Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВИКТАНИЛ 50mcg/h TTS Х 5пластира

Този продукт Ви носи 819 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 81.88лв.
или 81880 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Виктанил 50 микрограма/час траисдермален пластир

Victanyl 50 micrograms/h transdermal patch

фентанил (fentanyl)

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, или фармацевт.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.  

Какво съдържа тази листовка:  

1.Какво представлява Виктанил и за какво се използва

2.Какво трябва да знаете, преди да използвате Виктанил

3.Как да използвате Виктанил  

4.Възможни нежелани реакции

5.Как да съхранявате Виктанил

6.Съдържание на опаковката и допълнителна информации        

1. Какво представлява Виктанил и за какво се използва

Фентанил се отнася към групата на силните бопкоуспокояващи, наричани още опиоиди. Болкоуспокояващото му действие се проявява след като фетанил премине бавно от пластира през кожата и от там в тялото.

Възрастни:

Виктанил траисдермален пластир се използва за лечение на тежка и продължителна болка, която може да бъде адекватно повлияна само със силни обезболяващи (опиоидни аналгетици).

Деца:

Виктанил се използва за дългосрочно лечение на тежка и продължителна болка пр възраст над 2 години, които преди това са били лекувани с други силни болкоу лекарства.

2.   Какво трябва да знаете, преди да използвате Виктанил

Не използвайте Виктанил:

ако сте алергични към фентанил или към някоя от останалите съставки на (изброени в точка 6). 

ако страдате от болка, която трае само за кратък период от време, напр. болка след хирургична процедура.

ако централната Ви нервна система е тежко увредена (главния и гръбначния мозък), например от мозъчно-черепна травма.

ако имате тежки дихателни проблеми (респираторна депресия).

Предупреждения и предпазни мерки

Залепване на пластира на друго лице

Пластирът трябва да се използва само върху кожата на лицето, за което е било предписано от лекаря. Съобщава се за случаи, когато пластирът случайно е залепнал за кожата на член на семейството, при близък физически контакт или споделяне на същото легло с този, който го носи. Залепването на пластира на кожата на друго лице (особено дете) може да доведе до предозиране. В случай, че пластирът се залепи за кожата на друг човек, веднага отстранете пластира и потърсете медицинска помощ.

Вашият лекар ще използва Виктанил като част от комплексното лечение на болката и ще Ви наблюдава редовно как реагирате на лечението с Виктанил.

Преди да започнете да използвате Виктанил трябва да информирате Вашия лекар в случай, че страдате от някое от изброените по-долу заболявания. При наличието им рискът от поява на нежелани лекарствени реакции след прилагане на Виктанил е висок и/или може да е необходимо Вашият лекар да Ви изпише по-ниска доза:

астма, потиснато дишане или каквото и да е белодробно заболяване; ниски стойности на кръвното налягане; увредена чернодробна функция; увредена бъбречна функция;

ако сте имали травма на главата, мозъчен тумор, признаци на повишено вътречерепно налягане (в т.ч. главоболие, зрителни смущения), промени в състоянието на съзнание, загуба на съзнание или кома;

забавен и неравномерен сърдечен пулс (брадиаритмия);

миастения гравис (заболяване, причиняващо умора и слабост на мускулите).

- ако приемате антидепресанти или антипсихотици, моля вижте раздела,Други лекарства и Виктанил“)

Информирайте Вашия лекар ако имате треска по време на лечението, тъй като при повишена температура през кожата във Вашето тяло могат да преминат твърде големи количества от медикамента. По същата причина, трябва да избягвате излагането на пластира поставен върху кожата Ви на пряка топлина, като например загряващи възглавници, електрически одеяла, отоплени водни легла, лампи за нагряване и за тен (солариум), интензивни слънчев] бутилки с топла вода, сауна, продължителни горещи бани, или спа-процедури в вода. Позволено е да се излагате на слънце, но в горещи летни дни пластирът предпазван с част от Вашето облекло. Фентанил трансдермален пластир съ провеждане на ядрено-магнитен резонанс е необходимо пластирът да се от време на процедурата е възможно да се нагрее силно и да изгори кожната п 

Продължителната употреба на В и {станил може да доведе до поява на поносимост към лекарството, физическа и психическа зависимост, които се наблюдават в редки случаи при лечение на болка, причинена от злокачествени заболявалия.

