Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

СИНГУЛАР 10МГ ТАБЛ. Х 28

СИНГУЛАР е антагонист на левкотриеновия рецептор, който блокира патофизиологичния ефект на веществата, наречени левкотриени, Левкотриените причиняват стеснение и оток на дихателните пътища във Вашия бял дроб. Блокирането на техния ефект подобрява симптомите на астмата и допринася за предотвратяването на пристъпи от астма. Левкотриените също така причиняват и прояви на алергия. Блокирането на техния ефект подобрява симптомите при сенна хрема или сезонен алергичен ринит.

Този продукт Ви носи 264 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

СИНГУЛАР 10 mg филмирани таблетки

SINGULAIR 10 mg film-coated tablets

(MONTELUKAST)

Прочетете внимателно тази листовка преди Вие или Вашето дете да започнете да приемате това лекарство.

•     Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

•     Ако имате някакви допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

•     Това лекарство е предписано на Вас или Вашето дете. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите или на Вашето дете.

•     Ако някои от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.   Какво представлява СИНГУЛАР и за какво се използва

2.   Преди да приемете СИНГУЛАР

3.   Как да приемате СИНГУЛАР

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате СИНГУЛАР

6.   Допълнителна информация

1.   Какво представлява СИНГУЛАР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

СИНГУЛАР е антагонист на левкотриеновия рецептор, който блокира патофизиологичния ефект на веществата, наречени левкотриени. Левкотриените причиняват стеснение и оток на дихателните пътища във Вашия бял дроб. Блокирането на техния ефект подобрява симптомите на астмата и допринася за предотвратяването на пристъпи от астма. Левкотриените също така причиняват и прояви на алергия. Блокирането на техния ефект подобрява симптомите при сенна хрема или сезонен алергичен ринит.

Защо лекарят ми е предписал СИНГУЛАР?

Вашият лекар Вие предписал СИНГУЛАР за лечение на:

•     Бронхиална астма.

•     Облекчаване на дневните и нощни симптоми при сезонен алергичен ринит Какво е астма?

Астмата е хронично заболяване на белия дроб.

Характеристиките на астмата включват:

•     Стеснени дихателни пътища, причиняващи затруднение в дишането. Това стеснение се влошава или подобрява в отговор на различни условия.

•     Възпалени дихателни пътища* лигавицата на дихателните пътища става оточна.

•     Чувствителни дихателни пътища, които реагират на много неща, като цигарен дим, полени или студен въздух и усилие.

Симптомите на астмата включват: 

Кашлица, свирене на гърдите и стягане в гръдния кош. Не всички хора с астма имат свирещо дишане. При някои, кашлицата може да бъде единственият симптом на астмата. Симптомите често се появяват през нощта или след физическо усилие.

Как да разбера дали имам астма?

Вашият лекар ще реши дали имате астма, преценявайки симптомите, които имате и/или способността да издишате въздуха от белите си дробове. Вашият лекар може да използва уред, наречен измервател на пиковия поток или спирометър, за да провери белодробната Ви функция. Лечението може да контролира астмата. Важно е да се лекуват дори леките симптоми на астма и това може да предотврати влошаването им.

Как трябва да се лекува астмата?

За да помогнете да се предотвратят симптомите на астмата и да подобрите Вашето дишане, трябва да действате в тясно сътрудничество с Вашия лекар за изработване на:

•     План за избягване или намаляване контакта с условията, които могат да отключат астматичен епизод (напр. тютюнопушене, включително пасивно тютюнопушене, акари в домашния прах, хлебарки, плесени, полени, животински пърхот, промени на времето и температурата и инфекции на горните дихателни пътища, като хрема)

•     Лечебен план, който най-добре ще контролира Вашата астма.

Как СИНГУЛАР лекува астмата?

СИНГУЛАР блокира вещества във Вашия бял дроб, наречени левкотриени, които причиняват стеснение и възпаление на дихателните пътища.

Какво са сезонните алергии?

•     Сенната хрема или сезоният алергичен ринит са алергичен отговор, причинен от намиращи се във въздуха полени (тичинков прашец) от дървета, треви и плевели.

