Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

РЕДУКТИЛ 10МГ КАПС. Х 14

Редуктил / Reductil® 10 mg  е перорален лекарствен продукт, който е предназначен за допълнителна терапия към програма за контрол на телесното тегло, при затлъстяване.Reductil 10 mg действа като повлиява мозъчните медиатори, усилва усещането за ситост, както и обмяната на веществата.

Този продукт Ви носи 572 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

 

 

Редуктил / Reductil / 10 mg капсули, твърд

 

СЪСТАВ

Лекарственото вещество е sibutramine (сибутамин). Всяка капсула Reductil 10 mg съдържа 10 mg sibutramine hydrochloride monohydrate (еквивалентно на 8,37 mg sibutramine).

Помощните вещества са:

Съдържание на капсулата - лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, колоидален безводен силиций

Капсулна обвивка - индиго кармин (Е 132), титаниев диоксид (Е 171), желатин, натриев лаурил сулфат, квинолиново жълто (Е 104)

Печатарско мастило - диметикон, железни окиси и хидроокиси (Е 172), шеллак, соев лецитин (Е 322), титаниев диоксид (Е 171).

Притежател на разрешението за употреба

Abbott GmbH & Co. KG, Max-Pianck-Ring 2, 65205 Wiesbaden, Germany

Производител:

Abbott GmbH & Co. KG, Knollstrasse 50, 67061 Ludwigshafen, Germany

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Reductil 10 mg са капсули със синя запушалка и жълто тяло. Те са налични в календарна опаковка, съдържаща 14 капсули (за 2 седмици) и 28 капсули (за 4 седмици).Reductil 10 mg е перорален лекарствен продукт, който е предназначен за допълнителна терапия към програма за контрол на телесното тегло, при затлъстяване.

Освен Reductil 10 mg е налично и друго количество на лекарственото вещество Reductil 15 mg. Препоръчителната начална доза Reductil е една капсула от 10 mg еднократно дневно, сутрин, погълната с течност(например с чаша вода). Вашият лекар ще прецени коя начална доза е най-подходяща за Вас.

Reductil 10 mg действа като повлиява мозъчните медиатори, усилва усещането за ситост, както и обмяната на веществата.

Той, заедно с нискокалорична диета, води до намаляване на телесното тегло. Reductil 10 mg трябва да се използва единствено като част от дългосрочен подход за понижаване на телесното тегло под грижите на лекар с опит в лечението на затлъстяване, който включва промени в диетата и поведението, също както и повишена физическа активност.

Всеки човек отговаря по различен начин на лечението с Reductil 10 mg, когато е използван като част от цялостна програма за отслабване. Вие можете да загубите 2 и повече килограма през първия месец от лечението. Ако не отслабнете с поне 2 килограма през първия месец от лечението, трябва да информирате лекаря и той ще преоцени ситуацията. Лекарят може да промени дозата на Reductil.

За някои пациенти може да е подходяща програма за отслабване, влючваща намален прием на калории и съответна физическа активност. Вие трябва да обсъдите с лекаря дали е подходящо да добавите Reductil към подобна програма.

Reductil 10 mg се препоръчва при пациенти с наднормено тегло от прехранване, с индекс на телесна маса от 30 kg/m2 или повече, или при пациенти с наднормено тегло от прехранване и индекс на телесна маса от 27 kg/m2 или повече, при условие че са налице и други свързани със затлъстяването рискови фактори като захарен диабет, II тип, или дислипидемия (повишени нива на мазнините в кръвта). Лекарят ще определи индекса на телесна маса и ще реши дали посрещате тези критерии.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Следвайте указанията на лекаря за това колко и кога да приемате Reductil. Лекарят ще Ви препоръча да вземате 1 капсула Reductil дневно. Можете да вземете Reductil на гладно или след нахранване.

 

Ако забравите да си вземете дозата Reductil, не вземайте допълнителна капсула, за да компенсирате дозата, която сте пропуснали.


Продължителност на лечение

Лекарят ще реши колко продължително да приемате Reductil. Следвайте указанията на лекаря.Reductil 10 mg трябва да се прилага само за периоди до една година. Данните за употреба в продължение на повече от една година са ограничени.

