Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВОЛТАРЕН 25МГ/МЛ АМПУЛИ 3МЛ Х 5

Voltaren /Волтарен® принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВЛ), които ее прилагат за лечение на болка и възпаление.VOLTAREN® облекчава симптомите на възпаление, като болка и оток. Той не действа върху причините за възпалението.

Този продукт Ви носи 47 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Voltaren /Волтарен® 75 mg/3 ml

solution for injection/инжекционен разтвор

diclofenac sadium/диклофенак натрий

СЪСТАВ

Лекарственото вещество във Волтарен инжекционен разтвор е диклофенак натрий {diclofenac sodium).Помощните вещества са манитол, натрий метабисулфат (Е223), бензилов алкохол, пропиленгликол, вода за инжекции, натриев хидроксид, чист азот.

Производител:

Novartis Pharma Stein AG, Shaufhauser strasse, CH-4332 Stein, Switzerland

Вашето лекарство се нарича Волтарен ® и се предлага под формата на ампула съдържаща разтвор за инжекции. Всяка ампула съдържа 75 mg от лекарственото вещество диклофенак натрий.Разтворът се инжектира мускулно или след разреждане се прилага венозно в система.

Мускулно се прилага за лечение на следните състояния:

* болки при ревматични кризи в ставите (артрит), болки в гърба, синдром на „замръзнало рамо";

* „тенис-лакът" и други форми на ревматизъм;

* пристъпи на подагра;

* болка при камъне в жлъчката или бъбреците;

* болка и оток след операция и наранявания;

* тежки пристъпи на мигрена.

* Венозните вливания на ВОЛТАРЕН® се използват за лечение или предотвратяване на болка след операция.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

НЕ приемайте VOLTAREN:

* Ако сте алергичен към диклофенак или към някое от помощните вещества на Волтарен изброени в началото на тази листовка.

* Ако някога сте имали алергични реакции (налр. кожен обрив или затруднения в дишането) при приемане на лекарства, съдържащи диклофенак или други подобни вещества, като ацетилсалицилова киселина (аспирин) или ибупрофен; Реакциите могат да включват астма, течащ нос, обрив по кожата, подуване на лицето. Ако смятате, че може да сте алергичен, обърнете се към Вашия лекар.

* Ако имате язва на стомаха или дванадесетопръстника.

* Ако имате стомашно-чревно кървене, симптоми на което може да бъдат кръв в изпражненията или черни изпражнения.

* Ако страдате от тежко бъбречно или чернодробно заболяване.

* Ако страдате от тежко сърдечно заболяване.

* Ако сте в последните три месеца от бременността.

* Ако имате някое от изброените състояния, уведомете лекаря и не приемайте ВОЛТАРЕН инжекционен разтвор.

Вашият лекар ще реши дали това лекарство е подходящо за вас.

Специално предупреждение

* Ако взимате Волтарен едновременно с други противовъзпалителни лекарства включително ацетилсалицилова киселина/аспирин,кортикостероиди, антикоагуланти или селективни инхибитори на обратното поемане на серотонин (SSRI).

* Ако страдате от астма или сенна хрема(сезонен алергичен ринит).

* Ако имате или сте имали някога гастроинтестинални проблеми, като стомашна язва, кървене или черни изпражнения, или стомашен дискомфорт или киселини след прием на нестероидни противовъзпалителни лекарства.

* Ако имате  възпалениена дебелото черво (улцарозен колит) или на тънките черва (болест на Крои).

* Ако имате или сте имали сърдечни проблеми или високо кръвно налягане.

* Ако имате бъбречно или чернодробно заболяване.

* Ако сте обезводнени (от болест, диария, преди или след операция).

* Ако имате подути крака.

* Ако имате повишена склонност към кървене или друго заболяване на кръвта, включително рядко чернодробно заболяване, наречено порфирия.

* Ако имате някое от изброените състояния, уведомете Вашия лекар преди да започнете да приемате Волтарен инжекционен разтвор.

Волтарен може да подтисне симптомите на инфекция (главоболие, висока температура), и това може да я направи трудно откриваема и да затрудни лечението й. Ако не се чувствате добре и имате нужда да се консултирате с лекар, не забравяйте да му кажете че приемате Волтарен.

В много редки случаи Волтарен, като другите противовъзпалителни лекарства, може да причини сериозни кожни алергични реакции (напр. обрив). Ако имате такива нежелани лекарствени реакции, незабавно се обърнете към Вашия лекар.

Пациенти в напреднала възраст

Пациентите в напреднала възраст може да бъдат по-чувствителни към ефектите на Волтарен, отколкото другите възрастни пациенти. Затова те трябва особено внимателно да следват инструкциите на лекаря, и да примат минималната доза, за тяхното състояние. Много е важно по-възрастните пациенти незабавно да съобщават на лекаря си нежеланите реакции.

Деца и подрастващи

Волтарен инжекционен разтвор не трябва да се използва при деца и подрастващи (под 18 години).

Бременност

Ако сте бременна или мислите, че може да сте бременна, уведомете лекаря си.Не трябва да приемате Волтарен инжекционен разтвор, ако сте бременна, освен ако не е абсолютно наложително.Както и при останалите противовъзпалителни лекарства, не трябва да приемате Волтарен инжекционен разтвор през последните З месеца на бременността, тъй като може да увреди нероденото дете или да предизвика проблеми при раждането.

Волтарен може да затрудни забременяването. Ако планирате да забременеете или имате трудности със забременяването не трябва да приемате Волтарен освен ако не е наложително.

