Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГЕРОДОРМ 40МГ ТАБЛ. Х 10

Cinolazepam е сънотворно лекарство от групата на бензодиазепините, което притежава минимален мускуло-релаксиращ и седативен ефект. След приемането на Cinolazepam пациентите заспиват по-бързо, будят се по-рядко през нощта (например при шум) и заспиват по-бързо след евентуално събуждане. Средната продължителност на съня се увеличава.

Този продукт Ви носи 50 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Геродорм

Таблетки

 

Производител и носител на търговската марка

Gerot Pharmazeutika, Vienna, Austria

 

Състав:

Cinolazepam 40 мг

Други съставки:

Лактоза, царевично нишесте, желатина, натриев нишесте гликолат, магнезиев стеарат, талк.

 

Как действат таблетките Gerodorm?

Cinolazepam е сънотворно лекарство от групата на бензодиазепините, което притежава минимален мускуло-релаксиращ и седативен ефект. След приемането на Cinolazepam пациентите заспиват по-бързо, будят се по-рядко през нощта (например при шум) и заспиват по-бързо след евентуално събуждане. Средната продължителност на съня се увеличава.

 

За какво се използва Gerodorm?

За лечение на разстройства на съня, изискващи медикаментозно лечение.

 

Как трябва да се приемат таблетките Gerodorm?

Таблетките трябва да се поглъщат цели с малко вода приблизително 30 минути преди желаното време за заспиване. Лекарството не трябва да се приема веднага след обилно нахранване.

 

Дозировка:

В случаите, когато не е предписано друго, спазвайте следните препоръки:

Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза съобразно нуждите Ви. Обичайната доза за възрастни е 1 таблетка.При пациенти в старческа възраст лечението обикновено започва с 1/2 таблетка. Внимателно дозиране е необходимо също и при пациенти със заболявания на черния дроб и 'бъбреците, както и при пациенти с общо влошено здравословно състояние.Това лекарство не е подходящо за продължителен период на употреба - не повече от две седмици, освен по изрично лекарско предписание.Прекратяването на лечението с Cinolazepam трябва да се извърши по лекарско назначение.

 

Кога не трябва да се използва Gerodorm?

Cinolazepam не трябва да се приема при следните случаи:

- свръхчувствителност към бензодиазепини;

- остро отравяне с алкохол, сънотворни, аналгетици, лекарства срещу психични разстройства (невролептици, антидепресанти, литий);

- минало или настоящо привикване към алкохол, наркотици или психотропни лекарства и субстанции;

- по време на бременност и кърмене.

 

Кога Gerodorm трябва да се приема с повишено внимание?

Преди употребата на Gerodorm, трябва да бъдат премахнати евентуалните причини за безсъние (соматични или от външната среда).Специално внимание се изисква при пациенти с миастения гравис (хронично прогресиращо мускулно заболяване), нарушена чернодробна и/или бъбречна функция, сърдечни или дихателни проблеми, мозъчни увреди, при възрастни пациенти и при пациенти с много влошено общо здравословно състояние.Безопасността при употребата от деца не е установена.

 

Какви странични ефекти притежава Gerodorm?

При приемането на Cinolazepam са установени следните нежелани ефекти:

- нарушения в концентрацията, сънливост, промени в моторната активност, отпадналост, депресивно настроение, обърканост;

- сухота в устата, гадене, повръщане, диария;

- припадане, виене на свят, понижено артериалното налягане, ускорена сърдечна дейност;

- главоболие, сърбеж, чувство на глад, отпадналост.

"Остатъчните" симптоми включват уморяемост, отпадналост, главоболие и мускулна слабост и се срещат в много редки случаи. Обичайно, пациентите които са засегнати от тях, са с влошено общо здравословно състояние или в напреднала възраст.Парадоксални реакции под формата на делирозни състояния на възбуда или подтиснатост, се срещат много рядко. Възможна е частична преходна загуба на паметта (дупки в паметта).При внезапно спиране на лечението, могат да се получат някои от следните симптоми: раздразнителност, безсъние, тревожност, повишено изпотяване, треперене, повишен мускулен тонус и гърчове.

 

Кои лекарства могат да взаимодействат с Gerodorm?

Моля, информирайте Вашия лекуващ лекар за лекарства, които приемате паралелно с Gerodorm (включително и такива, които не са предписани от лекар).Едновременното приемане на успокоителни, антидепресанти (особено от амитриптилинов тип), анестетици или болкоуспокояващи, лекарства срещу повишено кръвно налягане, мускулни релаксанти или консумация на алкохол, могат да потенцират ефекта на Cinolazepam.При едновременната употреба с аналгетици от опиоиден тип, в някои случаи може да се подтисне дишането.

 

Може ли да се развие лекарствена зависимост към Gerodorm?

Когато Cinolazepam се използва за продължителен период от време в дози, по-високи от предписаните, може да се развие лекарствена зависимост.

 

Какви други предпазни мерки са необходими?

Съобщете веднага на Вашия лекуващ лекар при появата на някакви странични ефекти или при забременяване.

 

Внимание! Приемът на това лекарство може да повлияе реактивността при работа с машини или върху способността за шофиране!

Тъй като реактивността може да бъде повлияна съществено в началото на лечението, специално внимание се изисква при шофиране или при извършване на друга дейност, изискваща повишена степен на концентрация, както и при работа с машини.Рязкото спиране на лечението може да доведе до нарастване на разстройствата на съня. Терапията не трябва да бъде прекратявана без лекарски съвет. Продължителността на лечението трябва да бъде възможно най-малка.По време на лечението трябва да се избягва консумацията на алкохол. Чувствителността към Cinolazepam може да бъде особено повишена при възрастни пациенти, пациенти с органични мозъчни увреди или с нарушено дишане.

 

Какво трябва да се направи в случай на предозиране?

Симптомите на предозиране от страна на централната нервна система са: виене на свят, сънливост, нарушено равновесие, нарушено зрение; след приемане на много високи дози може да се изпадне в много дълбок сън или дори в кома. Впоследствие може да се развие циркулаторен колапс, потискане на дишането, а понякога и парадоксални симптоми като неспокойствие и безсъние. Изисква се незабавна лекарска намеса.

Препоръка за лекарите:

терапията е симптоматична (стомашна промивка, намаляване на абсорбцията с приложение на животински въглен 10 г, изкуствено дишане, мониториране на сърдечно-съдовата функция, плазмо-заместително лечение при шок, натриев бикарбонат за компенсиране на ацидозата).

Споделете мнението си за ГЕРОДОРМ 40МГ ТАБЛ. Х 10

Web Statistics