ако наскоро сте имали сърдечен пристъп (инфаркт на миокарда)

* Ако имате нарушения на сърдечния ритъм, които се откриват на електрокардиограма (ЕКГ)

* Ако едновременно приемате и медикамент известен като инхибитор на моноаминооксидазата (МАОИ).

МАО-инхибиторите включват медикаменти като фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид, транилципромин и моклобемид, които също се използват за лечение на депресия. Дори ако сте прекратили приема на някои от следните МАОИ: фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид или транилципромин ще трябва да изчакате 2 седмици преди да започнете да приемате Деанксит таблетки.Трябва да изчакате един ден след като сте прекратили приема на моклобемид.

Моля, консултирайте се с Вашия лекар дори ако в миналото сте спазвали такава схема на прием. Деанксит таблетки не са подходящи за пациенти с тежка депресия, например пациенти, които изискват болнично лечение или такива, които се нуждаят от електроконвулсивна терапия (ЕКТ), нито пък са подходящи за възбудими и свръхактивни пациенти.

 

Необходимо е специално внимание с Деанксит

Моля, информирайте Вашия лекар, ако имате някакви медицински проблеми и по-специално

* Проблеми с черния дроб

* Данни за гърчове или припадъци

* Диабет (може да се нуждаете от корекция на антидиабетното лечение)

* Органичен мозъчен синдром (който може да бъде резултат от отравяне с алкохол или органични разтворители).

Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако сте прекарали някои от тези състояния през живота си.

 

Приемане на Деанксит с храна и течности

Деанксит може да бъде приеман с или без храна.

 

Взаимодейства лн Деанксит с алкохол

Деанксит може да засили седативния ефект на алкохола като Ви направи по-сънливи. Препоръчва се да не приемате алкохол по време на лечение с Деанксит.

 

Бременност

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете каквото и да било лекарствоОбщото състояние на вашето новородено бебе може да бъде повлияно от използването на тази група лекарства.

 

Кърмене

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете каквото и да било лекарство.Майките не трябва да кърмят бебетата си докато приемат това лекарство. Шофиране и работа с машиниДеанксит обикновено не предизвиква сънливост; ако обаче се чувствате замаян или ви се спи в началото, когато започнете да приемате тези таблетки, не шофирайте и не работете с машини, докато тези ефекти не отзвучат

 

Важна информация за някои от съставките на Деанксит таблетки

Ако Вашият лекар Ви е съобщил, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт.

 

Приемане на други медикаменти

Някои лекарства могат да повлияят действието на други медикаменти и това понякога може да доведе до сериозни нежелани реакции.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали каквито и да е други медикаменти - дори такива, които не са ви били предписани. Това включва и медикаменти за лечение на депресия (виж Не приемайте Деанксит).

 

Необходимо е да се прояви  внимание, когато се използва Деанксит

* Трициклични антидепресанти

* Литий (използва се за профилактика и лечение на манийно-депресивна болест)

* Ефедрин, изопреналин, норадреналин, фенилефрин и фенилпропаноламин (които се съдържат в някои лекарства за настинка)

* Антихолинергични медикаменти (напр. атропин, хиосциамин)

* Лекарства, които понижават кръвното налягане

* Лекарства, които предизвикват сънливост

* Лекарства за епилепсия

* Леводопа (използва се за лечение на Болестта на Паркинсон)

* Метоклопрамид (използва се за лечение на стомашно-чревни заболявания)

* Пиперазин (използва се за лечение на глисти)

Ако Ви предстои операция и трябва да Ви се приложат общи или местни анестетици трябва да съобщите,че приемате Деанксит. Също така трябва да кажете на Вашия зъболекар, че приемате Деанксит, ако трябва да Ви се направи местна упойка.

 

КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДЕАНКСИТ

Винаги приемайте Деанксит точно както е указал Вашият лекар. Ако имате колебания, трябва да се допитате до Вашия лекар или фармацевт.

Възрастни

Обикновено 2 таблетки дневно: 1 сутрин и 1 на обяд.Вашият лекар може да увеличи дозата на 2 таблетки сутрин и 1 на обяд.Максималната доза е 4 таблетки дневно.Поддържаща доза: обикновено 1 таблетка сутрин.Пациенти в напреднала възраст (над 65 години) 1 таблетка сутрин.Вашият лекар може да увеличи дозата на 1 таблетка сутрин и 1 на обяд

Поддържаща доза: обикновено 1 таблетка сутрин.

Деца

 

Деанксит обикновено не се прилага при деца.Ако имате впечатление, че ефектът на Деанксит е твърде силен или твърде слаб, разговаряйте с Вашия лекар или фармацевт

 

Как и кога да приемате Деанксит

Деанксит може да се приема без оглед приема на храна. Приемайте таблетките с вода. Не ги дъвчете.Продължителност на лечението

Пациентите често реагират доста бързо на лечение с Деанксит, но ако сте приемали Деанксит в максимални дози в продължение на седмица и все още не чувствате подобрение, Вашият лекар може да реши да спре лекарството.

Продължителността на лечението ще се реши от Вашия лекар. Продължете да вземате таблетките толкова дълго, колкото Ви е препоръчано. Не прекратявайте приема им дори, ако се почувствате по-добре, докато това не ви препоръча лекуващия лекар. Никога не променяйте дозата на лекарството преди да сте разговаряли първо с Вашия лекар.

 

Ако приемете повече Деанксит отколкото трябва

Ако мислите, че Вие или някой друг може да е приел прекалено много таблетки Деанксит, свържете се незабавно с Вашия лекар или най-близкото отделение за спешна помощ. Направете това дори да нямате признаци на дискомфорт или отравяне. Вземете с Вас опаковката Деанксит, за да я покажете на лекаря или в болницата.

Симптомите на предозиране може са включат:

* Сънливост или възбуда

* Безсъзнание

* Затруднено дишане, посиняване на кожата

* Разширени зеници

* Гърчове

* Ускорени удари на сърцето

* Ниско кръвно налягане, слаб пулс, бледост

* Треска

Ако забравите да вземете доза, вземете следващата в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената индивидуална доза.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както при всички лекарства, Деанксит може да има нежелани лекарствени реакции и някои хора могат да ги изпитат докато приемат Деанксит.

Те са малко и леки и обикновено отзвучават при продължително лечение. Ако намирате нежеланите лекарствени реакции за обезпокоителни или те продължават повече от няколко дни, информирайте Вашия лекар.

Сухотата в устата повишава риска от кариес. Поради това мийте по-често от обичайното зъбите си.Често срещани нежелани лекарствени реакции (при по-малко от 10 на 100 пациента) може да включват:Замаяност, тремор.Замъглено зрение (трудност при четене на дребен шрифт). Трудно заспиване, двигателно неспокойствие, възбуда. Сухота в устата, запек. Умора.Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, неуказани в настоящата листовка, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

 

 СЪХРАНЕНИЕ НА ДЕАНКСИТ

Винаги съхранявайте медикаментите на места недостъпни и невидими за деца.

Съхранявайте Деанксит под 25°С.

На опаковката е отбелязан срокът на годност.

Не използвайте лекарството след изтичане на срока му на годност.

Споделете мнението си за ДЕАНКСИТ ТАБЛ. Х 100

Web Statistics