Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ТРИМЕЗОЛ 2.5/0.5ГР СУСПЕНЗИЯ 100МЛ

За деца до 8 години
Тримезол се прилага за лечение на инфекции, причинени от чувствителни на продукта микроорганизми като:
• инфекции на пикочните пътища - остри и хронични уретрити, ЦИСТИТИ, пиелонефрити, простатити;
• инфекции на ушите (възпаление на средното ухо), носа и гърлото;
• инфекции на дихателната система - обострен на хроничен бронхит, пневмония от Pneumocystis carinii при пациенти с нарушена имунна защита;
• инфекции на стомашно-чревния тракт - дизентерия, салмонелоз,тиф,холера.

Този продукт Ви носи 20 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

TRIMEZOL susp 2.5/5 / ТРИМЕЗОЛ сусп 2.5/5


ДЕЙСТВИЕ
Тримезол е комбиниран антибактериален продукт. Двете му активни съставки са в съотношение 5:1. Сулфаметоксазол и триметоприм потаскат синтеза на важни за бактериалната клетка вещества и така препятстват синтеза на нуклеиновите киселини и белтъците в много бактерии.


ПОКАЗАНИЯ
Тримезол се прилага за лечение на инфекции, причинени от чувствителни на продукта микроорганизми като:
• инфекции на пикочните пътища - остри и хронични уретрити, ЦИСТИТИ, пиелонефрити, простатити;
• инфекции на ушите (възпаление на средното ухо), носа и гърлото;
• инфекции на дихателната система - обострен на хроничен бронхит, пневмония от Pneumocystis carinii при пациенти с нарушена имунна защита;
• инфекции на стомашно-чревния тракт - дизентерия, салмонелоз,тиф,холера.


ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Продуктът не се прилага при свръхчувствителност към активните или някое
от помощните вещества, включени в състава на продукта.
Тримезол не се прилага и при пациенти с мегалобластна анемия, причинена
от недостиг на фолиева киселина, както и при пациенти с вроден недостиг на глюкозо-6фосфатдехидрогеназата.


СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА
В редки случаи Тримезол може да стане причина за развитие на псевдомембранозен колит. Това налага наблюдение за поява на диария по време на лечението.
Продължително лечение с продукта може да доведе до потискане на
нормалната чревна флора и развитие на клостридии и кандиди, които могат
да причинят тежки колити. При поява на тежко разстройство лечението
трябва да се прекрати и да се приложи подходяща терапия.
При пациенти на продължително лечение, пациенти над 65 години и такива с недостатъчност на фолиевата киселина се препоръчва контрол на кръвните показатели.
Триметопримът може да повлияе резултатите от изследването на плазмения креатинин при методи, базирани на използването на пикринова киселина.


ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
Сулфонамидите могат да изместят метотрексата от плазмените белтъци, което да повиши концентрацията му в кръвта. Поради това комбинацията не е показана.
Комбинираното прилагане на Тримезол с тиазидни диуретици при пациенти в напреднала възраст може да доведе до тромбоцитопения с пурпура (намаляване броя на кръвните плочки).
Продуктът може да доведе до удължаване на протромбиновото време при пациенти, приемащи варфарин (продукт намаляващ кръвосъсирването). Тримезол може да потисне чернодробния метаболизъм на фенитоин дори приет в нормални дозировки. При комбинирано прилагане трябва да се има предвид възможността от достигане на токсични нива и настъпване на токсични ефекти на фенитоин. Салицилатите усилват действие сулфаметоксазола.
Антиацидните продукти (намаляващи стомашната киселинност) понижават резорбцията на сулфаметоксазола.
Барбитуратите усилват токсичността на триметроприма. Едновременното приложение на инсулина с Тримезол засилва хипогликемичния му ефект. Същото се наблюдава и при пероралните антидиабетпични продукти.
Продуктът повишава серумното ниво на дигоксина при едновременно приложение. Това налага проследяване на серумното ниво на дигоксина. При едновременно приемане с индометацин се наблюдава повишено ниво на сулфаметоксазола.
Ефективността на трицикличните антидепресанти може да бъде намалена при комбинирано приложение.


СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТНОСНО УПОТРЕБАТА ПРИ СПЕЦИФИЧНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ
Тримезол се прилага с повишено внимание при пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функции, както и при пациенти с недостатъчност на фолиева киселина (напреднала възраст, хроничен алкохолизъм, пациенти на противогърчова терапия, пациенти със синдроми на недоимъчно хранене или нарушено усвояване).
Продуктът се прилага с повишено внимание при тежки алергии и пациенти с бронхиална астма.


БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ
Trimezol не се прилага по време на бременността и в периода на кърмене, тъй като сулфонамидите преминават през плацентата, отделят се и в майчиното мляко и могат да предизвикат керниктер у плода и кърмачето. Не се прилага при кърмачета под 2-месечна възраст.


ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ
Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ
При остро предозиране могат да се наблюдават безапетитие, гадене, колики, повръщане, обърканост, загуба на ориентация. Могат да се срещнат и висока температура и кристали в урината. Късно се проявяват жълтеница и промени в кръвната картина. Според степента на предозиране трябва да се предприеме промивка на стомаха, форсирана диуреза, прилагане на натриев бикарбонат и фолиева киселина, в тежки случаи - хемодиализа. При продължително приемане на високи дози могат да се наблюдават симптоми на хронично предозиране - потискане на костния мозък с намаляване броя на белите кръвни клетки и кръвните плочки. Прилага се лечение с левковорин 5 до 15 mg дневно.


НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
При лечение с Тримезол могат да се появят следните нежелани реакции:
• стомашно-чревни - епигастрални болки, безапетитие, гадене, хепатит, застойна жълтеница, повишение на серумните трансаминази и билирубина, псевдомембранозен колит, панкреатит;
• от страна на кръвотворенето - левкопения (намаление броя на белите кръвни клетки) и тромбопения (намаление броя на кръвните плочки), неутропения, хемолитична анемия, мегалобластна анемия ;
• алергични - синдром на Stevens-Johnson, токсична епидермална некролиза, анафилаксия (тежка алергична реакция), алергичен миокардит (възпаление на сърдечния мускул), тежки кожни реакции - erythema multiforme, ексфолиативен дерматит, едем със съдов произход, Hennoch- Schoenlein purpura, генерализирани алергични реакции, генерализирани кожни обриви, фоточувствителност, сърбеж, уртикария, periarteritis nodosa, lupus erithematosus;
• пикочо-полови - бъбречна недостатъчност, интерстициален нефрит, повишение на креатинина, токсична нефроза с олигурия и анурия (намалено отделяне на урина или липса на отделяне), кристалурия;
• неврологични - асептичен менингит, гърчове, възпаление на периферните нерви), атаксия, световъртеж, главоболие.
• смесени - умора, безсилие.

Споделете мнението си за ТРИМЕЗОЛ 2.5/0.5ГР СУСПЕНЗИЯ 100МЛ

Web Statistics