Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

АДИКАРДИН ТАБЛ. Х 20

Адикардин / Adicardin
Като добавка към храната ADICARDIN® се препоръчва:

    * за подобряване функцията на сърдечно съдовата система и при лица със сърдечно-съдови заболявания
    * подобрява състоянието на кръвоносните съдове след сърдечносъдови заболявания
    * действа благоприятно при аортна атеросклероза, остри коронарни заболявания и миокарден инфаркт
    * за намаляване нивото на холестерола
    * забавя развитието на атеросклерозата в ранен етап

Този продукт Ви носи 56 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Адикардин / Adicardin

За здраво сърце!

 
Състав:

Всяка таблетка АДИКАРДИН® 640 mg съдържа:
Lycopene 3 mg, Ascorbic acid (Vitamin C) 150 mg, Magnesium 100 mg, Аlpha tocopherol acetate (Vitamin E) 30 mg, Pyridoxine (Vitamin B6) 2 mg, Folic acid 400 µg, Phytomenadion (Vitamin K1) 60 µg, Cyancobalamin (Vitamin B12) 3 µg.СВОЙСТВА

Продуктът ADICARDIN® е разработен на базата на научни изследвания, показващи кардиопротективния потенциал на някои антиоксиданти, витамини и микроелементи и като добавка към храната подпомага оптималното функциониране на сърдечно съдовата система и намалява риска от сърдечни заболявания.

    * Ликопенът е червен пигмент, съдържащ се в най-големи количества в доматите и динята. Ликопенът е най-мощният антиоксидант и неговите свойства обуславят благоприятното му въздействие по-отношение на процесите на стареене и нормалните функции на сърдечно съдовата система. Установено, че наред с кардиопротективния му ефект ликопенът намалява плазмените концентрации на холестерола и инхибира окислението на LDL-липидите, което се разглежда като ключов етап при формирането на атеросклеротични плаки. При пациенти с високи концентрации на ликопен в плазмата се отчита намален риск от остри коронарни инциденти или инсулти. Ликопенът не се синтезира в човешкия организъм и е установено, че за осигуряване на оптимален ефект по отношение на нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система се препоръчва приемане на ликопен като добавка към храненето.
    
  
    * Магнезият е микроелемент с изключително важно значение за функционирането на възбудимите тъкани - напр. сърдечните мускулни клетки и гладката мускулатура на съдовете, периферните нерви. Магнезият участва и в регулацията на ритмичната активност на сърдечните съкращения и нормалната възбудимост и проводимост в сърдечния мускул.
  
    * Витамин Е (алфа токоферол) неутрализира свободните радикали и приемането му като добавка към храненето способства за подобряване на метаболитната активност на миокарда и възпрепятства тромбообразуването и така подпомага профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.
   
    * Витамин К1 (фитоменадион) е необходим за синтеза на функционални фактори на кръвосъсирването и способства за изграждане на костния матрикс.
   
    * Витамин B6 е необходим за метаболизма на протеините, въглехидратите и мазнините.
  
    * Витамин В12 (цианкобаламин) е коензим, необходим за синтеза на ДНК и респективно за формирането на червените кръвни клетки, клетъчното делене и поддържането на функциите на периферните нерви.
  
    * Фолиевата киселина е функционално свързана с витамин В12 - двете съединения участват като ко-фактори при синтеза на ДНК. Фолиевата киселина освен това играе и важна роля при кръвотворенето и синтеза на протеини.


Едновременния прием на тези витамини, нутриенти и минерали в съотношенията в които се съдържат в продукта ADICARDIN® обуславя благоприятни ефекти по отношение намаляване на рисковете от сърдечно-съдови заболявания и нарушения.


ПОКАЗАНИЯ

Като добавка към храната ADICARDIN® се препоръчва:

    * за подобряване функцията на сърдечно съдовата система и при лица със сърдечно-съдови заболявания
    * подобрява състоянието на кръвоносните съдове след сърдечносъдови заболявания
    * действа благоприятно при аортна атеросклероза, остри коронарни заболявания и миокарден инфаркт
    * за намаляване нивото на холестерола
    * забавя развитието на атеросклерозата в ранен етапПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Ако сте бременна или кърмите, моля консултирайте се с лекар преди да приемете ADICARDIN®. Поради съдържанието на магнезий в ADICARDIN®, възможно е да се наруши резорбцията на тетрациклиновите антибиотици (напр. doxycyclin) или на флуорохинолоните (напр. ciprofloxacin). По тази причина ADICARDIN трябва да се приема най-малко 2 часа преди или 3 часа след пероралния прием на такива лекарства.


ДОЗИРОВКА

Препоръчителен дневен прием на ADICARDIN®: за възрастни по една таблетка на ден. Продуктът може да се прилага непрекъснато за продължителен период от време. При необходимост и след преценка на вашия лекар дневният прием може да бъде увеличен.

Таблетката трябва да се приема несдъвкана, с достатъчно течност по време на или непосредствено след хранене.

Ако имате някакви въпроси обърнете се към вашия лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за АДИКАРДИН ТАБЛ. Х 20

Web Statistics