Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ХЕПА-МЕРЦ ГРАНУЛИ САШЕТА Х 30

Хепа-Мерц /Нepa - Merz®   се използва за лечение на заболявания на черния дроб като чернодробна цироза, стеатоза на черния дроб (мастни натрупвания в черния дроб), хепатит и техни неврологични усложнения.

  • Производител: Merz&Co
  • Код: 1641
Този продукт Ви носи 793 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

НЕРА - MERZ®
 
  ХЕПА - МЕРЦ

 

 

Състав:

Едно саше от 5 g съдържа: 3 g L-ornithme-L-asparlate (L-орнитин-L-аспартат)

Помощни вещества: Фруктоза, анхидрид на лимонената киселина, ароматизатори с вкус на лимон и портокал, захарин-натрий, натриев цикламат, поливинилпиролидон, жълто-оранжев оцветител (Е 110).Хепа-Мерц съдържа L-орнитин-L-аспартат, който ускорява отделянето на амоняк от организма чрез стимулиране на биохимичните процеси в чернодробните клетки (синтеза на урея в урейния цекъл). Освен това L-орнитин-L-аспартат способства за ускореното отделяне на амоняк от тъканите независимо от чернодробните клетки.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Хепа-Мерц се използва за лечение на заболявания на черния дроб като чернодробна цироза, стеатоза на черния дроб (мастни натрупвания в черния дроб), хепатит и техни неврологични усложнения.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Да не се използва при свръхчувствителност към L-орнитин-L-аспартат, оцветител ЕИО или друга от съставките на продукта.Хепа-Мерц не се използва при тежки нарушения на бъбречната функция (нивото на серумния креатинин над 3 mg/100 ml може да служи като референтна стойност). Пациенти, страдащи от редките, наследствени заболявания - фруктозна непоносимост, глюкозо-галактозна малабсорбция или сукрозо-изомалтозен дефицит не трябва да приемат Хепа-Мерц гранули.

 

 Предпазни мерки  при употреба на Хепа-Мерц

Едно саше съдържа 1,13 g фруктоза, което отговаря на 0,11 BU (хлебни единици). Няма данни за употребата на този продукт при деца. Преди прилагането му при малки деца е необходимо да се изключи възможността за неидентифицирана фруктозна непоносимост.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА И ХРАНИ

Няма известни взаимодействия при употреба на Хепа-Мерц с други лекарства или храни. Моля, информирайте Вашия лекар ако приемате/сте приемали доскоро други лекарствени продукти, дори и ако те са без лекарско предписание.

 

Специални предупреждения:

Този лекарствен продукт съдържа оцветител Е110, който може да причини алергичен тип реакции, включително астма. Рискът към алергии е по-голям при алергични към аспирин пациенти.Едно саше съдържа 1,13 g фруктоза, което отговаря на 0,11 BU (хлебни единици). Да се има предвид при пациенти, страдащи от диабет.

 

Бременност и кърмене:

Достатъчни данни за употребата на лекарството по време на бременност и кърмене няма. Не е известно дали лекарственото вещество преминава в кърмата. Моля, информирайте Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите или ако планирате да забременеете и приемайте този продукт, само ако Ви е предписан от лекар.

 

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Поради естеството на лекуваното заболяване способността за шофиране и работа с машини може да бъде намалена по време на лечението с Хепа-Мерц.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Ако не е предписано друго, се приема по 1-2 сашета до 3 пъти дневно. Съдържанието на сашето се разтваря в много течност (например чаша вода, чай или сок) и се изпива след хранене.

 

ПРЕДОЗИРАНЕ

Не са наблюдавани признаци на интоксикация при предозиране на орнитин-аспартат.

 

ПРОПУСНАТА ДОЗА

Ако сте пропуснали приложение на продукта, моля продължете според инструкциите за дозиране.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Честотата на наблюдаваните нежелани реакции се определя по следната схема:

Много чести: >1/10 пациента Чести: >1/100, < 1/10 пациента

Не чести: >1/1000, < 1/100 пациента

Редки: >1/10000, < 1/1000 пациента 

Много редки: < 1/10000, включително единични случаи

Не често се могат да се проявят стомашно-чревни оплаквания като гадене, повръщане, болки в стомаха, газове и диария.тези нежелани лекарствени реакции обикновено са преходни и не налагат прекратяване на лечението. Оцветителя ЕИО може да предизвика алергични реакции.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява при температура под 25° С! Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

 

Срок на годност:

Срокът на годност на Хепа-Мерц е 5 години.

Да не се употребява след изтичане срока на годност!

 

Споделете мнението си за ХЕПА-МЕРЦ ГРАНУЛИ САШЕТА Х 30

Web Statistics