Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

РЕГАИН 2% ФЛАКОН 60МЛ Х 3

Този продукт Ви носи 786 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Регаин 20 mg/ml разтвор за кожа /

Regaine 20 mg/ml cutaneous solution

Миноксидил (Minoxidil)

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Винаги използваше това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

Ако след 3 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

1.            Какво представлява Регаин и за какво се използва

Лечение на андрогенно оплешивяване при мъже и жени.

2.            Преди да използвате Регаин Не използвайте Регаин

ако сте алергични към активното вещество миноксидил или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б).

Обърнете специално внимание при употребата на Регаин

ако имате сърдечно-съдово заболяване, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате Регаин.

Регаин не е показан при пациенти без фамилна обремененост с алопеция (оплешивяване), с внезапна и/или на петна загуба на коса, загуба на коса вследствие на раждане или по неизвестна причина. 

Регаин трябва да се прилага само върху нормален и здрав скали. Да не се ... зачервен, възпален, инфектиран, раздразнен или болезнен или ако се изпс заТ други лекарства върху скалпа.

Жени: Регаин не трябва да се прилага локално, ако косопадът се дължи на р...

Случайното поглъщане на разтвора може да доведе до остри нежелани ефекти. Вдишването на аерозол следва да се избягва.

Случайното поглъщане може да предизвика сериозни нежелани сърдечни събития. Поради това този продукт трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Продължителното използване е необходимо, за да се увеличи и под държа растеът на косата или загубата на коса може да започне отново.

Временно увеличение на косопада може да се случи в рамките иа първите 2-6 седмици ог лечението.

Нежелан растеж на косми може да бъде причинен от прехвърлянето на продукта в области, различни ог скалпа.

Поради липса на данни за безопасността и ефикасността Регаин не се препоръчва за употреба при деца под 18-годишна възраст и възрастни хора над 65-годишна възраст.

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта

Има съобщения, че гванетидин взаимодейства с пероралните форми на миноксидил, което води до бързо и изразено понижение на кръвното налягане.

Не използвайте едновременно Регаин с локалните кортикостероиди третиноин или антралин, тъй като тези лекарства за локално приложение могат да променят пропускливосгга на кожата и може да доведат до промяна в усвояването на миноксидил.

Бременност,кърмене и фертилнтет

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Не използвайте Регаин, ако сте бременна, кърмите или планирате бременност.

Шофиране и работа с машини

Регаин не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Регаин

Поради алкохолното си съдържание продуктът е запалим и не трябва да се прилага в близост до открит огън и други източници на топлина.

Пропиленгликол, който е помощно вещество в продукта, може да причини дразнене на кожата. Етанолът, който е помощно вещество в продукта, може да предизвика парене и раздразнение. В случай на инцидентен контакт с чувствителни повърхности (очи, наранена кожа и лйГащгци), засегнатото поле трябва да бъде изплакнато обилно със студена чешмяна вода.

При използване на Регаин следвайте внимателно инструкциите. Консултирайте се с^Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни.      

Това лекарство е само за външна употреба и не трябва да се поглъща!

Възрастни над 18 години

Един милилитър се прилага два пъти дневно (веднъж сутрин и веднъж вечер) върху скалпа в зоната на загуба на косата, започвайки от средата и разнасяйки върху засегната област с върха на пръстите (да не се втрива). Тази доза трябва да се прилага независимо от размера на засегнатите зони.

Препоръчителната максималната дневна доза миноксидил (активното вещество в Регаин) е 100 mg при мъже и 50 mg при жени, прилаган до 2 ml разтвор дневно.

С използване на по-голямо количество или по-честа употреба не се постигат по-добри резултати.

Регаин е предназначен само за външно приложение върху здрав скалп. Да не се прилага, ако с кал път е зачервен, възпален, инфектиран, раздразнен или болезнен или ако се използват други лекарства върху скалпа.

Косата и скалпът трябва да бъдат напълно сухи. Регаин трябва да се прилага само върху скалпа, а не върху други части на тялото. Ако се използват върховете на пръстите за разнасянето на Регаин върху скалпа, след това ръцете трябва щателно да се измият, за да се предотврати попадане на активната съставка по други части на тялото.

Необходима е продължителна употреба, която да доведе до увеличаване и поддържане на растежа на косата или загубата на коса ще започне отново.

Миноксидил за локално приложение не трябва да се използва едновременно с каквито и да е други лекарства върху скалпа.

Ръцете трябва да се измият щателно след всяко приложение.

Употреба при деца

Регаин не се препоръчва за употреба при при деца на възраст под 18 години.

Употреба при хора в напреднала възраст

Регаин не се препоръчва за употреба при лица по-възрастни от 65 години.

Как се използва Регаин

За употреба използвайте приложения апликатор. Можете да избирате между трите приложени апликатора. Методът на прилагане зависи от вида апликатор. Независимо от метода на прилагане Регаин трябва винаги да се втрива леко в кожата на главата.

Спрей-помпа (подходящ, когато прилагате Регаин на големи зони)

1.            Отстранете по-голямата външна капачка и след това вътрешната капачка на винт.

2.            Поставете спрей-помпата върху пластмасовата бутилка и затегнете здраво (Фигура I).

3.            Отстранете прозрачната капачка.

