Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

ГИНОФЛОР ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ Х 6

Гинофлор възстановява вагиналаната флора след лечение с противовъзпалителни или химиотерапевтични продукти. Показан е също като допълнителна терапия на атрофичен вагинит в резултат от липса на естроген при жени в менопауза. Gynoflor служи и като спомагателно средство към общо хормонално заместително лечение.

Този продукт Ви носи 143 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 14.29лв.
или 14289 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                 ГИНОФЛОР ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ Х 6

Показания:
Както е предписан от лекаря, Gynoflor е показан, както следва :
•    Възстановяване на вагиналната Lactobacillus-флора след локално и/или общо лечение с противовъзпалителни или химиотерапевтични продукти.
•    Допълнително лечение на атрофичен вагинит в резултат от липса на естроген при жени в менопауза; Gynoflor също е подходящ като спомагателно средство към общо хормонално заместително лечение.
•    Лек до умерен вагинален флуор с неясна етиология, бактериална вагиноза или кандидоза, ако противовъзпалителната терапия не е оправдана.
В допълнение, Gynoflor може да се прилага за профилактика на рекурентни вагинални инфекции.
Gynoflor съдържа лактобацили, които са естествени съставки на човешката вагинална флора, и естриол. Двете съставки действат локално вътре във вагината.

Нормално, когато биологичният баланс не е нарушен, вагиналната инфекция се  избягва  чрез  естествени  предпазни  механизми.  Предпазването се осъществява от наличието на бактерия Дьодерлайн (Lactobacillus acidophilus), която произвежда млечна киселина и други средства, които предпазват от инфекция. Продукцията на млечна киселина създава кисела среда, която благоприятства растежа на лактобацили, но потиска този на патогенните микроорганизми.

Естествените предпазни механизми на вагината могат да бъдат нарушени при колебание или недостатъчни нива на женските полови хормони ( особено по време на предменструалния период.

ПРЕДИ ДА УПОТРЕБИТЕ GYNOFLOR

Не трябва да употребявате Gynoflor, ако сте:
•    сте свръхчувствителна към естриол или към друга съставка на препарата.
•    Страдате от рак ( естрогено-зависим тумор ) на гърдите, матката или вагината.
•    Предполагате   че   имате   или   е   диагностицирана ендометриоза (ектопична локализация на лигавицата на матката ).
•    Имате кръвоизлив с неизяснен произход.
•    Сте бременна ( виж бременност )
•    Сте в детска или пубертетна възраст ( не сте достигнали сексуална зрялост ).

Специално внимание при употребата на Gynoflor
Преди да започнете да употребявате Gynoflor вагинални таблетки, моля, предупредете Вашия лекар или фармацевт, ако наскоро сте взимали някакви други лекарства ( включително и такива без лекарско предписание ) или страдате от някое от следните заболявания : смущения в кръвосъсирването, тромбемболия ( образуване на тромби и запушване на кръвоносните съдове), тежко сърдечно заболяване, бъбречно или чернодробно увреждане, високо кръвно налягане, гърчове ( епилепсия ), внезапни мигренозни пристъпи.

Бременност
Моля, уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или има вероятност да забременеете по време на употребата на Gynoflor.
По време на цялата бременност и особено по време на първото тримесечие на бременността, Вашият лекар трябва внимателно да прецени съотношението между очакваната полза и потенциалните рискове за развитието на плода..

Кърмене
Употребата по време на кърмене да става само след консултация с Вашия лекар.

Лекарствени взаимодействия
Вие трябва да предупредите Вашия лекар, ако вземате някакви други лекарства ( включително и такива без лекарско предписание ), защото някои активни вещества ( напр. антибиотици ) могат взаимно да повлияят на ефектите си. Gynoflor вагинални таблетки и други гинекологични препарати могат да се прилагат едновременно само, ако това е разрешено от лекаря.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини
Gynoflor не оказва влияние върху тези способности.

Начин на дозиране:
Употребявайте Gynoflor точно, както Вашият лекар Ви е казал. Когато лекарят не е предписал нещо различно, обичайната доза Gynoflor е както следва :
Вагинално течение, вагинални инфекции, възстановяване на нормалната Lactobacillus флора
Една до две вагинални таблетки в продължение на 6 до 12 дни преди лягане. Вагиналната таблетка трябва да се постави дълбоко във вагината. Това се постига най-добре при полегнало положение, с коленете леко изтеглени към гръдния кош.
Прекъснете лечението по времена менструация и го подновете след това.

Облекчаване на пред- и постменопаузален дискомфорт( вагинална сухота, сърбеж, усещане за парене, болка по време на полов акт, допълнително хормоно заместващо лечение
Препоръчваната начална доза е една вагинална таблетка през първата седмица на лечението. В последствие през седмицата дозата се повишава до 2 таблетки дневно. Ако вагиналната мукоза е изключително суха, таблетката преди поставяне трябва да се навлажни с вода.

Указания за употреба
Gynoflor съдържа съставки, които не се разтварят напълно, което означава, че остатъци от таблетките могат да се открият върху бельото, но това не повлиява терапевтичната му активност. Препоръчва се употребата на
превръзки по време на лечението с Gynoflor вагинални таблетки. В редки случаи на много суха вагина е възможно вагиналните таблетки да не се разтворят и да се изхвърлят от вагината като непроменени.
Като следствие, лечението не е оптимално, но не е вредно за вагината. За да се избегне това, вагиналната таблетка трябва да се навлажни с вода преди поставянето й в много суха вагина.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
Леко и преходно усещане за парене може да се появи след поставянето на вагиналната таблетка.
Реакции на свръхчувствителност, изразяващи се в кожно зачервяване, сърбеж са изключително рядко срещани.
Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за ГИНОФЛОР ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ Х 6

Web Statistics