•     Дневните и нощни симптоми на сезонните алергии обикновено включват:

•     Запушен, течащ, сърбящ нос

•     Кихане

•     Сълзящи, подути, зачервени, сърбящи очи

2.   ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ СИНГУЛАР

Какво трябва да кажа на лекаря преди да взема СИНГУЛАР?

Кажете на Вашия лекар за всички медицински проблеми, които Вие или Вашето дете имате или сте имали и за всички алергии.

Кога не трябва да се поиема СИНГУЛАР?

Не приемайте СИНГУЛАР, ако Вие или Вашето дете сте алергични към някои от съставките.

Какво трябва да знам преди и докато приемам СИНГУЛАР?

Важно е Вие или Вашето дете да продължите да приемате СИНГУЛАР всеки ден, както е предписан от Вашия лекар дори когато Вие или Вашето дете нямате никакви симптоми или имате пристъп на астма.

Ако Вашите симптоми на астма или тези на детето Ви се влошат, трябва незабавно да д^гъреидр Вашия лекар.

Таблетките СИНГУЛАР не са за лечение на остри пристъпи на астма. Ако получ^г^Ше!^ТВ^^Ч^ или Вашето дете трябва да следвате указанията, които Вашият лекар е дал за пош^и(слу^[аЦ4>Ч^ ^

Ако Вашето дете има феншпсетонурия, Вие трябва да обърнете внимание на това, че таблетките за дъвчене от 5 милиграма съдържат аспартам, който е източник на фенилаланин (0.842 милиграма фенилаланин на една таблетка за дъвчене от 5 мг).

Употреба при дена:

Таблетките за дъвчене СИНГУЛАР 5 т§ са за деца от 6 до 14 годишна възраст. За деца от 2 до 5 годишна възраст са налични СИНГУЛАР таблетки за дъвчене от 4 ш§.

Проучванията са показали, че СИНГУЛАР не повлиява степента на растеж при деца.

Може ла да приемам СИНГУЛАР с други лекарства?

СИНГУЛАР обикновено не взаимодейства с други лекарства, които Вие или Вашето дете бихте могли да взимате. Някои лекарства обаче, могат да окажат влияние върху действието на СИНГУЛАР, или СИНГУЛАР може да окаже влияние върху действието на другите лекарства, които приемате. Важно е, винаги да казвате на Вашия лекар за всички лекарства, които Вие или Вашето дете взимате или планирате да взимате, включително и за тези, получавани без рецепта.

Употреба при бременност и кърмене Употреба при бременност

Жени, които са бременни или възнамеряват да забременеят трябва да се консултират с лекаря, преди да приемат СИНГУЛАР.

Употреба при кърмене

Не е известно дали СИНГУЛАР преминава в майчиното мляко. Трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да приемете СИНГУЛАР, ако кърмите или възнамерявате да кърмите.

Може ли да шофирали ипи да работя е машини, докато използвам СИНГУЛАР?

Не се очаква СИНГУЛАР да повлияе Вашата способност да шофирате или да работите с машини.

3.   КАК ДА ПРИЕМАМ СИНГУЛАР

Взимайте СИНГУЛАР веднъж дневно, както е предписал Вашия лекар.

•     Дозировката за възрастни и подрастващи над 15 години, за лечение на астма и/или сезонен алергичен ринит, е една таблетка дневно от 10 mg.

*    Дозировката за деца на 6 до 14 години, за лечение на астма и/или сезонен алергичен ринит е една таблетка за дъвчене дневно от 5 mg.

За пациентите с астма, СИНГУЛАР следва да се взима веднъж дневно вечерта.

За пациентите със сезонен алергичен ринит, СИНГУЛАР следва да се взима веднъж дневно според предписанието на Вашия лекар,

Важно е да продължите приемането на СИНГУЛАР толкова дълго, колкото Вашия лекар Ви е предписал, за да поддържате контрола на Вашата или на Вашето дето астма. СИНГУЛАР може да лекува Вашата или на Вашето дете астма, само ако Вие или Вашето дете продължите приема му.

Какво трябва да направя в случай на предозиране?

Незабавно потърсете Вашия лекар.

Не са съобщени нежелани реакции при по-голяма част от докладваните случаи на предозиране. Най-често възниквалите симптоми, докладвани при предозиране при възрастни и деца са включвали коремна болка, сънливост, жажда, главоболие, повръщане и хиперактивност.

