Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПЕВИЗОН КРЕМ 15ГР

Този продукт Ви носи 136 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ПЕВИЗОН 1 mg/g + 10 mg/g, крем /

PEVISONE 1 mg/g + 10 mg/g, крем

триамцинолонов ацетонид, еконазолов нитрат /

(triamcinolone acetonide, econazole nitrate)

Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.   Какво представлява ПЕВИЗОН и за какво се използва

2.   Преди да използвате ПЕВИЗОН

3.   Как да използвате ПЕВИЗОН

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате ПЕВИЗОН

6.   Допълнителна информация

1.   КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПЕВИЗОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

ПЕВИЗОН е предназначен за лечение на гъбични инфекции на кожата, съпроводени с възпаление или признаци на алергия като влажна кожа, сърбеж, зачервяване и лющене.

2.   ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПЕВИЗОН

Не използвайте ПЕВИЗОН

•     ако сте алергични (свръхчувствителни) към активните вещества (към имидазол-съдържащи противогъбични продукти (кръстосана алергия) или към кортикостероиди) или към някой от останалите съставки на ПЕВИЗОН;

•     ако имате кожни заболявания вследствие на сифилис или туберкулоза, кожни инфекции, причинени от вируси (херпес, херпес зостер, варицела), гнойни бактериални инфекции на кожата;

•     ако имате акне или акне-подобен обрив, чувствителни кръвоносни съдове на кожата, сбръчкване на кожата, гнойни кожни заболявания и рани.

Обърнете специално внимание при употребата на ПЕВИЗОН

Да се избягва контакт с очи, разранявания и лигавици; Бензоената киселина е слаб дразнител на кожата, очите и лигавиците.

Ако сте имали преди свръхчувствителност към противогъбични средства на базата на имидазолови производни или кортикостероиди, се препоръчва особено внимание. Ако се появи дразнене или свръхчувствителност, прекратете лечението и се обърнете към Вашия лекар за съвет.

Като всички кортикостероиди, и триамцинолон ацетонид може да потисне признаците на възпаление. Неправилното приложение би могло да затрудни Вашия лекар при поставянето йа диагноза.

Кортикостероидите може да забавят зарастването на раните. 

При продължително приложение като например нанасяне върху големи телесни повърхности се изисква редовен медицински контрол. Ако по-продължително нанасяте големи количества ПЕВИЗОН върху кожата, в тялото Ви може да възникнат нежелани концентрации на кортикостероиди.

Не е установена ефективността и безопасността на ПЕВИЗОН при деца от 2 до 6 годишна възраст. Трябва да се има предвид, че децата са по-чувствителни от възрастните към предизвикваните от кортикостероиди нежелани ефекти и затова е необходимо повишено внимание при употреба на ПЕВИЗОН при деца над 6-годишна възраст.

Употреба на други лекарства

Особено внимание трябва да се обръща на пациенти, приемащи лекарства за намаляване на съсирването на кръвта, като варфарин или аценокумарол

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Употреба на ПЕВИЗОН с храни и напитки

Неприложимо.

Бременност и кърмене

При употребата на ПЕВИЗОН по време на бременност или кърмене се препоръчва особено внимание. ПЕВИЗОН следва да се използва през първия триместър от бременността, само ако лекарят счита, че това е изключително необходимо за пациента. ПЕВИЗОН крем може да се използва през втория и третия триместър, ако възможните ползи за майката надхвърлят възможния риск за плода.През тези периоди ПЕВИЗОН не бива да се прилага върху по-големи повърхности или при употреба на непромокаема превръзка.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини

Неприложимо.

Важна информация относно някои от съставките на ПЕВИЗОН

Този лекарствен продукт съдържа малки количества безоена киселина, която е умерено дразнещо вещество за кожата, очите и лигавиците, както и малки количества бутилхидроксианизол, който може да причини локални кожни реакции (напр. контактен дерматит) или дразнене на очите и лигавиците. Помощното вещество динатриев едетат (ЕДТА) може да причини алергия.