 

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

* имат неадекватно контролирано високо кръвно налягане, защото при някои пациенти Reductil 10 mg може да повиши значително стойностите на артериалното налягане

* взимат лекарствени продукти за депресия, включително тези наричани моноаминооксидазни инхибитори или триптофан за нарушения на съня

* взимат други лекарствени продукти за намаляване на теглото, действащи върху мозъка

* са имали алергични реакции към лекарственото вещество sibutramine или къмнякое от помощните вещества на капсулата

* имат заболяване на коронарните артерии и/или стенокардия (гръдна болка,свързана със сърцето)

* имат аритмия (нерегулярна сърдечна дейност)

* са имали сърдечни пристъпи

* имат диагноза застойна сърдечна недостатъчност

* имат тежка чернодробна или бъбречна недостатъчност

* имат синдром на Gilles de la Tourette (заболяване c тикове)

* имат повишена функция на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм)

* имат един от видовете на повишено вътреочно налягане (закритоъгълна глаукома)

* имат психиатрично заболяване

* са имали инсулт или симптоми подобни на инсулт (транзиторна исхемична атака)

* са бременни или планират да забременеят

* кърмят своите деца

* страдат от тежко нарушение на храненето (анорексия нервоза или булимия нервоза)

* имат уголемяване на простатата, със задръжка на урина

* имат тумор на надбъбрека, който произвежда хормони (феохромоцитом)

* имат органични причини за затлъстяването (причини свързани с друго заболяване)

* имат данни за злоупотреба с наркотици, лекарствени продукти или алкохол;

* са под 18-годишна възраст

* са над 65-годишна възраст

Ако имате някакви въпроси или притеснения дали да приемате Reductil 10 mg или не, поговорете с лекаря.

 

УВЕДОМЕТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР

Много е важно да кажете на лекаря си, за всички заболявания в миналото, за това дали сте приемали други лекарства за отслабване в миналото, или в настоящия момент, за сегашните заболявания или симптоми, за това какви лекарствени продукти сте приемали или приемате (по лекарско предписание или без лекарско предписание), и за предишни алергични реакции към лекарствени продукти.

Важно е, да се уверите че на лекаря му е известно, че имате сърдечно заболяване, високо артериално налягане, мигрена, болест на Паркинсон, инсулт в миналото, минали транзиторни исхемични атаки, заболявания на щитовидната жлеза, остеопороза, чернодробно заболяване, бъбречно заболяване, анамнеза за тежко нарушение в храненето (анорексия нервоза или булимия нервоза) или някакъв друг здравословен проблем.

Важно е, да се уверите че на лекаря му е известно, че сте имали депресия или сте приемали лекарствени продукти за лечение на депресия. Употребата на Reductil 10 mg, при пациенти с депресия изисква особено внимание.

Трябва да информирате лекаря си, ако приемате лекарствени продукти, които регулират невротрансмитера серотонин в мозъка.

Важно е да кажете на лекаря, ако сте имали гърчове (епилепсия). Употребата на Reductil 10 mg при пациенти с епилепсия изисква особено внимание.

Много е важно да кажете на лекаря, че имате повишено вътреочно налягане (глаукома). Употребата на Reductil 10 mg при пациенти с някой от видовете глаукома (т.н. откритоъгълна глаукома) изисква повишено внимание.

Особено важно е да информирате лекаря си, че приемате лекарствени продукти, които повишават риска от кървене (например ацетилсалицилова киселина, клопидогрел, тиклопидин, варфарин). Употребата на Reductil 10 mg при такива пациенти изисква особено внимание. Белезите на кървене могат да бъдат синини, кървене от носа или венците.

Reductil 10 mg съдържа лактоза и по тази причина не трябва да се употребява при пациенти с редки наследствени нарушения на галактозна непоносимост, Lapp лактазен дефицит или глюкозно-галактозна малабсорбция.

 

 

Нещо повече за контролните прегледи при лекаря

Трябва да спазвате графика с контролни прегледи при лекаря, по време на които той ще може да проследява теглото и здравословното Ви състояние.

Важно е да се обадите незабавно на лекаря, ако почувствате симптоми, които Ви тревожат. Спрете приема на Reductil 10 mg и се обадете на лекаря, ако имате някой от следните сиптоми: затруднено дишане, задух, болка в гърдите, сърдечна честота над 100 удара в минута, нерегулярен сърдечен ритъм, неспокойствие, замайване, дезориенация, депресия, объркване, тревожност, нервност, тремор, загуба на мускулна координация, мускулна скованост, треска, болка в очите, разширени зеници, треперене, изпотяване,  болка в корема, гадене или повръщане, или други симптоми, които Ви тревожат.

