Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВИРУ-МЕРЦ ГЕЛ 2ГР

  • Производител: Merz&Co
  • Код: 13373
Този продукт Ви носи 65 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ВИРУ-МЕРЦ /

VIRU-MERZ®

Какво представлява Виру-Мерц?

Гел за прилагане върху кожата в туба от 2 g.

Съдържа Tromantadine hydrochloride (тромантадин хидрохлорид) 1%

Помощни вещества: Хидроксиетилцелулоза, сорбитол 70%, лактоза, метил-4- хидроксибензоат, сорбинова киселина, пречистена вода.

За какво се използва Виру-Мерц и как действа?

Виру-Мерц се използва за лечение на началните прояви на херпес-симплекс инфекции на кожата и полулигавиците (напр. в случаи на мравучкане, боцкане, сърбеж, чувство на напрежение и болка, подуване преди стадия на образуване на мехурчета).

Тромантадин хидрохлорид специфично потиска активността на тип 1 и 2 херпес- симплекс вируси. Намесва се в ранните фази на вирусно размножаване чрез предотвратяване проникването и освобождаване от обвивката.

Кога не трябва да използвате Виру-Мерц?

Виру-Мерц не трябва да се прилага при реакции на свръхчувствителност, възникнали при предшестващо лечение с тромантадин, както и при свръхчувствителност към някое от помощните вещества.

Не трябва да се използва в случаи на херпес-симплекс след появата на мехурчета и особено, когато мехурчетата са се отворили.

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид при употреба на Виру-Мерц? Продуктът не трябва да се прилага при пациенти със свръхчувствителност към метил-4-хидроксибензоати (парабени) и други съставки на продукта.

Повечето кожни възпаления, възникнали след употреба на тромантадин, се разнасят без усложнения след прекратяване употребата на Виру-Мерц; ако е необходимо приложението на влажни превръзки ускорява затихване на възпалението. В тежки случаи, за кратък период може да се приложи локално продукт, съдържащ кортикостероид. В случаи на бактериална инфекция, кортикостероидите са противопоказани.

Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене?

Липсват достатъчно данни за употребата на продукта по време на бременност. Проучвания върху животни не показват ембриотоксичен/тератогенен ефект.

Не е известно дали веществото преминава в майчиното мляко, затова е препоръчително да се избягва употребата на продукта през този период.

Въздействие върху способността за шофиране и работа с машини Няма въздействие върху способността за шофиране и работа с манг

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Виру-Мерц или могат да бъдат повлияни при съвместна употреба?

Няма установени лекарствени взаимодействия.

Как да използвате Виру-Мерц и колко често?

Засегнатите места на кожата се намазват с достатъчно количество гел, за да се пшрие цялата зона на херпеса, 3-5 пъти дневно или по-често, ако е необходимо. Леко се втрива.

Ако в продължение на 2 дни след началото на лечението не настъпи подобрение, употребата на Виру-Мерц трябва да се прекрати.

Какви нежелани реакции може да предизвика Виру-Мерц?

При лечение с Виру-Мерц могат да възникнат кожни реакции на свръхчувствителност (контактни алергии), дори когато продуктът се е понасял преди добре. Те се проявяват като видимо влошаване на сърбежа, усилено усещане на болка и напрегнатост, увеличено зачервяване на кожата и формиране на възловати образувания.

Честотата на доказания контактен дерматит (възпаление и зачервяване на кожата) при употреба на тромантадин, основана на многобройни проучвания, е определено по-малка от 1 %.

При съмнение за контактен дерматит в интерес на пациентите е след отзвучаване на острите кожни симптоми да се проведе тест с тромантадин от специалист- алерголог. Трябва да се има предвид, че възпалението може да е в резултат на допълнителна бактериална инфекция, а не на реакция на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

Специални условия на съхранение Няма специални условия на съхранение.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

Срок на годност

Срокът на годност е 5 години.

Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката!

Производител и притежател па разрешението за употреба

Merz Pharmaceuticals GmbH

EckenheimerLandstr. 100

60318 Fiankfurt/Main, Germany

Медицинско представителство в България:

Либра АД, София

Дата на последна редакция на листовката Март 2003

Споделете мнението си за ВИРУ-МЕРЦ ГЕЛ 2ГР

Web Statistics