Кърмене

Трябва да уведомите своя лекар, ако кърмите.Не трябва да кърмите докато приемате Волтарен инжекционен разтвор, тъй като това може да навреди на вашето дете.

Шофиране и работа с машини

В редки случаи при някои пациенти може да се проявят странични нежелани ефекти като замаяностили зрителни смущения при прием на Волтарен.Ако забележите подобни реакции, желателно е да не шофирате, да не работите с машини и да не извършвате други дейности, изискващи повишено внимание. Ако изпитате подобни ефекти, незабавно се обърнете към вашия лекар.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства. Припомнете си лекарствата, които не са ви предписани от лекар.

ОСОБЕНО ВАЖНО- ако сте взимали:

 

* Литий или селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRls);

* Лекарства използвани за лечение на някои видове депресия.

* Дигоксин (лекарство използвано за сърдечни проблеми).

* Диуретици (лекарства за увеличаване количеството урина).

* АСЕ инхибитори или бета-блокери(класове лекарства използвани за лечението на високо кръвно налягане и сърдечна недостатъчност.

* Други противовъзпалителни лекарства като ацетилсалицилова киселина (аспирин) или ибупрофен.Кортикостероиди (лекарства употребявани за облекчение на възпалени части от тялото).Лекарства за предотвратяване съсирването на кръвта. Лекарства за диабет, с изключение на инсулин.Метотрексат (лекарство използвано при лечението на някои видове рак или артрит).Циклослорин (лекарство използвано главно при пациенти претърпели трансплантация).Някои лекарства за инфекции (например хинолонови антибактериални лекарства).

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Следвайте внимателно указанията на Вашия лекар. Не превишавайте препоръчаната дозировка и продължителността на лечението.

Мускулно:

Разтворът се изтегля от ампулата в спринцовка и се инжектира дълбоко в мускулите на седалището.Венозни инжекцииРазтворът се разрежда с минимум 100 ml физиологичен разтвор или глюкоза и бавно се влива във вената. Да не се инжектира бързо.

Дозиране

Не превишавайте препоръчаната дозировка. Много важно е да приемате най-ниската доза Волтарен инжекционен разтвор облекчаваща болката Ви и да не продължавате приема повече от необходимото.Вашият лекар ще Ви каже колко точно каква доза Волтарен инжекционен разтвор да приемете, В зависимост от това как Ви се отразява лечението, Вашият лекар може да предложи по-висока или по-ниска доза.

Обикновено при възрастни се прилага еднократно по една ампула за период от два дни; в някои случаи могат да се приложат и две ампули. При необходимост от продължаване на лечението с Волтарен, да се използват таблетки или супозитории.

 ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички останали лекарства и Волтарен може да има нежелани реакции, въпреки че не при всички пациенти те се проявяват.

 

Редки

* Необичайно кървене или нараняване.

* Висока температура или постоянно възпалено гърло.

* Алергични реакции с подуване на лицето, устните, устата, езика или гърлото често придружени с обрив и сърбеж, което може да предизвика трудности при преглъщане и хипотония (ниско кръвно налягане), припадък. Свиркане в гърдите или недостиг на въздух (симптоми на астма).

* Болка в гръдния кош

* Внезапно и тежко главоболие, гадене, замаяност, вкочаненост, трудностили невъзможност за говорене, парализа (симптоми на мозъчен   удар)                                                                                                                                     * Скованост на врата (симптом на вирусен менингит).

* Гърчове.

* Хипертония (високо кръвно налягане).

* Червена или пурпурна кожа (възможен признак  за възпаление на кръвоносните съдове), кожен обрив с мехури на устните, очите и устата, кожно с мехури и белене.

* Силна стомашна болка с кървави или черни изпражнения.

* Повръщане на кръв.

* Пожълтяване на кожата или очите (симптоми на хепатит).

* Кръв в урината, излишък на протеин в урината, сериозно намаляване на количеството урина (симптоми на бъбречни нарушения).

Ако имате някое от изброените състояния, уведомете лекаря си незабавно.

Чести:

Главоболие, замаяност, гадене, повръщане, диария, лошо храносмилане, коремна болка, газове, загуба на апетит, промяна във функцията на черния дроб (напр. Стойности на трансаминази), кожен обрив, реакции в мястото на инжектиране като болка и подуване.

Други редки:

Те се проявяват между 1 и 10 на всеки 10 000 пациенти.Сънливост, стомашна болка, подуване на ръцете и краката (едем), гангрена в мястото на приложение.

Много редки:

Проявяват се при по-малко от 1 на 10 000 хиляди души.Дезориентация, депресия, трудност при заспиване, нощни кошмари, раздразнителност, психични нарушения, изтръпване на крайниците, увреждания на паметта, тревожност, тремор, вкусови нарушения, зрителни или слухови нарушения, запек, възпаление на устата, язва на хранопровода, нарушения на сърдечния ритъм, косопад, зачервяване, подуване на кожата (дължащо се на повишена чувствителност към слънцето), абсцес в мястото на приложение.

Уведомете Вашия лекар, ако се прояви някоя от тези нежелани реакции.

Ако забележите други нежелани реакции, които не са упоменати в тази листовка, моля уведомете своя лекар .

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява под 30°С.

Да не се употребява след изтичане на срока на годност,  указан на опаковката.Да се съхранява на места недостъпни за деца.

Ако имате някакви въпроси моля обърнете се към вашия лекар или фармацевт

Споделете мнението си за ВОЛТАРЕН 25МГ/МЛ АМПУЛИ 3МЛ Х 5

Web Statistics