Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГЕНТАМИЦИН УНГВ 15ГР АКТАВИС

Гентамицин е широкоспектърен антибиотик с добре изразена ефективност при локално лечение на първични и вторични кожни инфекции.Гентамицин Актавис маз се прилага за лечение на първични бактериални инфекции, засягащи кожата, космените фоликули и потните жлези като:

• Пиодермии - повърхностни и дълбоки фоликулити; сикозис барбе; импетиго; хидрозаденит;

• Импетигинизация на дерматози като контактна екзема; агопичен дерматит; скабиес; педикулоза; херпесни инфекции; инфектирани варикозни язви;

• След малки хирургически интервенции и наранявания.

Този продукт Ви носи 31 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

GENTAMICIN ACTA VIS ГЕНТАМИЦИН АКТАВИС

 

ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ

- Запазете тази листовка! Може да се наложи да я прочетете отново.

- Ако у Вас възникнат допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар или към фармацевт!

- Този продукт е предписан лично за Вас и не трябва да се дава на друг! Той може да навреди на други хора, дори ако me имат подобни на Вашите оплаквания.

В ТАЗИ ЛИСТОВКА СЕ СЪДЪРЖА СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ:

1. Какво представлява Гентамицин Актавис маз и за какво се прилага

2. Какво е необходимо да знаете преди приложението на Гентамицин Актавис маз

3. Как се прилага Гентамицин Актавис маз

4. Възможни нежелани реакции

5. Условия на съхранени

6. Допълнителна информация

 

Гентамицин Актавис маз

Лекарствено вещество Big маз: Gentamicin sulfate, еквивалентен на Gentamicin 1 mgПомощни вещества: течен парафин, цетостеарилов алкохол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, бял вазелинGentamicin Actavis маз 0,1% 15 g в двойно лакирани алуминиеви туби

Притежател на разрешението за употребаАктавис ЕАДБул."Княгиня Мария Луиза"№2 1000 София, България Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771Производител"Балканфарма-Разград" АД бул."Априлско въстание" №68 Разград-7200 Тел.084615318

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГЕНТАМИЦИН АКТАВИС маз И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Гентамицин е широкоспектърен антибиотик с добре изразена ефективност при локално лечение на първични и вторични кожни инфекции.Гентамицин Актавис маз се прилага за лечение на първични бактериални инфекции, засягащи кожата, космените фоликули и потните жлези като:

• Пиодермии - повърхностни и дълбоки фоликулити; сикозис барбе; импетиго; хидрозаденит;

• Импетигинизация на дерматози като контактна екзема; агопичен дерматит; скабиес; педикулоза; херпесни инфекции; инфектирани варикозни язви;

• След малки хирургически интервенции и наранявания.

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С ГЕНТАМИЦИН АКТАВИС маз

 

Гентамицин Актавис маз не се прилага при свръхчувствителност към лекарственото и някое от помощните вещества.При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

Лекарственият продукт е предназначен само за външно приложение. При нанасяне не трябва да се допуска попадане в очите.Гентамицин Актавис маз не трябва да се използва при банални инфекции, поради опасност от развитие на резистентни микроорганизми.При проява на възпаление, сензибилизация или развитие на суперинфекции, лечението трябва да се прекрати и да се назначи подходяща терапия.Приложение на Гентамицин Актавис маз и прием на храни и напитки. Продуктът е с локално приложение върху кожата.

 

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевтНяма данни за увреждане на плода при бременни, но се препоръчва употребата на Гентамицин Актавис маз да се назначава само при строга преценка полза/риск.

КърменеПреди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевтПо преценка на лекаря при кърмещи жени, поради потенциална опасност от нежелани лекарствени реакции при кърмачето, или се прекъсва кърменето или се прекъсва употребата на продукта.

 

Шофиране и работа с машини

Гентамицин Актавис маз не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Приемане на други лекарства

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар

Няма данни за лекарствени взаимодействия.

 

3. КАК СЕ ПРИЛАГА ГЕНТАМИЦИН АКТАВИС маз

Винаги прилагайте Гентамицин Актавис маз според инструкциите на лекуващия лекар!Гентамицин Актавис маз се прилага външно върху кожата. Нанася се на тънък слой върху засегнатия участък 3-4 пъти дневно след предварително почистване и подсушаване. В зависимост от локализацията и ако е необходимо се поставя превръзка. При наличие на крусти е необходимо те предварително да бъдат отстранени.Гентамицин Актавис маз се прилага при кожни заболявания с изразена сухота на кожата, което е характерно за атопичния дерматит.Ако сте пропуснали да приложите Гентамицин Актавис маз:Ако сте пропуснали да приложите поредната доза, приложете я час по-скоро.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Гентамицин Актавис маз може за предизвика нежелани лекарствени реакцииМного рядко могат да се наблюдават зачервяване, упорит сърбеж и реакции на свръхчувствителност.Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за ГЕНТАМИЦИН УНГВ 15ГР АКТАВИС

Web Statistics