Какво трябва да направя ако аз или моето дете пропуснем една доза?

Опитайте да приемате СИНГУЛАР, както е предписал Вашия лекар. Ако обаче Вие или Вашето дете изпуснете една доза, просто продължете обичайната схема от една таблетка веднъж дневно.

Как мога да науча повече за СИНГУЛАР и за състоянието, за което се предписва?

Можете да получите по-пълна информация от Вашия лекар или фармацевт, които разполагат с по- подробна информация за СИНГУЛАР и Вашето състояние.

4.   ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Всеки лекарствен продукт може да има неочаквани или нежелани ефекти, така наречените нежелани лекарствени реакции. Най-общо СИНГУЛАР е добре поносим. От клиничните проучвания, най-честите съобщени нежелани лекарствени реакции, са коремна болка, главоболие и жажда. Обикновено те са леки и се появяват както при пациенти, лекувани със СИНГУЛАР, така и при плацебо (таблетка, несъдържаща лекарство).

Наред с това са докладвани следните нежелани реакции:

•     инфекции на горните дихателни пътища

•     повишена склонност към кървене

•     алергични реакции (включително подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото (които могат да причинят затруднение при дишане или преглъщане), копривна треска, обрив и сърбеж)

•     промени свързани с поведението или настроението (тревожност, включително агресивно поведение или враждебност, депресия, нарушения на съня, чувство на напрегнатост, халюцинации, безсъние, раздразнителност, безпокойство, ходене на съм, мисли и опити за самоубийство, тремор

•     замайване, сънливост, изтръпване на крайниците/ вкочаненост, много рядко гърчове

•     палпитации

•     кървене от носа

•     диария, диспепсия, гадене, повръщане

•     хепатит

•     кръвонасядане

•     болки в ставите, болки по мускулите, мускулни крампи

•     подуване

•     треска

Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако Вие или Вашето дете проявите някакви необичайни симптоми или някои от познатите симптоми продължат да съществуват или се влошат.

5.   КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СИНГУЛАР

Колко дълго мога да съхранявам моя лекарствен продукт!

Не използвайте този лекарствен продукт след месеца и годината “Годен до:” на опаковката. Първите две цифри показват месеца; показват годината. 

Как трябва да съхранявам СИНГУЛАР?

Съхранявайте СИНГУЛАР на сухо и защитено от светлина място при температура под 30°С. Съхранявайте всички лекарства на място, недостъпно за деца.

6.   ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво представлява СИНГУЛАР?

СИНГУЛАР (montelukast) съдържа montelukast като активна съставка.

Всяка филмирана таблетка от 10 съдържа 10.4 ш§ монтелукаст натрий, всяка таблетка за дъвчене от 5 ш§ съдържа 5.2 гп§ монтелукаст натрий.

СИНГУЛАР таблетки за дъвчене от5ш§ и филмирани таблетки от 10ш§ се предлага в опаковки от 14 и 28 таблетки.

Освен това, СИНГУЛАР съдържа следните неактивни съставки:

•     филмирана таблетка от 10 т§: хидроксипропилцелулоза, микрокристална целулоза, монохидратна лактоза, натриева кроскармелоза, пречистена вода, магнезиев стеарат, Филм- покритието се състои от: хидроксипропил целулоза, метилхидроксипропил целулоза, титаниев двуокис, червен железен окис, жълт железен окис, пречистена вода и карнаба восък.

•     таблетка за дъвчене от 5 ш§; манитол, микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза, червен железен окис, овкусител с вкус на череша, аспартам, пречистена вода, магнезиев стеарат.

Притежател на разрешението за употреба:      Производител

Мерк Шарп и Доум България    Мегск ЗЬагр & ИоЬте В.У.,

ЕООД >Уаагс1епуе§ 39,2031 ВИ, Р.О. Вох 581; 2003 РС

Бул, "Н.Вапцаров" №55  Харлем-Холандия

ЕКСПО 2000, ет. 1, източио крило,

Сектори Б1 и Б2 София, България

Кога за последен път е осъвременена листовката на тази опаковка?

Листовката в опаковката е осъвременена.

Споделете мнението си за СИНГУЛАР 10МГ ТАБЛ. Х 28

Web Statistics