Виктанил може да предизвика запек. Попитайте Вашия лекар или фармацевт за съвет как да се предпазите от запек.

Ако сте много възрастен или в много лошо физическо състояние (слаб и немощен) Вашият лекар ще Ви наблюдава внимателно и може да е необходимо да Ви изпише лечение с ниски дози.

Пластирите не трябва да се разрязват на по-малки части, тъй като качеството, ефикасността и безопасността на разделените пластири не са доказани.

Деца и юноши

Виктанил трябва да се употребява само при деца и юноши на възраст над 2 години, които преди това са били лекувани с други силни обезболяващи (напр. морфин). Виктанил не трябва да се употребява при новородени и малки деца под 2 годишна възраст.

За да се предпазят децата от инцидентно поглъщане е необходимо мястото за прилагане на Фентанил трансдермален пластир да се избира внимателно (виж точка 3. „Как да използвате Виктанил”) и да се проследява редовно дали пластирът е плътно прилепен към кожата.

Други лекарства и Виктанил

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Моля, уведомете лекуващия си лекар, ако приемате барбигурати (използвани за лечение на нарушения на съня), бупренорфин, налбуфин или пентазоцин (други силни обезболяващи). Едновременният прием на тези лекарства с Виктанил не се препоръчва.

Моля, уведомете лекуващия си лекар, ако приемате или сте ги приемали в рамките на последните 14 дни МАО-инхибитори (напр. моклобемид против депресия или селегилин срещу болестта на Паркннсон). Ако тези продукти се приемат заедно с Виктанил може да се повиши токсичността им.

Рискът от нежелани реакции се увеличава, ако приемате лекарства, като например определени антидепресанти или антипсихотици. Виктанил може да взаимодейства с тези лекарства и могат да настъпят промени в психичното Ви състояние (напр. възбуда, халюцинации, кома) и други реакции, като повишаване на телесната температура над 38°С, ускорен сърдечен ритъм, нестабилно кръвно налягане, както и усилване на рефлексите, мускулна скованост, липса на координация и/или стомашно-чревни симптоми (например гадене, повръщане, диария). Вашият лекар ще Ви каже дали Виктанил е подходящ за вас.

Ако приемате едновременно с Виктанил лекарства, които оказват влияние върху мозъчната функция съществува по-голяма вероятност при Вас да се наблюдават нежелани лекарствени реакции, особено затруднения с дишането. Това се отнася например за: лекарства, използвани за лечение на безпокойство (транквилизанти); лекарства, използвани за лечение на психични нарушения (неврола анестетици; ако Ви предстоят процедури с прилагане на упойка, увед< зъболекаря, че употребявате Виктанил.

лекарства, използвани за лечение на нарушения на съня (хипно' лекарства, използвани за лечение на алергии или болест на пътувай (антихистамини/ антиеметици); други силно действащи обезболяващи (опиоиди); някои лекарства за лечение на болка в гърба или други състояния на система, протичащи с болка (мускулно-скелетни релаксанти);

алкохол.

Не трябва да приемате изброените по-долу лекарства заедно с Виктанил, освен в случай, че Вашият лекар Ви проследява внимателно.

