Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГЕНТАМИЦИН Н КРЕМ 15ГР

Гентамицин е широкоспектърен антибиотик с добре изразена ефективност при локално лечение на първични и вторични кожни инфекции. В продукта Гентамицин Н антибакгериалният ефект на гентамицин е комбиниран с мощното противовъзпалително, противоексудативно и противоалергично действие на хидрокортизона.

Оценка: Оценка: 10
Този продукт Ви носи 25 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 2.52лв.
или 2520 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

GENTAMICIN Н ACTA VIS ГЕНТАМИЦИН Н АКТАВИС
 

ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ

 

- Запазете тази листовка! Може да се наложи да я прочетете отново.

- Ако у Вас възникнат допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекувай} лекар или към фармацевт!

- Този продукт е предписан лично за Вас и не трябва да се дава на друг! Той може да навреди на други хора, дори ако me имат подобни на Вашите оплаквания.

 

В ТАЗИ ЛИСТОВКА СЕ СЪДЪРЖА СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ:

1. Какво представлява Гентамицин Н Актавис крем и за какво се прилага

2. Какво е необходимо да знаете преди приложението на Гентамицин Н Актавис крем

3. Как се прилага Гентамицин Н Актавис крем

4. Възможни нежелани реакции

5. Условия на съхранение

6. Допълнителна информаци

 

 

Гентамицин Н Актавис крем

Лекарствено вещество Big крем: Gentamicin sulfate, еквивалентен на Gentamicin lmg и Hydrocortisone acetate 10 mgПомощни вещества: цетостеарилов алкохол, цетомакрогол 1000, натриев дихидроген фосфот, бял вазелин, течен парафин, хлоркрезол, пречистена вода

Gentamicin Н Actavis крем 15 g в двойно лакирани алуминиеви туби

 

Притежател на разрешението за употреба

Актавис ЕАДБул."Княгиня Мария Луиза"№2 1000 София, България Тел. -Н-359 2 9321762; ++359 2 9321771

Производител"Балканфарма-Разград" АД бул."Априлско въстание" №68 Разград-7200 Тел. 084615318

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГЕНТАМИЦИН Н АКТАВИС крем И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Гентамицин е широкоспектърен антибиотик с добре изразена ефективност при локално лечение на първични и вторични кожни инфекции. В продукта Гентамицин Н Актавис крем антибактериалният ефект на гентамицин е комбиниран с мощното противовъзпалително, противоексудативно и противоалергично действие на хидрокортизона. Гентамицин Н Актавис крем се прилага за лечение на:

• Вторично инфектирани кортикочувствителни дерматози - контактна екзема, дисхидрозиформена екзема, микробна екзема, атопичен дерматит, булозни дерматози;

• Бактериални кожни инфекции, протичащи със силно изразена възпалителна компонента;

• При нараняване с различен произход и ухапване от насекоми.

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С ГЕНТАМИЦИН АКТАВИС крем

Гентамицин Н Актавис крем не се прилага при:

• Свръхчувствителност към лекарственото и някое от помощните вещества;

• Специфични кожни заболявания като сифилис, туберкулоза, вирусни кожни заболявания-рубеола и варицела, бактериални и микотични заболявания, акне, розацея.При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

Лекарственият продукт е предназначен само за външно приложение. При нанасяне не трябва да се допуска попадане в очите.Гентамицин Актавис крем не трябва да се използва при банални инфекции, поради опасност от развитие на резистентни микроорганизми.При проява на възпаление, сензибилизация или развитие на суперинфекции, лечението трябва да се прекрати и да се назначи подходяща терапия. Продуктът не трябва да се прилага върху лице и клепачи поради риск от поява на телеангиектазии и пигментации, както и глаукома.При кърмачета и деца може да има повишена резорбция и да се развият системни ефекти. Лечението в детската възраст не трябва да превишава две седмици при еднократна апликация на ден.Приложение на Гентамицин Н Актавис крем и прием на храни и напиткиПродуктът е с локално приложение върху кожата.

 

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт Няма данни за увреждане на плода при бременни, но се препоръчва употребата на Гентамицин Н Актавис крем да се назначава само при строга преценка полза/риск.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевтПо преценка на лекаря при кърмещи жени, поради потенциална опасност от нежелани лекарствени реакции при кърмачето, или се прекъсва кърменето или се прекъсва употребата на продукта.

 

Шофиране и работа с машини

Гентамицин Н Актавис крем не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.Приемане на други лекарстваМоля, информирайте своя лекуващ лекар или фармаг^евт ако приемате или сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекарНяма данни за лекарствени взаимодействия.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА ГЕНТАМИЦИН Н АКТАВИС крем

Винаги прилагайте Гентамицин Н Актавис крем според инструкциите на лекуващия лекар!Гентамицин Н Актавис крем се прилага външно върху кожата. Нанася се на тънък слой върху засегнатия участък 2-3 до 4 пъти дневно след предварително почистване и подсушаване. В зависимост от локализацията и ако е необходимо се поставя превръзка. При наличие на корички (крусти) е необходимо те предварително да бъдат отстранени.Гентамицин Н Актавис крем се прилага при кожни заболявания в окосмени кожни участъци и гънки, върху лицето, както и при остри възпалителни промени с тенденция към секретиране и подмокряне.Ако сте пропуснали да приложите Гентамицин Н Актавис крем:Ако сте пропуснали да приложите поредната доза, приложете я час по-скоро.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Гентамицин Н Актавис крем може за предизвика нежелани лекарствени реакцииМного рядко могат да се наблюдават зачервяване, упорит сърбеж и реакции на свръхчувствителност.При продължителна употреба и върху обширни участъци са възможни системни ефекти. Възможни са и инфекциозни усложнения, акне, стрий, забавено заздравяване на рани. Възможна е атрофия на кожата на мястото на апликацията.Ако забележките каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за ГЕНТАМИЦИН Н КРЕМ 15ГР

от Петя Петрова, 16 Авг 2014

много добър

Web Statistics