 

Бременност и кърмене

 

Reductil 10 mg не трябва да се употребява от бременни и кърмещи жени. Като цяло се счита за неуместно да се използват лекарствени продукти за понижаване на теглото по време на бременност, затова жените в детеродна възраст трябва да прилагат адекватен метод на контрацепция, докато приемат продукта, и да уведомят лекаря си, ако забременеят, или ако възнамеряват да забременеят по време на лечението.

Шофиране и работа с машини

Способността за шофиране, работа с машини или във високорискова среда могат да се потиснат по време на приема на Reductil 10 mg, поради това че продуктът може да повлияе способността за преценка, мисловните процеси, координацията или двигателните умения.

Взаимодействие с други лекарства

Не можете да приемате Reductil 10 mg заедно с лекарствени продукти, наричани моноаминооксидазни инхибитори. От особена важност е да информирате лекаря си, че приемате моноаминооксидазни инхибитори за лечение на депресия или болест на Паркинсон, защото при съвместна употреба могат да се проявят сериозни нежелани реакции.

Ако в момента вземате моноаминооксидазни инхибитори, лекарят ще поиска да ги спрете за поне две седмици преди да започнете приема на Reductil 10 мг

При употреба на Reductil 10 mg, в отделни случаи, могат да се проявят и следните нежелани реакции:

* Понижен брой на тромбоцитите

* Нарушение на ритъма на сърцето

* Алергични реакции - от кожен обрив до такива с по-голяма тежест

* Превъзбуденост или депресия

* Гърчове

* Преходно нарушение на краткотрайната памет

* Замъгляване на зрението

* Алопеция /окапване на косата/

* Диария или повръщане

* Задръжка на урина или възпаление на бъбреците

* Аномалии в половата активност или нарушения в менструалния цикъл, включително обилно кървене от матката

* Обратимо повишение на чернодробните ензими

* Главоболие и повишен апетит, свързани с преустановяване на лечението с продукта

Ако развиете симптоми, които смятате за нежелана реакция, спрете приема на Reductil 10 mg и информирайте лекаря, който ще Ви посъветва какво да правите.

 

Влияние върху кръвното налягане и сърдечната честота

Може ли Reductil 10 mg да повлияе кръвното налягане и сърдечната честота?

Малък брой пациенти са с повишение на кръвното налягане и сърдечната честота при лечение с Reductil 10 mg. Трябва да посещавате лекаря за редовен контрол на кръвното налягане и сърдечната честота. Те ще бъдат мониторирани и преди началото на лечението, а след това на регулярни интервали. Ако имате повишено кръвно налягане или учестена сърдечна дейност при приема на Reductil 10 mg, лекарят ще реши дали да намали дозата или да преустанови лечението.

Ако имате високо кръвно налягане, което се контролира с лекарствени продукти или диета, лекарят може да избере да назначи Reductil 10 mg като част от цялостната програма за намаляване на телесното тегло. Reductil 10 mg не трябва да се употребява от хора с неконтролирано кръвно налягане или такова с лош контрол.

 

 

Има ли тежки нежелани лекарствени реакции?

Определени лекарствени продукти за намаляване на теглото, се свързват с белодробна хипертония, рядка, но тежка реакция. Подобни случаи не са съобщавани при употреба на Reductil 10 mg. Понеже тази реакции е рядка, не може да се каже дали Reductil 10 mg може да доведе до подобно усложнение.Първият симптом на белодробна хипертония е задух. Ако почуствате новопоявило се затруднение на дишането или гръдна болка, слабост или отоци по стъпалата, глезените и краката, спрете приема на Reductil 10 mg и се свържете с лекар.

 

 

Може ли Reductil 10 mg да увреди сърдечните клапи?

Определени лекарствени продукти за намаляване на теглото, се свързват с нарушена функция на сърдечните клапи. Въпреки това, наличната клинична информация не показва никакви данни за повишена честота по отношение на Reductil 10 mg. Можете да обсъдите това с лекаря си.

 

 

Какво трябва да се направи в случай на алергична реакция?

Ако се появят обрив, или други алергични реакции, спрете приема на Reductil 10 mg и незабавно информирайте лекаря.

 

 

Какво трябва да се направи в случай на предозиране?

Уведомете лекаря си, ако сте взели по-голяма доза, умишлено или случайно.

 

 

Как се съхранява Reductil 10 mg?

Да се съхранява под 25°С.

Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да не се използва след изтичане на срока на годност, обозначен на картонената опаковка и блистера.

Споделете мнението си за РЕДУКТИЛ 10МГ КАПС. Х 14

Web Statistics