Тези лекарства могат да усилят ефектите или нежеланите лекарствени реакции на Виктанил. Това се отнася например за:

ритонавир (използван за лечение на СПИН)

кетоконазол, итраконазол (използвани за лечение на заболявалия, причинени от гъбички)

дилтиазем (за лечение на сърдечни заболявалия);

циметидин (за лечение на стомашно-чревни заболявания);

макролидни антибиотици (използвани за лечение на инфекции);

рифампицин (за лечение на туберкулоза);

някои лекарства, които се използват за лечение на епилепсия (такива, като карбамазепин, фенобарбитал или фенитоин)

Виктанил с алкохол

Едновременната употреба на Виктанил с алкохол повишава риска от поява на тежки нежелани лекарствени реакции и може да предизвика затруднено дишане, понижени стойности на кръвното налягане, дълбока седация (силно успокояване и отпускане) и кома По време на лечение с Виктанил не трябва да се употребяват алкохолни напитки.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да употребите каквото и да е друго лекарство.

Не използвайте Виктанил по време на раждане и в периода около раждането (включително цезарово сечение), защото фетанил преминава плацентарната бариера и може да потисне дишането у новороденото дете. Ако забременеете по време на лечението с Виктанил, консултирайте се с Вашия лекар. Виктанил не трябва да се използва по време на бременност и при кърмене, освен ако това не е изключително наложително. Безопасната употреба по време на бременност не е установена. Фентанил преминава в кърмата и е възможно да предизвика нежелани лекарствени реакции у кърмачето, като седиране (прекомерно успокояване) и потискане на дишането. Кърмата, отделена по време на лечение или в рамките на 72 часа след отстраняване на последния пластир трябва да се изхвърля.

Шофиране и работа с машини

Виктанил има голямо влияние върху способността за шофиране и работа с машини, особено в началото на лечението, при всяка промяна на дозата, а също така и при прием на алкохол или транквиланти. Ако Вие използвате постоянна доза Виктанил за продължителен период от време, Вашият лекар може да Ви разреши дали да шофирате и да използвате опасни машини. До като приемате Виктанил не трябва да шофирате и да използвате опасни машини, ако Вашият лекар не Ви е позволил.

3.   Как да използвате Виктанил

Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лека или фармацевт.

Вашия лекар ще прецени общото Ви състояние, тежестта на болката Ви и лече приложено до сега и ще реши коя е най-подходящата концентрация за Вас.

В зависимост от това как реагирате на лечението може да се наложи конце пластира и броя на пластирите да бъдат променени. Ефект на обезболяван рамките на 24 часа от поставянето на първия пластир и отслабва постеле отстраняването му. Не прекратявайте лечението без да се консултирате с Действието на първия пластир настъпва бавно и може да отнеме един ден. трансдермален пластир започне да действа напълно, Вашият лекар може да допълнително други обезболяващи. След като Виктанил облекчи болката за по 

можете да преустановите допълнителния прием на болкоуспокояващи. Възможно е понякога да имате нужда от допълнително прилагане на болкоуспокояващи.

Употреба при деца и юноши

Виктанил трябва да се употребява само при деца и юноши на възраст над 2 години, които преди това са били лекувани с други сипни обезболяващи (напр. морфин). Виктанил не трябва да се употребява при новородени и малки деца под 2 годишна възраст.

Как да се прилага Виктанил

Открийте плосък, невъзпален участък в горната част на вашето тяло или горната част на ръката, където кожата е без окосмяване, порязвания, петна или други кожни дефекта.

Ако кожата е окосмена изрежете космите с ножици. Не бръснете мястото, тъй като бръсненето раздразва кожата. Ако кожата се нуждае от измиване, измийте с вода. Не използвайте сапун, масло, лосиони, алкохол или други препарати за почистване, които могат да раздразнят кожата. Кожата трябва да бъде напълно суха, преди да бъде поставен пластирът.

Преди прилагане пластирите трябва да се огледат. Пластири, които са нарязани, разделени или увредени не трябва да се прилагат.

За да се извади Виктанил от защитната торбичка първо се прегъва краят в близост до означеното със стрелка място върху етикета на торбичката, след което се откъсва внимателно. Ако се използват ножици за отваряне на пликчето това трябва да става близо до залепената част, за да не се увреди вътрешната повърхност.

