Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ФРОМИЛИД 250МГ/5МЛ СИРОП 60МЛ

Фломилид е антибиотик. Принадлежи към групата на макролидите.FROMILID действа спирайки растежа на бактериите, които причиняват инфекции.

  • Производител: KRKA
  • Код: 24894
Този продукт Ви носи 141 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ФРОМИЛИД 250МГ/5МЛ Х 60МЛ / Fromilid 250/5

СЪСТАВ:

Активно вещество: clarithromycin

Помощни вещества: пропилен гликол, царевично нишесте, микрокристална целулоза, колоиден безводен силиций, прежелатиново нишесте, полакрилин калий, талк, магнезиев стеарат, титаниев диоксид, хидроксипропил метилцелулоза, хинолонов оцветител.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА FROMILID?

Фломилид е антибиотик. Принадлежи към групата на макролидите.FROMILID действа  спирайки растежа на бактериите, които причиняват инфекции.

ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА FLOMILID?

Медикаментът е предназначен за лечение на инфекции, причинени от чувствителни кларитромицин микроорганизми: на горните дихателни пътища, инфекции на кожата и на подкожните тъкани, за лечение и превенция на микобактериални инфекции и за ерадикация на H. pylori при пациенти с дуоденална или стомашна язва. За лечениен а язви, лекарят винаги трябва да предпише едновременно и други лекарства.

ПРЕДИ ДА ЗАПОЗНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ FLOMILID

Кой не трябва да приема FLOMILID?

Вие не трябва да приемате Фломилид ако сте свръхчувствителни към кларитромицин, към някои от помощните вещества или към други макролидни антибиотици. Вие не трябва да приемате този лекарствен продукт ако имате тежко увреждане на черния дроб или ако приемате terfenamine, cisapride, pinozide или astemizole. Едновременното приложение на тези лекарства с кларитромицин могат да причинят опасни и необичайни ритъмни нарушения.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Между макролидите съществува кръстосана резистентност.
Не е необходимо да се прилага специална дозировка при пациенти с леко увредена чернодробна, но с нормална бъбречна функция. За сметка на това дозите трябва да бъдат намалени при пациенти с тежко увредена бъбречна функция.
Клиритромицинът не трябва да се прилага при пациенти с порфирия.
Няма достатъчно данни за ефикасността и безопасността на кларитромицин при деца под 6 месеца.
Ако страдате от порфирия, Вие не трябва да приемате кларитромицин.
По време на лечението с антибиотици може да се появи диария. В някои случаи диарията е тежка и  продължителна.Антибиотиците могат да увредят нормалната чревна флора и по тази причина да се развие бактерията Clostridium difficele, която причинява диария.

БРЕМЕННОСТ

Не са провеждани контролирани проучвания за увреждащия ефект на FLOMILID по време на бременност при хората. Тъй като безопасността по време на бременност не е доказана, Вашият лекар ще ви предпише FLOMILID само в случаите на строга преценка на ползата от лечението срещу потенциалната опасност за плода.

Кърмене

Няма данни за екскрецията на кларитромицин в кърмата на майките. Тъй като се знае за подобни лекарствени средства, че се екскретират в кърмата, ние ви съветваме да не кърмите по време на лечението.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ FLOMILID

Дозировка и начин на приложение
Не трябва да чупите тамлетките. Поглъщайте ги цели с поне половин чаша течност. Дозировката и продължителността на лечениет озависят от вида на инфекцията, мястото на инфекцията, годините на пациента и отговора от лечението. Приемайте лекарствения продукт както ви го е предписал вашия лекар.
Възрастните и деца над 12 годишна възраст обикновено приемат от 250 мг до 500 мг на всеки 12 часа.
Деца под 12 годишна възраст обикновено приемат орална суспенсия по 7,5 мг/кг тегло всеки 12 часа.
Лечението обикновено продължава от 7 до 14 дни.

Ако приемете повече, отколкото трябва

Консултирайте се с вашия лекар. Предозирането обикновено  причинява стомашно-чревни нарушения, главоболие и безпокойство.

Ако забравите да вземете FLOMILID

Не взимайте двойна доза, за да конпенсирате пропуснатата.
Ако сте забравили да приемете дозата в определеното време, направете това веднага когато се сетите. Приемете следващатат доза в обичайното време.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Нежеланите реакции включват гадене, понижен апетит, повръщане, диария и коремни болки. Когато диарията е тежка и продължителна, това може да бъде признак за една форма на възпаление на червата, която да е свързана с използването на антибиотици. Могат да се появят също и възпаление в устата, преходно оцветяване на цъбите и езика, главоболие, реакции на свръхчувствителност като уртикария, анафилаксия и други, преходна промяна на обонянието и вкуса, шум в ушите, преходно увреждане на слуха и нарушения от страна на централната нервна система при някои пациенти.
Нежеланите реакции са леки и преходни при повечето пациенти.
Изключително рядко може да се появи повишаване на активността на чернодробните ензими и пожълтяване на кожата. Тези реакции могат да бъдат тежки, но повечето от тях са преходни. Има съобщения за чернодробна недостатъчност с фатален край при някои пациенти с тежки основни заболявания, които са приемали също и други медикаменти. Консултирайте се с лекар веднага ако се почувствате зле или забележите пожълтяване на кожата.
При индивидуални пациенти са наблюдавани болки в ставите и мускулите, бъбречна недостатъчност, възпаление на панкреаса и намаляване на броя на тромбоцитите.
Индивидуални пациенти могат да почувстват ритъмни нарушения по време на лечението си.

Споделете мнението си за ФРОМИЛИД 250МГ/5МЛ СИРОП 60МЛ

Web Statistics