Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ХУМУЛИН Р ИНЖ 40 IU/МЛ ФЛ.10МЛ Х 1

ХУМУЛИН Р е продукт на базата на човешки инсулин за лечение на пациенти със захарен диабет, които се нуждаят от инсулин за поддържане на глюкозната хомеостаза.

  • Производител: Eli Lilly
  • Код: 8226
Този продукт Ви носи 197 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                         ХУМУЛИН Р ИНЖ 40 IU/МЛ ФЛ.10МЛ Х 1

Състав: В 1ml се съдържат 40IU човешки инсулин (произведен в Е. coli по рекомбинантна ДНК технология).

Терапевтични показания: За лечение на пациенти със захарен диабет, които се нуждаят от инсулин за поддържане на глюкозната хомеостаза.

Начин на употреба:

Дозата трябва да бъде определена от лекар в зависимост от нуждите на пациента.
Humulin R трябва да се прилага като подкожна инжекция, но е възможно (въпреки че не се препоръчва) да бъде приложен и интрамускулно. Също така може да бъде приложен и интравенозно.
Подкожното прилагане трябва да се извършва в горната част на ръката, бедрото, седалището или корема. Местата на прилагане трябва да се сменят така, че едно и също място да не се използва по-често от един път месечно.
При инжектиране на който и да е от инсулиновите продукти от групата на Humulin трябва да се внимава да не се попадне в кръвоносен съд. След инжектирането на инсулин мястото на прилагане не трябва да се масажира. Пациентите трябва да бъдат обучени да използват правилни техники на инжектиране.
Всяка опаковка съдържа листовка с информация за пациента с инструкции как да се инжектира инсулин.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

*Хипогликемия. *Свръхчувствителност към Humulin или някое от помощните вещества освен, ако не се използва като част от програма за десенсибилизация.
*При никакви обстоятелства която и да е форма на Humulin не трябва да се използва интравенозно, освен Humulin R (регулар).
 

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба
Преминаването на пациента на друг тип или вид инсулин трябва да се извършва под строго лекарско наблюдение, тъй като те най-често водят до необходимост от промяна на дозата.

Използването на неадекватни дози или прекъсването на лечението, особено при инсулино-зависими диабетици, може да доведе до хипергликемия и диабетна кетоацидоза; състояния, които са потенциално летални.
Лечението с човешки инсулин може да предизвика образуването на антитела, но титрите на антителата е по-нисък и отколкото тези при пречистения животински инсулин.

Инсулиновите нужди може да се променят значително при заболявания на надбъбречните, хипофизната или щитовидната жлези, както и при наличие на бъбречно или чернодробно увреждане.
Инсулиновите нужди може да бъдат повишени по време на заболяване или емоционални разстройства.
Коригиране на инсулиновата доза може да бъде необходимо и ако пациентите променят нивото на физическата си активност или променят обичайната си диета.

Лекарстевени взаимодействия:
Известно е, че някои лекарствени продукти въздействат на глюкозния метаболизъм. Лекарят трябва да има предвид възможните взаимодействия и да пита пациентите за техните останали лекарства, които приемат едновременно с човешкия инсулин.
Инсулиновите нужди могат да бъдат повишени при използване на продукти с хипергликемична активност, напр. глюкокортикоиди, хормони на щитовидната жлеза, растежен хормон, даназол, бетаг-симпатикомиметици (като ритодрин, салбутамол, тербуталин), тиазиди.
Инсулиновите нужди може да бъдат намалени в присъствие на продукти с хипогликемична активност, напр., перорални хипогликемични средства, салицилати (напр., ацетилсалицилова киселина), някои антидепресанти (инхибитори на моноаминооксидазата), някои инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (ACE) (каптоприл, еналаприл), блокери на ангиотензин II рецепторите, неселективни бета-блокери и алкохол.
Аналозите на соматостатин (октреотид, ланреотид) могат да намалят или да повишат дозовите нужди на инсулин.

Бременност и кърмене
По време на бременността от особена важност е да се поддържа добър контрол при пациентките на инсулиново лечение (с инсулинозависим или гестационен диабет). Инсулиновите нужди обикновено намаляват през първите три месеца и се увеличават през втория и третия триместър на бременността. Препоръчва се пациентките с диабет да информират своите лекари, ако са бременни или планират бременност.
При бременни пациентки с диабет е крайно необходимо внимателно мониториране контрола на глюкозата, както и на общото състояние на здравето.
Пациентките с диабет, които кърмят, може да се нуждаят от корекция на дозата на инсулина и/или промяна в диетата.

Нежелани лекарствени реакции

Хипогликемията е най-честият нежелан ефект на инсулиновото лечение, която може да се установи при болните от диабет. Тежката хипогликемия може да доведе до загуба на съзнание, а в изключителни случаи до смърт. Няма специфична честота на развитието на хипогликемия, тъй като хипогликемията е резултат и от дозата инсулин, и от други фактори, например диетата на пациента и физическата натовареност.
 
Локалните алергични реакции са чести. Зачервяване, оток и сърбеж могат да се появяват на мястото на инжектиране на инсулин. Това състояние обикновено отзвучава от няколко дни до няколко седмици. В някои случаи това състояние може да се дължи на различни от инсулина фактори, като дразнене от средството за почистване на кожата или лоша техника на инжектиране. Системната алергия,  която е рядка, но потенциално по-сериозна, е генерализираната алергия на инсулин. Тя може да предизвика обрив по цялото тяло, задух, хриптене, понижено кръвно налягане, ускорен пулс или изпотяване. Тежките случаи на генерализирана алергия могат да бъдат животозастрашаващи.
 
Липодистрофията на мястото на инжектиране е не честа.

Предозиране.
Хипогликемия може да настъпи в резултат на относителен излишък на инсулинова активност относително приема на храна и разхода на енергия.
Хипогликемията може да е свързана с отпадналост, объркване, сърцебиене, главоболие, изпотяване и повръщане. Леките хипогликемични епизоди се контролират чрез пероралното приемане на глюкоза, друга
захар или подсладени продукти.

Споделете мнението си за ХУМУЛИН Р ИНЖ 40 IU/МЛ ФЛ.10МЛ Х 1

Web Statistics