Пластирът трябва да бъде залепен незабавно след отварянето на пакета. След като освобождаващата ивица бъде премахната, пластирът се поставя върху кожата и се притиска твърдо с дланта на ръката в продължение наоколо 30 секунди, за да е сигурно, че пластирът е добре залепен за кожата. Обърнете специално внимание дали пластирът е плътно прилепнал в краищата си.

Фентанил трансдермален пластир се използва за период от 72 часа (3 дни). На външната страна на опаковката Вие можете да си запишете датата и времето, в което сте приложили пластира. Това може да Ви помогне да запомните, кога трябва да подмените своя пластир.

Мястото на приложение на пластира не трябва да бъде излагано на топлина от външни източници (Вижте "Предупреждения и предпазни мерки).

Виктанил трансдермален пластир не трябва да влиза в контакт с вода. Преди да вземете душ, трябва да покриете трансдермалния пластир (напр. с домакинско фолио).

При деца е за предпочитане пластирът да се приложи върху кожата на горната част на гърба, за да се предотврати възможността за отстраняването му.

Как да подменим трансдермалния пластир

Пластирът се отстранява след изтичане на времето, което е определил Вашият лекар. В повечето случаи това става след 72 часа (3 дни), но при някои пациенти и след 48 часа (2 дни). Обикновено пластирът не пада от само себе си. В случай, че останат следи по кожата от трансдермалния пластир те могат да бъдат измити обилно с вода и сапун. Сгънете използвания пластир наполовина, така че краищата му откъм залепващата повърхност да прилепнат един към друг. Поставете обратно използваните пластири във външната опаковка и ги предайте на Вашия фармацевт.

Приложете нов пластир, както е описано по-горе, но на друг участък от кожата. Трябва да изминат най-малко 7 дни преди същото място да може да бъде използвано отново.

Ако приели повече от необходимата доза Виктанил

Ако сте залепили повече от предписаните пластири, отстранете пластирите и

Вашия лекар или болница за да преценят възможния риск.

Най-честият признак на предозиране е намалена дихателна способност. С пациента са бавно или повърхностно дишане. Ако това се наблюдава - пластир отстраняват и се търси незабавно лекарска помощ. Докато се изчаква лекар, п поддържа в будно състояние чрез разговор или разтърсване. 

Другите признаци и симптоми на предозиране са сънливост, ниска телесна температура, забавен сърдечен ритъм, понижен мускулен тонус, ниско кръвно налягане, дълбока седация, загуба на мускулна координация, свиване на зениците и гърчове.

Ако сте забравили да използвате Внктанил

При никакви обстоятелства не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Вие трябва да сменяте Вашия пластир по едно и също време на деня на всеки 3 дни (72 часа), освен ако не е предписано друго от Вашия лекар. Ако забравите, сменете пластира си веднага когато се сетите. Ако сте закъснели много със смяната на пластира си, тогава трябва да се свържете с Вашия лекар, защото е възможно да се нуждаете от допълнителни болкоуспокояващи.

Ако сте спрели употребата на Виктанил

Ако желаете да прекъснете или прекратите лечението, Вие непременно трябва да се консултирате с Вашия лекар за причините за прекратяване и как да продължите Вашето лечение.

Продължителната употреба на Виктанил може да доведе до физическа зависимост. Ако прекратите използването на Виктанил трансдермален пластир е възможно да се почувствате зле. Никога не прекратявайте лечението с Фентанил трансдермален пластир по Ваша преценка, първо се консултирайте с Вашия лекар. При внезапно прекратяване на лечението рискът от поява на абстиненти симптоми (повдигане, повръщане, диария, раздразнителност и мускулен тремор) е по-висок.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нежеланите лекарствени реакции са класифицирани съгласно следните данни за честота:

