Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ФОТИЛ 2% СОЛУЦИО 5МЛ

FOTIL /  ФОТИЛ - Този лекарствен продукт е предназначен за лечение на глаукома и/или очна хипертензия , когато е налице необходимостта от комбинирана лекарствена терапия с тимолол и пилокарпин. Той намалява вътреочното налягане. Ефектът на двете активни съставки е адитивен. Тимололът намалява продукциите на вътреочна течност, а пилокарпинът повишава оттичането на вътреочна течност.

Този продукт Ви носи 83 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

  ФОТИЛ / FOTIL

                                                                                     капки за очи

 

СЪСТАВ

FOTIL: Тимолол малсат еквивалентен на 5 мг/.мл Тимолол ;Пилокарпин хидрохлорид 20 мг/мл Бензалкоониев хлорид 0.1 мг/,мл Лимонени киселина монохидрат Натриев цитрат Хипромелоза Вода за инжекции

ПРИЛОЖЕНИЕ

Този лекарствен продукт е предназначен за лечение на глаукома и/или очна хипертензия , когато е налице необходимостта от комбинирана лекарствена терапия с тимолол и пилокарпин. Той намалява вътреочното налягане. Ефектът на двете активни съставки е адитивен. Тимололът намалява продукциите на вътреочна течност, а пилокарпинът повишава оттичането на вътреочна течност.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Fotil не трябва да се прилага при следните заболявания или състояния: сърдечна недостатъчност, брадикардия или атриовентрикулаpeн блок, астма или тежка обструктивна белодробна болест, остър ирит, кориеална увреда или  алергия към някоя от съставките на Fotil.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Капките за очи Fotil не трябва да се употребяват при деца. Капките за очи Fotil съдържат бензалкониев хлорид като консервант, който може да предизвика дразнене в окото. Бензалкониев хлорид може да прецинитира в меките контактни лещи и предизвика обезцветяване па лещите. Ако е належащо използуване на контактни лещи по време на лечението с Fotil, то те трябва да се извадят преди инсталацпя на лекарството и да се поставят отново едва след 15 минути.
Fotil съдържа бета-блокер, който може да маскира симптомите, причинени от хипогликемия при диабетици и симптомите на тиреотоксикозата.

 

 ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Лекарството може да наруши акомодацията, особено на тъмно. Поради това не се препоръчва да се управлява превозно средство и да се работи с машини два часа след прилагане на лекарството.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Капките за очи Fotil трябва да се прилагат по време на бременност или кърмене само когато потенциалната полза за майката оправдава съществуващия риск за плода или кърмачето. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с вашия лекуващ лекар.

 

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ СРЕДСТВА

Капките за очи Fotil могат да се прилагат заедно с калциеви антагонисти и бета-адренергични блокери само ако лекарят прецени, че е уместно. Консултирайте се с вашия лекар ако използувате и други лекарства едновременно с Fotil, особено ако използувате Симетидин.

 

ДОЗИРАНЕ

 Внимание: дозировката се определя от лекуващия Ви лекар.

Възрастни: по една капка в окото два път дневно.

 

ПРЕДОЗИРАНЕ

Не ползвайте повече от две капки едновременно в едно око. Симптомите на евентуално предозиране са забавяне на сърдечния ритъм, ниско кръвно налягане, сънливост и замаяност. В случай на предозиране консултирайте се с вашия лекуващ лекар.

 

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

 
Капките за очн Fotil често предизвикват леко дразнене в очите, нарушават временно акомодацията и адаптацията, особено при млади пациенти, и свиват размера на зеницата.

Много рядко очните капки могат да забавят сърдечната дейност и да намалят кръвното налягане, да предизвикат зачервяване на очите, сънливост или главоболие. Описани са единични случаи на възвратими малки повърхностни лезии, леко  възпаление на конюнктивата и очните клепачи, сухота в окото.

Fotil може да увеличи риска за бронхоспазъм, сърдечна аритмия и замаяност. При пациенти, които са алергични към някои от съставките на Fotil, може да се появн зачервяване. В случай на неприятни странични реакции, или други странични ефекти, които не са споменати тук, е желателно да се консултирате е вашия лекуващ лекар.

 

 

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява при температурни условия от +2 до + 8"С.

Да се избягва излагането на директна слънчева светлина.

Да не се употребява след изтичане на срока иа годност, обозначен на опаковката.

Отворената опаковка  е годна  до един месец.

Да се пази от достъп на деца. .

Споделете мнението си за ФОТИЛ 2% СОЛУЦИО 5МЛ

Web Statistics