4.            Насочете помпата в средата на плешивата повърхност, натиснете помпата и разнесете Регаин с върха на пръстите си върху цялата повърхност. Повторете процедурата 6 пъти; това съответства на доза от 1ml (Фигура II). Не вдишвайте пулверизираното лекарство. След употреба поставете прозрачната капачка и по-голямата външна капачка върху пластмасовата

('прей-помпа е удължен накрайник (ю малки участъци или при слаб растеж па коса под прическата)

За да използвате удължителя, прикрепете спрей-помпата върху пластмасовата бутилка.

1.            Отстранете по-голямата външна капачка и след това вътрешната капачка на винт.

2.            Поставете спрей-помпата върху пластмасовата бутилка и затегнете здраво.

3.            Отстранете бутона от спрей-помпата и го заместете с удължителя като го затегнете здраво. Свалете малкото капаче (Фигура III).

4.            Насочете помпата в средата на плешивата повърхност, натиснете помпата и разнесете Регаин с върха на пръстите си върху цялата повърхност. I ювторетс процедурата 6 пъти; това съответства на доза от I ml (Фигура IV). Не вдишвайте пулверизираното лекарство. След употреба поставете прозрачната капачка и по-голямата външна капачка върху пластмасовата бутилка.

Контактен апликатор (за дщуектно приложение върху матки области)

1.            Завийте здраво контактния апликатор на бутилката.

2.            Като държите бутилката вертикално и натискате апликатора, напълнете тръбичката на апликатора до черната линия (1 ml разтвор).

3.            Като натискате апликатора нанесете целия разтвор директно върху засегнатото поле.

4.            Завийте обратно черната широка капачка на бутилката.

Редовното впръскване на Регаин директно върху косата може да доведе до промяна в цвета или текстурата. Уверете се» че лекарството се прилага само върху кожата на главата.

Регаин съдържа етанол (алкохол), който е запалим. Да не се използва по време на пушене или около огън. Бъдете особено внимателни, когато се използва спрей-помпата с апликатор.

Продължителност на лечението

Изискват се най-малко 2 до 4 месеца двукратно ежедневно приложение преди появата на видими резултати.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Регаин

Поради високата концентрация на микоксидил в това лекарство, случайното поглъщане може да доведе до системни ефекти, свързани с действието на миноксидил. Признаците и симптомите на предозиране с миноксидил са свързани с последиците от миноксидил върху сърдечно-съдовата система и могат да се появят като задържане на вода (оток), повишена сърдечна честота, понижено кръвно налягане, виене на свят и световъртеж. При поява на такива реакции, незабавно се консултирайте с лекар.

Ако дете погълне Регаин, веднага го заведете в болница. Ако е възможно, вземете опаковката на лекарството, за да може лекарят да прецени каква част от разтвора е погълнало детето.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Регаин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Нежеланите реакции са подредени според честотата им в следния ред:

много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 човека);

чести (може да засегнат до 1 на 10 човека);

нечести (може да засегнат по-малко от 1 на 100 човека);

редки (може да засегнат по-малко от 1 на 1000 човека);

много редки (може да засегнат по-малко от 1 на 10 000 човека);

с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка).

Данни след пускане на пазара:

Честота на категориите             Предпочитан термин на нежеланото събитие

Нарушения на имунната система        

С неизвестна честота  Ангоедем (Проявите на ангиодем мдр&ф включват: отод нр устните, подуване на устните, (оток на устата, ;! орофарингеално отичане, 4>а#иргеален оток, подуване на езика и оток на еЗика)

С неизвестна честота  Свръхчувствителност

Съобщаване на подозирани нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани peai^n. Можене също да съобщите нежелани реакции директно чрез:              

Изпълнителна агенция по лекарствата           

ул. „Дамян Груев” № 8              

1303 София       

Тел.: +359 2 8903417    

уебсайт: www.bda.be

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.            Как да съхранявате Реганн

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява при температура под 25°С.

Внимание: Аерозолът е изключително запалим. Опаковката е под налягане: може да избухне при нагряване. Да се съхранява далеч от източници на топлина, горещи повърхности, искри, открити пламъци и други източници на запалване. Да не се пуши. Да не се пръска върху открит пламък или друг източник на запалване. Да не се пробива и изгаря дори след употреба. Да се пази от слънчева светлина. Да не се излага на температура над 50°С.

Не използвайте Регаин след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка или бутилката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.            Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Регаин

Активното вещество е миноксидил. 1 ml разтвор съдържа 20 mg миноксидил.

Другите съставки са: етанол, пропиленгликол, пречистена вода.

Как изглежда Регаин и какво съдържа опаковката

Бистър, безцветен до светложълт разтвор.

Бутилката съдържа 60 ml разтвор.

Спрей-помпата и спрей-помпата с удължения накрайник и контактният ашшкатор са СЕ регистрирани компоненти (СЕ 0120) произведени от ASM, Aerosol-Service AG, Industriestrasse 11, 4313 Mohlin, Швейцария.

Притежател на разрешението за употреба

McNeil Products Limited с/о Johnson & Johnson Ltd.

Foundation Park, Roxborough Way,

Maidenhead, Berkshire SL 6 3UG Обединеното Кралство

Производител

Janssen Cilag

Domaine de Maigremont           

27100 Val de Reuil, Cedex Франция 

За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

Джонсън & Джонсън България ЕООД

Бизнес парк София

Сграда 4, етаж 3

София 1766

Тел. 02/489 94 00

Дата на последно одобрение на листовката: 011/2015

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за РЕГАИН 2% ФЛАКОН 60МЛ Х 3

Web Statistics