Много чести  Засягат повече от 1 на 10 пациенти

Чести  Засягат по-малко от 1 на 10, но повече от 1 на 100 пациенти

Нечести    Засягат по-малко от 1 на 100, но повече от 1 на 1 000 пациенти

Редки  Засягат по-малко от 1 на 1 000, но повече от 1 на 10 000 пациенти

Много редки  Засягат по-малко от 1 на 10 000 пациенти, включително изолирани случаи

Ако при Вас се появи някоя от следните тежки, но много редки нежелани лекарствени реакции Вие трябва да прекратите лечението, незабавно да се свържете с Вашия лекар или да посетите болница: тежко потискане на дишането (тежък задух, дишане с хрипове) или пълно нарушение на функцията на храносмилателния тракт (конвулсивни болки, повръщане, метеоризъм).

Ако получите сериозна нежелана реакция, Вашият лекар може да реши да Ви наблюдава в продължение на 24 часа, тъй като действието на фентанил в организма може да не е преминало за известно време след отстраняване на пластира.

Други нежелани лекарствени реакции

Много чести: сънливост, главоболие, виене на свят, повдигане, повръщане

Чести: зачервяване на очите, загуба на апетит, седация (успокояване)/ съня, депресия, генерализиран страх, състояние на обърканост, нервност, неволеви потрепвалия, изтръпване и боцкане с иглин свят от височини, неприятно усещане за нередовно или силно^й повишени стойности на кръвното налягане, затруднено дишане 

устата, понижено слюноотделяне или отсъствие на слюнка, болки в стомаха, стомашно разстройство, прекомерно потене, кожни реакции на мястото на приложение, сърбеж, обрив, зачервяване (еритема), мускулни спазми, затруднено уриниране, необичайна сънливост или умора (потискащ ефект върху мозъчната функция), загуба на физическа сила, общ дискомфорт (неразположение), чувство за студ.

Нечести:   възбуда, дезориентация, еуфорично настроение, загуба на паметта, понижена

чувствителност, особено на кожата, гърчове (вкл. клонични и тип „гранд мал”), говорни нарушения, понижени стойности на кръвното налягане и понижена сърдечна честота, посиняване на кожата, нарушено дишане (потискане на дишането), запушване на червата, екзема, дерматити. Обрив, зачервяване и сърбеж на кожата, които обикновено отзвучават до един ден след отстраняването на пластира. Мускулни потрепвалия, импотентност при мъжете, нарушения на сексуалната функция, кожни реакции на мястото на приложение, грипоподобни заболявалия, симптоми на отнемане, чувство за промяна на телесната температура.

Редки: свиване на зениците на окото, неравномерен пулс, разширяване на кръвоносните

съдове, спиране на дишането (апнея), твърде повърхностно или твърде бавно дишане, които не отговарят на нуждите на тялото (хиповентилация), хълцане, пълно нарушение на функцията на храносмилателния тракт.

Много редки: генерализирани остри алергични реакции с понижаване на стойностите на

кръвното налягане и/или затруднено дишане (анафилактични/анафилактоццни реакции), измамни идеи, възбуда, обърканост, отслабване на зрението, болезнено подуване на стомаха, понижено отделяне на урина, болезнен пикочен мехур.

С неизвестна честота са наблюдавани следните нежелани лекарствени реакции:

анафилактичен шок/реакции, забавено дишане.

В случай, че сте използвали Виктанил продължително време, е възможно той да намали ефективността си и да се наложи корекция на дозата (възможно е да се развие повишена поносимост).

Възможно е да се развие и физическа зависимост и поява на симптоми на отнемане, при внезапно прекратяване на употребата на пластири. Симптомите на отнемане след рязко прекратяване на лечението могат да бъдат гадене, повръщане, диария, безпокойство и треперене.

Допълнителни нежелани реакции при деца н юноши

Нежеланите лекарствени реакции при деца и юноши, лекувани с фентанил трансдермален пластир са подобни на тези, наблюдавани при възрастни.

