Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГИНАЗОЛ 20МГ/ГР ВАГИНАЛЕН КРЕМ 5ГР

GYNAZOL 2% vaginal cream

Този продукт Ви носи 184 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                       ГИНАЗОЛ  / GYNAZOL  / вагинален крем 2%

 

  КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ

Всеки апликатор съдържа приблизително 5 g вагинален крем. Това количество крем съдържа около 100 mg butoconazole nitrate, като общото съдържание е 6 g. 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА Интравагинален крем Вагиналният крем Гиназол 2% е лекарствен продукт с продължително освобождаване, който приложен еднократно, освобождава лекарственото вещество постоянно за продължителен период от време. Отличителното качество продължително освобождаване се дължи на оригиналната форма емулсия вода в масло с биоадхезивни свойства.

ПРИЛОЖЕНИЕ

 Вагиналният крем Гиназол е показан за локално лечение на вулвовагинални гьбични инфекции, причинени от Candida albicans. Диагнозата трябва да бъде потвърдена посредством микроскопско и/или културално изследване на вагинална цитонамазка.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

 5 g крем съдържат около 100 mg butoconazole nitrate. Препоръчваната доза е прилагане на един пълен апликатор с крем (приблизително 5 g) интравагинално по което и да е време на деня (за предпочитане вечер).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Свръхчувствителност към лекарственото вещество или към някоя от. помощните съставки на вагиналния крем Гиназол 2%.Безопасността на вагиналния крем Гиназол 2% при бременни жени не е установена.Безопасността и ефективността на вагиналния крем Гиназол 2% при деца не са установени.

Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба Ако клиничните симптоми продължават, трябва да бъде повторено микробиологичното изследване за изключване на други патогени и потвърждаване на първоначалната диагноза.Ако по време на употребата се съобщава за чувствителност или раздразнение, лечението трябва да бъде прекратено. След лечение с вагинален крем Гиназол 2% за период от три дни не е препоръчително да се прави вагинална промивка или отмиване на крема от влагалището заради продължителното действие на вагиналния крем. Поради същата причина трябва да се избягва полов живот в продължение на три дни след неговото приложение,

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Вагиналният крем Гиназол 2% съдържа минерално масло. От минералното масло могат да омекнат латексови или гумени изделия като презервативи или влагалищни противозачатъчни диафрагми; поради това използването на тези средства не се препоръчва до 72 часа след прилагане на вагиналния крем Гиназол 2%.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Няма подходящи и добре контролирани проучвания с вагиналния крем Гиназол 2% при бременни жени. Поради това приложението на вагиналния крем Гиназол при бременност се препоръчва само при решение на лекаря, че възможната полза надвишава потенциалния риск за плода. Ако се прилага по време на бременност, е необходима извънредна предпазливост при използването на апликатора за предотвратяване на възможността от механична травма.                                                                 Кърмене Не е известно дали лекарството се екскретира в човешкото мляко, поради това трябва да се проявява повишено внимание, когато лекарството се прилага при кърмещи майки.

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ                                                    

Вагиналният крем Гиназол 2% не повлиява способността за шофиране или работа с машини.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

  Поява на вулвовагинално парене, сърбеж, раздразнение и оток, болки или спазми в областта на корема или таза, или комбинация от два или повече симптоми.При контролирани клинични проучвания само 5% от 314 пациентки лекувани с вагинален крем Гиназол 2% за 1 ден, са съобщили за нежелани реакции, като само при 1% от пациентките оплакванията са счетени за свързани с лечението.

ПРЕДОЗИРАНЕ

  При случайно поглъщане трябва да се предприемат рутинни мерки като стомашна промивка, колкото е възможно по-скоро след поглъщането. дневно.

  ФАРМАЦЕВТИЧНИ ДАННИ 

Списък на помощните вещества Sorbitol, liquid (non crystallising); Mineral oil; Glyceryl monoisostearate; Polyglyceryl-3-oleate; Microcrystalline wax; Silicon dioxide, hydrophobic; Disodium edetate; Methyl parahydroxybenzoate; Propyl parahydroxybenzoate; Propylene glycol; Water purified. .

Несъвместимости He са известни.

Срок на годност 2 години

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява под 30°С.

Споделете мнението си за ГИНАЗОЛ 20МГ/ГР ВАГИНАЛЕН КРЕМ 5ГР

Web Statistics