Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

БРОМАЗЕПАМ 3МГ ТАБЛ. Х 20 ЧАЙКАФАРМА

Bromazepam се назначава за премахване на психическото напрежение и тревожността.

Този продукт Ви носи 22 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 2.20лв.
или 2200 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Bromazepam / Бромазерам

Състав и приложение

Бромазепам - Чайкафарма съдържа активната съставка bromazepam, която принадлежи към групата лекарства, известни като бензодиазепини. Всяка таблетка съдържа 3 mg bromazepam. Помощни вещества: микрокристална целулоза, натриев полакрилин, магнезиев стеарат, лак зелен жълт, лактоза, колоидален силициев двуокис. Таблетките се предлагат в блистерни опаковки по 20 или 30 таблетки.

За какаво се използва Бромазепам - Чайкафарма®                  

Bromazepam се назначава за премахване на психическото напрежение и тревожността.

Кога не трябва да вземате Бромазепам - Чайкафарма®

* Ако имате алергия към bromazepam или някоя от съставките на таблетката                                                                                                      

* Ако имате алергия към друго лекарство от групата на бензодиазепините                                                                                              

* Ако страдате от миастения гравис (тежка мускулна умора)                

* Ако страдате от остра тесноъгълна глаукома                                      

* Ако страдате от тежко чернодробно заболяване                                

* Ако имате белодробно заболяване                                                        

* Ако имате затруднено дишане по време на сън

Кога трябва да сте особено внимотелни при употреба на Бромазепам

Непременно информирайте лекаря, ако имате белодробно, чернодробно или бъбречно заболяване. При намалена функция на бъбреците, лекарят може да предпише по-ниски дози bromazepam, но при тежка недостатъчност, bromazepam не бива да се използва.

Взаимодействие с други лекарства

Винаги информирайте Вашия лекар, ако Ви е предписано и друго лекарство, отпускано с или без рецепта. Това е изключително важно, тъй като едновременното прилагане на повече от едно лекарство може да усили или отслаби ефекта на прилаганите лекарства. Съществуват определени лекарства, като антидепресанти, някои антибиотици, циметидин и пропранолол, които могат да повишат ефекта на bromazepam. От своя страна bromazepam може да повиши ефектите на алкохол, антидепресанти, невролептици, някои аналгетици, хипнотици, антихистамини, антиконвулсанти.

Използването на bromazepam или други бензодиазепини може да доведе до зависимост. Следвайте точно инструкциите на лекаря: не приемайте повече таблетки и не удължавайте лечението повече от това, което ви е предписал той. Не употребявайте алкохол по време на лечението с Bromazepam.

Може ли Бромазепам - Чайкафарма® да се употребява по време на бременност или кърмене

Не вземайте това лекарство ако сте бременна или планирате да забременеете. Bromazepam може да се използва по време на бременност само по изрично лекарско предписание, когато ползата надхвърля риска за новороденото. Използването на bromazepam в последните месеци на бременността предизвиква понижаване на кръвното налягане, дихателна недостатъчност, и абстинентен синдром у новороденото. Не приемайте bromazepam ако кърмите, тъй като той преминава в кърмата.

Може ли Бромазепам - Чайкафарма® да повлияе способността Ви за шофиране и работа с машини

Bromazepam може да предизвика сънливост или да повлияе концентрацията Ви. Това може да се отрази на изпълнението на задачи, при които се изисква сръчност. По тази причина при лечение с bromazepam избягвайте шофиране и работа с машини.

Как трябва да се приема Бромазепам - Чайкафарма®

Винаги вземайте Бромазепам - Чайкафарма® точно така, както Ви е предписал лекаря. Той ще определи най-подходящата за Вас доза. Тя е строго индивидуална и зависи от тежестта на симптомите, възрастта, индивидуалната реакция към лекарството и състоянието Ви. Обикновено лечението започва с ниска начална доза, която постепенно се увеличава, до постигане на желания ефект.

При извънболнично лечение препоръчваната доза за пациенти е 1.5 до 3 mg bromazepam, прилагани 3 пъти дневно. При тежки случаи и при болнично лечение дозата може да бъде увеличена до 6-12 mg bromazepam, прилагани 2-3 пъти дневно. Ако сте в напреднала възраст или имате чернодробно и/или бъбречно заболяване Вашият лекар ще Ви предпише по-ниска доза от обикновено препоръчваната.                                                                                

Приемайте таблетките с вода или друга безалкохолна напитка.

Ако забравите да вземете една доза, не трябва да я компенсирате като удвоите следващата. Вместо това трябва просто продължете със следващата доза, когато дойде времето. Не променяйте предписаната доза по собствено решение. Ако прецените, че ефектът на лекарството е прекалено слаб или твърде силен, обсъдете това с Вашия лекар.

Ако вземете твърде много таблетки или някой друг по грешка вземе от Вашето лекарство, веднага се консултирайте с лекар или се обърнете към най-близката болница за помощ.

Кога и как трябва да се прекрати лечението с Бромазепам - Чайкафарма®

Вашият лекар ще Ви посъветва кога и как да прекратите лечението. Прекратяването на лечението най-често става чрез постепенно намаляване на дозата. Общата продължителност на лечението обикновено не трябва да бъде повече от 8-12 седмици, включително периода на постепенно намаляване на дозата. Внезапното прекратяване на лечението може да доведе до развитие на абстинентен синдром, който може да се изрази в главоболие, мускулни болки, силна тревожност, напрежение, безпокойство, объркване и раздразнителност. При-тежки случаи може да се появят промени в поведението, бодежи, повишена чувствителност към светлина, шум и допир, халюцинации или гърчове. При прекратяване на лечението може да се появи отново основният проблем, поради който сте започнали да вземате лекарството. По-малко вероятно е това да се случи, ако дозата в края на лечението се намалява постепенно. Ако по някаква причина сте продължили лечението по-дълго време, то трябва да се консултирате с лекар относно спирането му. Той може да Ви предпише следене на кръвната картина и чернодробната функция едновременно с постепенно му спиране.

Какви са възможните нежелани реакции при лечение с Бромазепам - Чайкафарма®

При чувствителни пациенти, както и при приемането приемащи високи дози bromazepam може да се наблюдава отпуснатост и замаяност. Тези нежелани ефекти обикновено отзвучават при намаляване на дозата. Както при другите бензодиазепини, продължително използване на bromazepam може да причини зависимост, а рязкото спиране на терапията да доведе до абстинентен синдром.

При деца и възрастни bromazepam може да причини парадоксални реакции, като възбуда и халюцинации. Рядко се наблюдават мускулна слабост, обърканост, нарушение в походката, нарушение на съня, неадекватно поведение, намален тонус, нарушение в говора, намалена памет. Много рядко са наблюдавани случаи на нарушаване на менструалния цикъл, намалено либидо, нарастване на млечните жлези при мъжа и реакции на свръхчувствителност.

Как трябва да съхранявате Бромазепам - Чайкафарма®

Съхранявайте на тъмно и сухо, недостъпно за деца място, при температура под 25 °С. Срокът на годност на Бромазепам - Чайкафарма® е 5 години. Не използвайте лекарството след изтичане на срока на годност (ЕХР), отпечатан върху опаковката му.

Споделете мнението си за БРОМАЗЕПАМ 3МГ ТАБЛ. Х 20 ЧАЙКАФАРМА

Web Statistics