Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ФОРСИД СОЛУТАБ 875МГ/125МЛ ДИСПЕРГИРАЩИ СЕ ТАБЛ. Х 14

Форсид Солутаб е показан за лечение на инфекции на долните и горни дихателни пътища, на бъбреците, на долните пикочни пътища и кожата, причинени от бактерии, чувствителни към действието на амоксицилин и клавуланова киселина. Амоксицилинът е бактерициден антибиотик от групата на пеницилините, а клавулановата киселина индуцира неговото действие и предпазва от поява на резистентност.

Този продукт Ви носи 135 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                            ФОРСИД СОЛУТАБ 875МГ/125МГ Х 14

Действие:
Форсид Солутаб е показан за лечение на инфекции на долните и горни дихателни пътища, на бъбреците, на долните пикочни пътища и кожата, причинени от бактерии, чувствителни към действието на амоксицилин и клавуланова киселина. Форсид Солутаб съдържа амоксицилин, антибиотик от пеницилиновата група, който може да обезврежда бактериите (чувствителни към този антибиотик). Диспергиращата таблетка съдържа също клавуланова киселина, която индуцира действието на амоксицилина като прави бактериите чувствителни към действието му.

Симптомите (например температура) обикновенно изчезвт в близките няколко дни, но е изключително важно целият предписан курс да бъде завършен.

Обърнете се към Вашия лекар ако не се почувствате по-добре в следващите няколко дни.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ФОРСИД СОЛУТАБ

Не използвайте Форсид Солутаб

 • Ако сте свръхчувствителни (алергични) към амоксицилин, клавуланова киселина, други пеницилинови антибиотици или цефалоспорини. или към някое от помощните вещества на Форсид Солутаб.
 • Ако в миналото сте страдали от жълтеница или друго чернодробно нарушение след употреба на коммбинация амоксицилин / клавуланова киселина.
 • Ако боледувате от лимфатична левкемия (характеризираща се с увеличение на белите крвни клетки в кръвта и подуване на лимфните възли).
 • Ако боледувате от инфекциозна мононуклеоза (жлезна треска).

Обърнете специално внимание при употребата на Форсид Солутаб

 • Ако страдате от тежка и продължителна диария или стомашно-чревни нарушения, придружени с повръщане.
 • Ако страдате от чернодрбно заболяване. Консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете приема на Форсид Солутаб. Чернодробната функция може би трябва да бъде проверена.
 • Ако страдате от бъбречно заболяване. Консултирайте се с Вашия лекр преди да започнете приема на Форсид Солутаб. Дозата може би трябва да бъде променена.
 • Ако приемате противосъсирващи лекарства. Вашият лекар може да назначи редовно проследяване на показателите на кръвта.
 • Ако страдате от тежки алергии или астма. Форсид Солутаб трябва да се приема внимателно поради по-голямата вероятност за алергични реакции.
 • Ако страдате от хронични заболявания или заболявания на имунната система, защото може да се проявят други инфекции или суперинфекции.
 • Ако по време на лечението получите конвулсии. Свържете се с Вашия лекаар. Лечението трябва да се прекрати.
 • Червените петна по кожата, треска или болка в езика са признаци за алергична реакция към Форсид Солутаб. В редки случаи може да настъпи тежка алергична реакция /шок/, преди всичко при пациенти със свръхчувствителност в миналото. При поява на алергични реакции или тежка диария, веднага се свържете с Вашия лекар.
 • Препоръчва се също да го информирате и за други симптоми, които не изчезват след 1-2 дни.

 

Лекарствени взаимодействия: не се препоръчва едновременното приемане на Forcid с алопуринол, дигоксин, антикоагуланти, пробенецид, перорални контрацептиви, метотрексат и бактериостатични антибиотици.

Бременност и кърмене
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете което и да е лекарство.

Употреба по време на първите 3 месеца от бременността:
Амоксицилин и клавулановата киселина достигат до ембриона/плода през плацентата. Употребата им трябва да се избягва освен ако лекарят Ви не прецени, че ползата е по-голяма от възможния риск за ембриона/плода.

Употреба по време на последните 6 месеца от бременността:
Форсид Солутаб може да се прилага по лекарска преценка.

Кърмене:
Амоксицилин и клавулановата киселина преминават в кърмата и може да причинят нежелани реакции на новороденото, напр. диария. Кърменето трябва да се прекрати докато приемате Форсид Солутаб.

Начин на употреба:

Форсид Солутаб диспергиращи се таблетки могат да се приемат по 2 начина:
1. Поглъщате таблетката цяла, с чаша вода,
2. Поставете таблетката в половин чаша вода, разбъркайте добре до пълното й разтваряне и изпийте получената леко подсладена, с лек плодов мирис суспензия.

За да се намали появата на стомашно-чревни смущения, се препоръчва да приемате Форсид Солутаб в началото на храненето.

Нежелани лекарствени реакции: алергични реакции, обрив, сърбеж, отоци по кожата и лигавиците, треска, серумна болест, анемия, алергичен васкулит (възпаление на кръвоносните съдове), бъбречно увреждане, анафилактичен шок, гадене, повръщане, газообразуване, диария.

Споделете мнението си за ФОРСИД СОЛУТАБ 875МГ/125МЛ ДИСПЕРГИРАЩИ СЕ ТАБЛ. Х 14

Web Statistics