3.   КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПЕВИЗОН

Дозировката и продължителността на лечение с ПЕВИЗОН се определят от лекуващия лекар.

В случай, че лекарят не е предписал друго, тънък слой ПЕВИЗОН се нанася сутрин и вечер върху засегнатите части на кожата. Кремът се втрива в кожата с кръгообразни движения на пръстите.

НЕ покривайте намазаната кожа с непромокаема превръзка, т.е. НЕ я покривайте с пелена, марля и т.н.

Лечението с ПЕВИЗОН трябва да продължи, докато (силно) възпалените части на кожата не бъдат излекувани: този резултат може да се достигне обикновено за две седмици.

Препоръчително е ПЕВИЗОН да не се прилага повече от 14 дни, за да не се получи увреждане на кожата, дължащо се на употребата на кортикостероид.

Винаги използвайте ПЕВИЗОН точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте използвали повече от необходимата доза ПЕВИЗОН

Няма данни за употребата на прекалено големи количества. Вероятността внезапно да настъпи интоксикация (отравяне) е много малка. При употреба на ПЕВИЗОН от малки деца по невнимание обаче, е възможно възникване на подобен случай.

При случайно поглъщане може да се появи гадене, повръщане и диария. В такъв случай трябва веднага да се обърнете към Вашия лекар.

Ако сте пропуснали да използвате ПЕВИЗОН

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза ПЕВИЗОН.

Ако сте спрели употребата на ПЕВИЗОН

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, ПЕВИЗОН може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Както всяко вещество, което се нанася върху кожата, така и всяка от съставките на ПЕВИЗОН може да предизвика алергична реакция. Такава реакция се проявява с дразнене, зачервяване или парене.

При спазване на препоръките на Вашия лекар нежеланите лекарствени реакции са малко вероятни.

При продължителна употреба, най-вече когато се касае за по-големи повърхности и наранена кожа или лекуваната кожа е покрита с непромокаема превръзка, е възможно поради прилагане на кортикостероид да възникнат следните нежелани реакции:

изтъняване на кожата, атрофия, стрии, разширяване на капилярите, зачервяване, възникване на допълнителни инфекции, маскиране на съществуващи инфекции.

При >1% от възрастните, лекувани с ПЕВИЗОН са наблюдавани чувство за парене и раздразнение на кожата.

При >1% от децата се съобщава за зачервяване на кожата.

Много рядко се съобщава за болка на мястото на приложение и подуване, контактен дерматит, атрофия на кожата, сърбеж, лющене на кожата и стрии.

ПЕВИЗОН не оставя петна по дрехите.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.   КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПЕВИЗОН

Да се съхранява под 25°С.

Срок на годност след отваряне: 3 месеца при температура под 25°С.

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Не използвайте ПЕВИЗОН след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка.

Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не използвайте ПЕВИЗОН ако забележите видими белези на нарушаване на качеството на продукта.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа ПЕВИЗОН

Активните вещества са: Триамцинолонов ацетонид 1 mg/g и еконазолов нитрат 10 mg/g .

Другите съставки са:

олеоилови макроголглицериди

течен парафин

бензоена киселина

динатриев едетат

бутилхидроксианизол

PEG-6 и PEG-32 и гликол стеарат

пречистена вода

Как изглежда ПЕВИЗОН и какво съдържа опаковката

ПЕВИЗОН крем : туба съдържаща 15 g крем.

Кремът е предназначен за външна употреба.

ПЕВИЗОН се отпуска по лекарско предписание.

Притежател на разрешението за употреба

Johnson & Johnson D.O.O.

Smartinska cesta 53 1000 Ljubljana Словения

Производител

Janssen Pharmaceutica N.V.

Tumhoutseweg 30 2340 Beerse Белгия

Регистрационен номер

20010363

За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

България

Представителство на Johnson & Johnson, D.O.O. ж.к. Младост 4,

Бизнес Парк София, сграда 4 София 1715 Тел.: 02 489 94 00

Дата на последна редакция на листовката

12/2009

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ПЕВИЗОН КРЕМ 15ГР

Web Statistics