Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ТУСИПРЕС СИРОП 105МЛ

Суха кашлица, Кашлица, Бронхит

Този продукт Ви носи 20 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ТУСИПРЕС сироп 105 мл /

TUSSIPRESS syrup 105 ml

Моля, прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете Вашето лечение. За допълнителна информация се обръщайте към Вашия лекуващ лекар

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

Какво съдържа Вашето лекарство?

Всяка мерителна лъжичка от 5 ml съдържа 5 mg Dextromethorphan hydrobromide

Помощни вещества: натриев бензоат, глицерол, лимонена киселина, оцветител карамел, захар, аромат на карамел, вода

Кой произвеяеда ТУСИПРЕС сироп ?

Производител и притежател на разрешението за употреба е ДАВЕНА АД, 9700 гр. Шумен, Индустриален квартал, ПК 114

Какво лекува ТУСИПРЕС сироп ?

Тусипрес е лекарство, потискащо кашлицата. Прилага се при суха рефлекторна кашлица от различен произход. Действието му се дължи на активната съставка Dextromethorphan hydrobromide, която чрез селективна депресия на центъра на кашлицата в продълговатия мозък повишава прага на кашличния рефлекс, в резултат на което намалява честотата и интензитета на хиперактивната кашлица, без да спира напълно елиминирането на трахео- бронхиалните секрети и ексудати. Потискайки острата кашлица, се намалява допълнителното дразнене на възпалената лигавица, дава се възможност за възстановяване, осигурява се комфорт и спокойствие на болния.

При суха кашлица се ограничава склонността към самовъзбуждане на кашличния рефлекс, дължащо се на дразненето на трахеаляата и фарингеална лигавица от самото кашляне.

Хронична кашлица, дължаща се на бронхиален тумор, хроничен бронхит и др., изискваща продължително симптоматично лечение, най добре се повлиява от ненаркошчен централен супресант, като Dextromethorphan hydrobromide, който е без нежеланите странични ефекти на наркотичните лекарствени продукти. 

При продуктивна кашлица комбинирането с натриев бензоат подпомага отхрачването. Натриевият бензоат се излъчва през бронхиалната лигавица и упражнява антисептично действие.

В случаите на плеврит, рак и др. заболявалия кашлицата е болезнена - при потискането й с Dextromethorphan hydrobromide се предотвратява болката. Ефектът настъпва’бързо - след 15 до 30 минути и продължава около 8 часа при еднократна доза за възрастни от 30 mg.

Кога не трябва да се прилага ТУСИПРЕС сироп ?

Продуктът е противопоказан за пациенти, свръхчувствителни към някоя от неговите съставки. Не се прилага при деца под 2 години и при диабетици.

Да не се приема от пациенти, вземащи МАО инхибитори и от пациенти с респираторни нарушения, с астма, с чернодробни увреждания.

Какви предпазни мерки трябва да имате впредвид?

Тусипрес съдържа 28 g/100 ml захароза. Когато се приема съгласно препоръките за дозиране, всяка доза набавя др 8,4 g захароза. Неподходящ при хора с вродена непоносимост към фруктозата, глюкозен/галактозен синдром на мапабсорбция или захаразно/изомалтазен дефицит.

ТУСИПРЕС сироп в комбинация с други лекарства

Уведомете Вашия лекар за всички лекарства, които вземате или планирате да вземате, включително и тези закупени без рецепта.

Възможно е взаимодействие с МАО инхибитори и резерпин с предизвикване на колапс, кома, възбуда, хипертония, хиперпирексия, интрацеребрално кървене, летаргия, тремор. Ако вземате лекарства против депресия, успокоителни или антихистаминовн препарати, или пиете по големи количества алкохол, ставате податливи на евентуални нежелани лекарствени реакции на Dextromethorphan hydrobromide.

Как да приемате ТУСИПРЕС сироп ?

Вашият лекар ще определи дозата, с която ще се лекувате, в зависимост от състоянието и индивидуалните Ви нужди. Най общо са валидни следните дозировки:

За деца над 12 години и възрастни —   от 15 до 3 0 ml на всеки 6 до 8 часа

Максималната доза не трябва да надвишава 120 ml/24 часа.

За деца от 6 до 11 години —      от 7,5 до 15 ml на всеки 6 до 8 часа

Максималната доза не трябва да надвишава 60 ml/24 часа.

За деца от 2 до 5 години —  до 7,5 ml на всеки 6 до 8 часа

Максималната доза не трябва да надвишава 30 ml/24 часа.   

Срок за приемане на сиропа - не повече от 5 дни.

Какви нежелани лекарствени реакции може да има ТУСИПРЕС сироп ?

При спазване на дозировката лекарствени реакции възникват рядко и са слабо изразени: включват замаяност, гадене, чувство на умора.

При поява на такива реакции или на други, за които смятате, че са в резултат на лечението с ТУСИПРЕС сироп, информирайте Вашия лекар. Той ще прецени ■как да продължи лечението.

Може ли да шофирате или да работите с машини, когато приемате ТУСИПРЕС сироп?

Не са известни ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.

Какви специални мерки трябва да се вземат при бременност и кърмене ?

Не се налага вземане на специални мерки. Продуктът може да се използва от бременни и кърмещи жени. Не повлиява репродуктивните функции, няма тератогенен ефект.

Какви мерки трябва да се вземат при предозиране?

При предозиране преобладават симптоми, свързани с централната нервна система: психотични реакции, повишена възбуднмост, кома. Уведомете веднага за това лекар!

Лечението се свежда до мерки за извеждане на продукта от организма: прием на течности, предизвикване на повръщане, очистителни средства, разтвор на активен въглен. Препоръчва се употребата на Naloxon като антидот.

Съхранение

Съхранявайте ТУСИПРЕС сироп на защитено от пряка слънчева светлина място и температура под 25°С.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

Срок на годност на Вашето лекарство

Срокът на годност е обозначен върху картонената кутия и върху етикета.

Не употребявайте продукта след посочената дата!

Срок на годност след първо отваряне на опаковката —ЗОдни.

Последна редакция на листовката

Лнуари 2005 г

Споделете мнението си за ТУСИПРЕС СИРОП 105МЛ

Web Statistics