Когато пластирите се използват по предназначение не съществува специфичен риск за децата и юношите. Много често при децата се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции: треска, повдигане и повръщане.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции/ съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарств Груев” № 8,1303 София, тел.: 02 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщав реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация № безопасността на това лекарство.    

5.   Как да съхранявате Виктанил

Неизползваните и използваните пластири Виктанил да се съхраняват далече от досега на деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката след „Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Условия на съхраненне

Да се съхранява под 30°С.

За да се опази околната среда и във връзка с безопасността използваните и неизползваните и пластирите с изтекъл срок на годност трябва да бъдат унищожени или върнати в аптеката за унищожаване. Използваните пластири трябва да бъдат прегънати на две така, че краищата им откъм залепващата повърхност да прилепнат един към друг и да се съхраняват във външната опаковка докато се унищожат или предадат в аптеката.

Работа с пластирите

Употребените пластири трябва да се сгъват така, че краищата откъм залепващата им повърхност да прилепнат един към друг и впоследствие да се изхвърлят по безопасен начин. Случайното излагане на използвани и неизползвани пластири особено на деца, може да доведе до фатален изход. Неизползваните пластири трябва да се върнат в аптеката (болничната аптека).

б.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Виктанил 25 микрограма/час

Активното вещество е фентанил.

Всеки пластир освобождава 25 микрограма фентанил на час. Всеки пластир от 7,5 cm2 съдържа 4,125 mg фентанил.

Какво съдържа Виктанил 50 микрограма/час

Активното вещество е фентанил.

Всеки пластир освобождава 50 микрограма фентанил на час. Всеки пластир от 15 cm2 съдържа 8,25 mg фентанил.

Какво съдържа Виктанил 75 микрограма/час

Активното вещество е фентанил.

Всеки пластир освобождава 75 микрограма фентанил на час. Всеки пластир от 22,5 cm2 съдържа 12,375 mg фентанил.

Какво съдържа Виктанил 100 микрограма/час

Активното вещество е фентанил.

Всеки пластир освобождава 100 микрограма фентанил на час. Всеки пластир от 30 cm2 съдържа 16,5 mg фентанил.

Другите съставки са:

Залепващ слой: Полиакрилат залепващ слой

Покриващ слой: Полипропиленово фолио, синьо принтерно мастило Освобождаваща повърхност: Полиетилен-терефталат (силиконизиран).

Как изглежда Виктанил и какво съдържа опаковката

Виктанил е прозрачен, трансдермален пластир с адхезивна повърхност от з да може да се залепи върху кожата. Концентрацията на трансдермалните плас надпис.

Виктанил се предлага в опаковки от 3,4, 5, 8,10, 16 или 20 трансдермални пластир 

Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба

Притежател на разрешението за употреба

Actavis Group PTC ehf.,

Reykjavikurvegur 76-78,

220 IS Hafnarfjordur Исландия

Производител

Actavis Group PTC ehf. Reykjavikurvegur 76-78 IS-220 Hafnarfjordur Исландия

Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки на ЕИП под следните имена:

Fentanyl Actavis 25/50/75/100 pg/h transdermales Pflaster Виктанил 25/50/75/100 pg/h трансдермален пластир Fentanyl Actavis

Fentanyl-Actavis 25/50/75/100 Mikrogramm/h transdermalesPflaster Fentanyl Actavis 25/50/75/100 mikrog/klst. fordapldstur Fentanyl Actavis 25/50/75/100 pg/ uur Fentaratio Actavis pg/h Fentanilo Actavis

Fentanyl Actavis 25/50/75/100 pg/ h plasture transdermic Fentanyl Actavis

Victanyl 25/50/75/100 meg/ h transdermalni obliz Fentanilo Actavis 25/50/75/100 microgramos/h parches transdermicos EFG Fentanilo Fentanyl Actavis

Victanyl 25/50/75/100 micrograms/h transdermal patch

Дата на последно преразглеждане на листовката

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ВИКТАНИЛ 50mcg/h TTS Х 5пластира

Web Statistics