НОВО! Доставка до 60 минути за гр. Пловдив! Виж повече!
'

Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

БИОЛИН ТАБЛ 100МГ Х 20

БИОЛИН ТАБЛ 100МГ Х 20 / Biolin tab 100mg

Активната съставка в Биолин е нимезулид, който спада към групата на нестероидните противовъзпалителни средства от нов клас, щадящ стомаха и бъбреците. Притежава противовъзпалително, аналгетично и антипиретично действие.

  • Производител:
  • Код: 7885
  • Тегло: 0.100 кг
Този продукт Ви носи 9 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 8.63лв.
или 863 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                     БИОЛИН ТАБЛ 100МГ Х 20 / Biolin tab 100mg

СЪСТАВ: Всяка таблетка Биолин съдържа като лекарствено вещество 100mg nimesulide

Показания:

Активната съставка в Биолин е нимезулид, който спада към групата на нестероидните противовъзпалителни средства от нов клас, щадящ стомаха и бъбреците. Притежава противовъзпалително, аналгетично и антипиретично действие.
Прилага се при остеопороза, извънставни ревматични заболявания, възпаление след оперативна намеса, менструални болки.
Не се препоръчва за продължително лечение.

Противопоказания:

- свръхчуствителност към лекарствения продукт

- пациенти с тежки чернодробни и бъбречни заболявания

- пациенти с активна или рецидивираща язва на стомаха и дванадесетопръстника и възпалителни заболявания на червата

- пациенти с данни за стомашно-чревни кръвоизливи

- пациенти с тежки смущения на кръвосъсирването

Други групи пациенти, които не тряббва да приемат Biolin са пациенти със застойна сърдечна недостатъчност; пациенти с вътречерепен кръвоизли, ринити, уртикария, астма или пациенти с доказана свръхчуствителност към НСПВ; пациенти приемащи ежедневно концентриран алкохол; деца под 15 години - бременни или кърмачки

Специално внимание:

При жени съществува риск от нарушена репродуктивна функция (както при всички НСПВ). При употреба на минималната ефективна доза за кратко време се намалява риска от нежелани ефекти. При възрастни пациенти не се препоръчва продължителна употреба и е необходимо да се проследява чернодробната и бъбречната функции.

Лекарствени взаимодействия:

При едновременно приложение с фенофибрат, салицилова киселина, валпроена киселина, варфарин, литий, толбутамид е възможно засилване токсичността на биолин. - Хепатотоксичността на биолин се засилва при едновременно приложение с амоксицилин и клавулонова киселина. Препоръчва се внимателна употреба на биолин в комбинация с други лекрства за които е известно, че увреждат черния дроб. - Биолин може да засили токсичността на метотрексат, циклоспорин и салицилова киселина. - Биолин намалява диуретичният ефект нафуросемид. Биолин намалява диуретичните и антихипертензивните ефекти на бримковите, калий-съхраняващите и тиазидните диуретици и на АСЕ инхибиторите. - Риск от кървене от стомашно-чревния тракт се повишава при комбинация с калциеви блокери. - Ефикастността на теофилин намалява при едновременно приложение с биолин. - При едновременно прилагане със сулфонилурейни антидиабетични средства има опастност от понижено ниво на кръвната захар. За да се избегнат възможни взаимодействия между няколко лекарствени продукта, винаги информирайте вашият лекар или фармацевт когато приемате и други лекарствени продукти.

Бременност и кърмене:

Биолин не трябва да се приема по време на бременност и кърмене.

Начин на употреба:

Таблетката биолин се изпива с чаша вода. Най-често дозите на Биолинпри възрастни и деца над 15 години са по 1 таблетка 2 пъти дневно за период от 3 до максимум 7 дни. Еднократно не бива да се взимат повече от 2 таблетки. Максималната днвна доза от 400 мг (4 таблетки) само по изрично лекарско предписание за не повече от 1 -3 дни.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

При лечение с биолин най-често се срещат следните нежелани реакции: дискомфорт от страна на стомашно-чревния тракт (гадене, болки, диария, запек, стомашно-чревни кръвоизливи, язва, стоматити); от страна на черния дроб (промени в черноддробните показатели, тежки чернодробни реакции, включително застой на жлъчка и скоротечен хепатити); от страна на кожата (зачервяване, обриви, сърбеж и в редки случаи синдром на Stevens-Johnson и токсична некролиза на епидермиса); от страна на нервната система и сетивните органи (сънливост, замаяност, отпуснатост;главоболие, дезориентация и в редки случаи очни реакции); от страна на кръвотворната система (тромбоцитопения, енцефалопатия, панцитопения, гранулоцитопения); от странна на пикочната система (олигурия, оток, отделни случаи на хематурия и бъбречна недостатъчност); и от страна на дихателната система (реакции на свръхчуствителност, задух и астма).

При употреба на минималната ефективна доза за кратко време се намалява риска от нежелани реакции. При възрастни пациенти не се препоръчва продължително лечение и трябва да се проследява чернодробната и бъбречната функции.

Ако имате някакви въпроси обърнете се към вашия лекар или фармацевт

Споделете мнението си за БИОЛИН ТАБЛ 100МГ Х 20

Web Statistics