НОВО! Доставка до 60 минути за гр. Пловдив! Виж повече!
'

Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

БИОЗАК 20МГ КАПС. Х 28

Биозак съдържа флуоксетин и се прилага при клинични форми на депресия, обсесивно-компулсивни разстройства, булимия, панични и предменструални дисфорични разстройства, при алкохолизъм и наркомании, посттравматични стресови състояния и др.

  • Производител:
  • Код: 182
  • Тегло: 0.100 кг
Този продукт Ви носи 15 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 14.67лв.
или 1467 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                   БИОЗАК КАПС 20МГ Х 28

Биозак капсули съдържа лекарственото вещество флуоксетин хидрохлорид, който е антидепресант - инхибитор на обратното захващане на серотонина  в пресинатичната част на серотонинергичните нервни окончания в централната нервна система.

Прилага се при всички разновидности на депресиите, обсесивно-компулсивни разстройства, анорексия/булимия невроза, депресивни разстройства при алкохолизъм и наркомании, фобийни невротични разстройства, посттравматични стресови състояния и др.
Няма данни за пристрастяване към лекарствения продукт. Прилага се по лекарско предписание.

Противопоказания 

  • Данни за свръхчувствителност към флуоксетин или помощни вещества;
  • Тежка бъбречна недостатъчност (клирънс<10 ml/min);
  • Ако сте бременна или кърмите;
  • Едновременна употреба на инхибитори на моноаминоксидазата (МАО), (напр. моклобемид), използвани за лечение на депресии и Паркинсонова болест.

Нежелани лекарствени реакции

Както при употребата на всеки друг лекарствен продукт, така и при приемането на Биозак могат да се наблюдават следните нежелани реакции: - В началото на лечението по-често могат да се наблюдават главоболие, безпокойство, нервност, нарушение на съня, треперене на ръцете, гадене, повръщане, изпотяване. - При приемането на по-високи дози е възможно да се появят сънливост, чувство за умора, замайване, нарушение на зрението, сърбеж, намалена способност за концентрация, диария или запек. - В редки случаи отделни пациенти могат да се оплакват от нарушения в уринирането, намаление на телесното тегло, затруднения в дишането, промени в либидото, импотенция, нарушения във вкусовите усещания, кожни обриви, понижение на кръвното налягане. При появата на някой от изброените симптоми или други неочаквани и невключени в листовката, е необходимо незабавно да се консултирате с лекар!

Лекарствени и други видове взаимодействия

Биозак не трябва да се приема едновременно или в интервал по-малък от 14 дни с лекарства заедно с:

МАО-инхибитори (напр. моклобемид,), поради риск от поява на сериозни нежелани реакции. Биозак не трябва да се приема едновременно с

други психотропни средства (невролептици - халоперидол, клозапин и подобни) и транквилизатори (диазепам, алпразолам и подобни), поради възможна поява на сериозни нежелани реакции или токсични ефекти.

При лечение с Биозак не се препоръчва приемането на лекарствени прдодукти за лечение на гърчове (карбамазепин, фенитоин и подобни).

Приемането антикоагуланти едновременно с Биозак може да доведе до засилване на ефектите на първите и риск от кръвоизлив;

Биозак не трябва да се приема едновременно със сърдечнигликозиди (напр.дигитоксин, дигоксин или алкохол.

Предпазни мерки

Бременност и кърмене:

Биозак (флуоксетин) се отделя в значителни количества в кърмата, поради което може да окаже влияние върху кърмачето. Приемът трябва да бъде прекъснат по време на кърмене.Употребата на Биозак не се препоръчва по време на бременност. Необходимо е незабавно да съобщите на лекар в случай на настъпване на бременност.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:

Биозак като всяко друго антидепресивно средство може да окаже влияние върху способността за концентрация на вниманието и рефлексите.При употребата на Биозак не трябва да шофирате или да се занимавате с дейности, изискващи активно внимание.

Дозировка Възрастни: дозировката, интервалите на дозиране и продължителността на приемане на Биозак се определят от лекуващия лекар. Лечебният ефект се проявява след 2-4 седмици. Дозата може да бъде от 20 до 80 mg дневно в зависимост от заболяването и терапевтичния отговор.Не трябва да се променя дозировката или да се преустановява лечението без консултация с лекар! Деца: Биозак е противопоказен за употреба при деца.Установено е, че повишаването на ефекта при дози над 20мг/ден е минимален и не е оправдано приемането на по-голямо количество.

Споделете мнението си за БИОЗАК 20МГ КАПС. Х 28

Web Statistics