Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

БИФУНАЛ КРЕМ 1% 15ГР АКТАВИС

При остри и хронични дерматомикози на окосмените и неокосмени участъци на кожата:

• микози на кожата-в пространствата между пръстите и повърхностни микози от кандида;

• питириазис верзиколор;

• микози на кожата, причинени от плесени;

• еритразма;

При заболявания на кожата, които са инфектирани вторично от същите гъбички - интердигитални микози, микози на кожата или гънките на кожата, повърхностни кандидози на кожата.

Този продукт Ви носи 48 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

BIFUNAL® БИФУНАЛ

 

СЪСТАВ

Лекарствено вещество в mg крем: Bifonazol 0,01 g

Помощни вещества: октилдодеканол, цетостеарил алкохол; цетилов восък, сорбитан; полисорбат, бензилов алкохол, пречистена.вода

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

Bifimal® крем 15 g в алуминиева туба, 1 туба в картонена кутия Bifunal крем 30 g в алуминиева туба, 1 туба в картонена кутия

 

ИМЕ И АДРЕС НА ПРИТЕЖАТЕЛЯ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

"Балканфарма-Разград" АД бул. "Априлско въстание" N 68 Разград 7200, България

 

ДЕЙСТВИЕ

Бифунал е противогъбичен продукт, принадлежащ към: групата на. имидазолите - синтетични съединения, изпрлзвани успешно за лечение на повърхностни и/или органични микози. За разлика от други подобни продукт, той се задържа по-дълго време в кожата в активни антигъбични концентрации и има два пъти по-дълга активност. В контраст с другите локални лекарства, клиничен ефект от лечението с Бифунал може да се постигне с еднократно дневно прилагане.

 

ПОКАЗАНИЯ

При остри и хронични дерматомикози на окосмените и неокосмени участъци на кожата:

• микози на кожата-в пространствата между пръстите и повърхностни микози от кандида;

• питириазис верзиколор;

• микози на кожата, причинени от плесени;

• еритразма;

При заболявания на кожата, които са инфектирани вторично от същите гъбички - интердигитални микози, микози на кожата или гънките на кожата, повърхностни кандидози на кожата.

 
ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕЛИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Свръхчувствителност към имидазолови противогьбични продукти и помощните вещества в лекарствената форма.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Не се препоръчва използването на превръзки при приложение на продукта, поради опасност от зачервяване на кожата и развитие на дрожди.

Да се избягва контакт на Бифунал с очите!

Да се има предвид, че при третиране на големи кожни участъци и/или-увредени повърхности, е възможно, проникване в .организма;и реакции от много органи и системи.

 

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Няма данни за взаимодействия при едновременно приложение на-Бифунал с други лекарствени продукти.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТНОСНО УПОТРЕБАТА ПРИ СПЕЦИФИЧНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТ

 

Бифунал крем не се препоръчва през първите три месеца навременността, въпреки че не показва увреждащо действие при животни. Продуктът не се прилага върху гърдите време на кърмене.

 

 

ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Бифунал не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.

 

 

ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА

Да не се използва при кърмачета и да не се прилага върху лигавици, поради наличието на бензилов алкохол в състава на помощните вещества.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА ДОЗИРОВКА

Бифунал крем се прилага един път дневно, най-добре вечер преди лягане. Върху предварително почистения и подсушен болен участък от кожата се нанася тънък слой от продукта (1 cm от крема за площ с размери на длан) и внимателно се втрива. При нанасяне на крема е необходимо да се обхванат и около mm от здравите участъци. За да се постигне траен резултат от лечението е необходимо достатъчно дълго приложение - най-малко 1-2 седмици след изчезване на оплакванията.

Продължителността на лечението възлиза най-общо на: 3 седмици - Tinea pedum, Tinea pedis interdigitalis; 2-3 седмици - Tinea corporis, Tinea inguinalis, Tinea manuum; 2-4 седмици - Повърхностни кандидози;2 седмици - Pityriasis versicolor, Erythrasma.

 

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

След локално прилагане на Бифунал крем кожното проникване е ниско и не се предизвикват прояви от различни органи и системи. Не съществува опасност от предозиране на продукта.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ:

Бифунал крем има много добра локална, поносимост. Само в много редки случаи могат да се появят временно реакции на кожата като: леко зачервяване, парене, дразнене и олющване. Може да се наблюдава контактен дерматит, който отзвучава след прекратяване на лечението. При поява на ранички лечението трябва да се прекрати. Тези реакции могат да са резултат и от схвърчувствителност спрямо помощни вещества.

Споделете мнението си за БИФУНАЛ КРЕМ 1% 15ГР АКТАВИС

Web Statistics