Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ТЕЛФАСТ ТАБЛ 120МГ Х 10

Телфаст 120 е лекарствен продукт, който облекчава симптоми като кихане, сърбеж в носа, хрема, сърбеж в очите, зачервени и сълзящи очи, които се получават при сенна хрема (сезонен алергичен ринит).

Този продукт Ви носи 102 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Telfast® 120

Телфаст 120

Fexofenadine

 

Какво представлява Вашето лекарство?

Името на Вашето лекарство е Телфаст 120.

Всяка таблетка съдържа 120mg от активното вещество fexofenadine hydrochloride.

Помощни вещества: microcrystalline cellulose, pregelatinise maize starch, croscarmellose sodium, magnesium stearate, hypromellose, povidone, titanium dioxide (E171), colloidal silicon dioxide, Macrogol 400 и iron oxide (E172).

 

Какво трябва да знаете за Телфаст 120?

Фексофенадин хидрохлорид, активното вещество на Телфаст 120, е продукт от групата лекарства, наречени антихистамини.

 

Производител и притежател на разрешението за употреба е

SANOFI-AVENTIS Deutschland GmbH, D-65926 Frankfurt am Main

 

За какво е предназначен Телфаст 120?

Телфаст 120 съдържа фексофенадин хидрохлорид, който е антихистамин. Антихистамините облекчават симптоми като кихане, сърбеж в носа, хрема, сърбеж в очите, зачервени и сълзящи очи, които се получават при сенна хрема (сезонен алергичен ринит).

 

Кога не трябва да използвате Телфаст 120?

НЕ ВЗЕМАЙТЕ Телфаст 120, ако някога сте имали реакция към фексофенадин или към някое от помощните вещества (виж списъка на помощните вещества в "За какво е предназначен Телфаст 120").

 

Преди да вземете Вашето лекарство

Преди да вземете Вашето лекарство винаги информирайте лекуващия си лекар или фармацевт, ако:

• сте бременна

• може да сте бременна

• кърмите

 

Бременност и кърмене

Няма достатъчно данни за употребата на фексофенадим хидрохлорид при  бременни жени. Ограничените проучвания при животни не откриват директни или индиректни ефекти по отношение на бременността, ембрионалното/феталното развитие, раждането и постнаталното развитие (виж сек. 5.3). Фексофенадин хидрохлорид не трябва да се използва по време на бременност, освен ако това е наложително.

Кърмене

Приложен при кърмачки фексофенадин преминава в кърмата. Поради това фексофенадин хидрохлорид не се препоръчва за жени, които кърмят децата си.

 

Шофиране и Телфаст 120

Проучванията показват, че Телфаст 120 не предизвиква сънливост, така че обикновено може да шофирате, докато се лекувате с Телфаст 120. Може да има обаче редки изключения на поява на сънливост. Ето защо трябва да се уверите, че Вие не сте повлияни по този начин и не получавате сънливост, преди да шофирате или да изпълнявате задачи, които изискват концентрация.

 

Как да вземате Вашето лекарство?

Вземайте таблетките си с вода. Може да ги приемате с или без храна. Ако използвате лекарство против киселини, съдържащо алуминий и магнезий, препоръчва се да предвидите около 2 часа между времето, в което вземате Телфаст 120 и лекарството. Това се прави, защото то може да повлияе действието на Телфаст 120, като понижи количеството на резорбираното лекарство.

Възрастни и деца над 12 години:

Вземете по една таблетка веднъж дневно.
Ако случайно вземете твърде много таблетки, обърнете се към Вашия лекар за съвет или отидете в най-близката болница.

След като вземете Вашето лекарство

Нежелани лекарствени реакции

При контролирани клинични проучвания повечето често съобщавани нежелани събития са били главоболие (7.3%), сънливост (2.3%), гадене(1.5%), замайване (1.5%). Честотата на тези събития, наблюдавани с фексофенадин, е била подобна на честотата на наблюдаваните в групата е плацебо. В редки случаи са съобщавани инциденти ( с честота под 1% ) при  контролираните проучвания, подобни на тези при плацебо и от  постмаркетингови проучвания,като: умора, безсъние, нервност и трудно
заспиване или паронириа, като кошмари. В редки случаи са докладвани обриви, уртикария, сърбеж и реакции на свръхчувствителност, проявени с ангиоедем, стягане в гърдите, диспнея, зачервяване на кожата и системна анафилаксия 

Ако забележите нещо необичайно или имате някакви неочаквани ефекти, кажете на Вашия фармацевт или лекуващия си лекар.

 

Как да съхранявате Вашето лекарство?

Не употребявайте Вашето лекарство след датата, отбелязана върху опаковката.

Съхранявайте Вашето лекарство на място, недостъпно за деца.
 

Споделете мнението си за ТЕЛФАСТ ТАБЛ 120МГ Х 10

Web Statistics