Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВЕНАЛОТ ДЕПОТ ТАБЛ Х 50

Този продукт Ви носи 175 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ВЕНАЛОТ® ДЕПО таблетка обвита/

VENALOT® DEPOT Dragees coated tablets

Уважаеми пациенти, моля прочетете внимателно следната информация за употреба, тъй като тя съдържа важни сведения за това какво трябва да съблюдавате при употреба на това лекарство. Ако имате въпроси, моля обръщайте се към Вашия лекар или фармацевт.

Информация за употреба

Количествен и качествен състав

1 обвита таблетка съдържа:

Лекарствени вещества:

Cumarin 15 mg, Troxerutin 90 mg.

Помощни вещества:

Glycerol monostearate, carnauba wax, Quinoline yellow E104, magnesium stearate, hydroxypropyl methylceilulose, Macrogol MW=6000, polyvidone, titanium dioxide E171, talc.

Лекарствена форма и съдържание

Оригинална опаковка     20  таблетки   обвити;

Оригинална опаковка     50  таблетки   обвити;

Оригинална опаковка     100      таблетки   обвити;

Фармакологична група / начин на действие

За лечение на заболявания на вените, на лимфни и тъканни заболявания.

Фармацевтична фирма

Schaper & Brummer GmbH & Co.KG, Bahnhofstral3e 35, D-38259Salzgitter Telefon (0 53 41) 3 07-0, Telefax (0 53 41) 3 07-1 24 info@schapper-bruemmer.de http://www.schapper-bruemmer.de

Показания

Последици от венозен и лимфен застой (хронична венозна инсуфициенция, лимфедеми) нарушения в дренажа, като едемни изменения на кожата и тъканите (дерматосидероза, дерматолипоскпероза), Ulcus cruris venosum. Възпаление на повърхностните вени, хемороиди, едеми след спортни травми и злополуки (контузии, дисторзии и др.), както и след операции. При сухота в устата след медикаментозно лечение или след олъчване на глава и шия.

Противопоказания

Кога не трябва да приемате Веналот^депо? 

Лекарството не трябва да се приема при доказана свръхчувствителност към лекарствените вещества или към някое от помощните вещества, а също и при и след чернодробни заболявания.

Специални предупреждения за употреба и указания

Какви смеииални мерки трябва ла предприемете пои прием на Веналот^лепо?

Ако симптомите продължават или състоянието Ви се влоши се консултирайте с лекар.

Трябва да се спре приемът на лекарството и да се потърси лекар при появата на симптоми като гадене, сърбеж, тъмно оцветяване на урината, както и при жълто оцветяване на кожата и/или очите.

Лекарствени взаимодействия

Кои ЛОУГИ лекарства повлияват лействието на ВеналотФлепо?

При едновременния прием на Веналот® депо с лекарства, които увреждат чернодробната функция не е изключено да се усилят нежеланите лекарствени реакции върху черния дроб.

Дозировка, начин и продължителност на приложение

Следните препоръки важат, ако Вашият лекар не Ви е предписал друга схема на лечение с Веналот®депо. Моля придържайте се към предписанието за употреба, защото в противен случай Веналот®депо няма да повлияе правилно Вашето заболяване.

Колко често и кога трябва ла приемате ВеиалотФлепо'?

Веналот®депо се прилага само при възрастни.

Вие трябва да приемате 3 пъти дневно по 1-2 таблетки обвити Веналот® депо, което отговаря на дневна доза от З-б обвити таблетки.

Как трябва ла приемате Веналот^ле по?

Обвитите таблетки трябва да се приемат перорално, без да се сдъвкват с малко количество течност.

Нежелани лекарствени реакции

Кои нежелани лекарствени реакции могат ла се появят при поием на Веналотшдело ?

Понякога особено в началото на лечението се наблюдава повишаване на чернодробните показатели (трансаминази, гама-GT), които са обратими при прекратяване на лечението. В единични случаи се наблюдават възпаления на черния дроб с или без жълтеница, които са обратими при прекратяване на лечението. Наблюдавани са единични случаи на стомашно-чревни оплаквания.

Ако установите нежелани лекарствени реакции, които не са посочени в тази листовка, моля споделете ги с Вашия лекар или аптекар.

Указания и данни за срока на годност

Срокът на годност на тази опаковка е отпечатан от вътрешната страна на картонената кутия. Не употребявайте това лекарство след посочената дата!

Състояние на информацията

Април, 2005 г.

Лекарството да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Свойства

Веналот®депо може да се използва при всички болестни състояния, при които е нарушена функцията на кръвоносните и лимфни съдове и възникналите в тази връзка болезнени оплаквания от страна на вените и лимфните съдове, придружени с отоци. Лекарственият продукт съдържа лекарствени вещества, които предотвратяват образуването и задържането на течности (отоци), поради локални възпалителни изменения, и стимулират намаляването на отоците след травми и операции. Те подобряват кръвоснабдяването в капилярната мрежа, с което предпазват стените на съдовете от увреждания, подобряват кръвния поток и стимулират транспорта на лимфата. Кръвосьсирването не се повлиява от Веналот®депо, поради което не се налагат контролни прегледи в тази връзка.

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ВЕНАЛОТ ДЕПОТ ТАБЛ Х 50

Web Statistics