Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ОЛМЕСТА ПЛЮС 20МГ/12.5МГ ТАБЛ. Х 30

Този продукт Ви носи 194 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 19.44лв.
или 19440 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблекти

Olmesta plus 20 mg/12,5 mg film-coated tablets

Олмесартан медоксомил/Хидрохлоротиазид

(Olmesartan medoxomil/Hydrochhrithiazide)

 

Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.

Ако получите някоя от нежеланите лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и възможни нежелани реакции, които не са включени в тази листовка. Вижте точка 4.

Какво съдържа тази листовка:

1.   Какво представлява Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки и за какво се използва

2.   Какво трябва да знаете преди да приемете Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

3.   Как да приемате Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

6.   Съдържание на опаковката и друга информация.

1.   Какво представлява Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки и за какво се използва

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки съдържа две активни вещества, олмесартан медоксомил и хидрохлоротиазид, които се използват за лечение на високо кръвно налягане (хипертония).

•     Олмесартан медоксомил принадлежи към група лекарства наречени антагонисти на ангиотензин II. Той понижава кръвното налягане като разширява кръвоносните съдове.

•     Хидрохлоротиазид принадлежи към група лекарства наречени тиазидни диуретици (“обезводняващи таблетки”). Той понижава кръвното налягане като подпомага организма да отдели излишното количество течност, чрез стимулиране на бъбреците да отделят по-голямо количество урина.

Ще Ви предпишат Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки, ако самостоятелното лечение с олмесартан медоксомил не контролира адекватно кръвното налягане. Когато се прилагат заедно, двете активни вещества в това лекарство подпомагат понижаването на кръвното налягане в по-голяма степен, отколкото ако се приемат самостоятелно.

 

Вие може би вече приемате лекарства за лечение на Вашето високо кръвно налягане, но е възможно Вашият лекар да прецени, че Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки ще го понижи в по-голяма степен.

Високото кръвно налягане може да се контролира с лекарства като Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки. Вашият лекар вероятно Ви е препоръчал, известни промени в начина си на живот, с цел да подпомогнете понижаването налягане (напр. да отслабнете, да спрете да пушите, да намалите количеството алкохол и на солта в храната). Освен това Вашият лекар може да настоява да

1 

физическата си активност с редовни физически упражнения като ходене или плуване. Важно е да спазвате този съвет на Вашия лекар.

2.   Какво трябва да знаете преди да приемете Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

Не приемайте Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки:

Ако мислите, че което и да е от следващите е валидно за Вас или не сте сигурни в нещо, не приемайте таблетките. Говорете с Вашия лекар и последвайте дадения Ви съвет. Не приемайте това лекарство, особено ако:

сте алергични към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б)

сте алергични към вещества, подобни на хидрохлоротиазид (сулфонамиди) ако сте бременна след 3-тия месец. (По-добре е да не приемате Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки по време на ранна бременност — вижте точката за Бременност).

имате тежко бъбречно заболяване

имате диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с лекарство за понижаване на кръвното налягане, съдържащо алискирен

сте с ниско ниво на калий, натрий, високо ниво на калций или пикочна киселина в кръвта (което може да е причина за поява на подагра), които не се повлияват от лечение имате тежко чернодробно заболяване или пожълтяване на кожата и бялото на очите (жълтеница)

имате проблеми с дренажа на жлъчката от жлъчните пътища и жлъчния мехур (билиарна обструкция, напр. жлъчни камъни).

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар преди да приемете Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки.

Преди да приемете таблетките, информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане:

-     АСБ инхибитор (например еналаприл, лизиноприл, рамиприл), особено ако имате бъбречни проблеми, свързани с диабета;

-     алискирен.

Вашият лекар може периодично да проверява бъбречната Ви функция, кръвното налягане и количеството на електролитите (напр. калий) в кръвта Ви.

Вижте също информацията, озаглавена “Не приемайте Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки”.

Преди да приемете таблетките, информирайте Вашия лекар, ако някое от следните състояния е валидно за Вас:

•     Леко до умерено тежко бъбречно увреждане или трансплантация на бъбрек

•     Чернодробно заболяване

•     Сърдечна недостатъчност или проблеми със сърдечните клапи, или сърдечния мускул

•     Повръщане или диария, които са тежки или продължават няколко дни

 

•     Лечение с високи дози обезводняващи таблетки (диурегици)

•     Ако сте на диета с ниско съдържание на сол

•     Нарушения на надбъбречните жлези (напр. първичен алдостеронизъм)4

•     Диабет

•     Еритематозен лупус (автоимунно заболяване)

•     Алергия или астма 

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може да е причина за повишаване нивата на мазнините и пикочната киселина в кръвта (води до подагра - болезнено подуване на ставите). Вашият лекар може да Ви прави изследвания на кръвта на определени интервали от време, за да контролира тези показатели.

Това лекарство може да промени нивата на определени химикали в кръвта Ви, известни като електролити. Вашият лекар може да поиска да ги контролира на определени интервали от време. Признаци за промени в електролитите са: жажда, сухота в устата, мускулна болка или спазми, умора на мускулите, ниско кръвно налягане (хипотония), чувство за слабост, леност, умора, сънливост или безпокойство, гадене, повръщане, по-рядко уриниране, ускорена сърдечна дейност. Ако забележите тези симптоми, говорете с Вашия лекар.

Както и при други лекарства, които понижават кръвното налягане, рязкото понижение на кръвното налягане при пациенти с нарушения на кръвообращението на сърцето или мозъка може да доведе до сърдечен пристъп или инсулт. Затова Вашият лекар внимателно ще контролира кръвното Ви налягане.

Резултати от изследвания

Ако Ви предстои изследване на функцията на паращитовидните жлези, Вие трябва да спрете приема на олмесартан медоксомил/хидрохл оротиазид преди това изследване. Преди да спрете лечението, попитайте Вашия лекар за съвет.

Ако Вие сте спортист, това лекарство може да промени резултатите от изследванията за употреба на допинг и да ги позитивира.

Вие трябва да кажете на Вашия лекар, ако сте (или може да сте) бременна.

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки не се препоръчва за употреба по време на ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след 3-тия месец, тъй като може сериозно да увреди Вашето бебе, ако го използвате през този период (вижте точката за бременност).

Деца и юноши

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки не се препоръчва за употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст.

Други лекарства и Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали каквито и да е други лекарства.

Особено важно е да информирате Вашия лекар или фармацевт за което и да е от следните:

*    Други лекарства за понижаване на кръвното налягане (антихипертензивни). Ефектът на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може да бъде усилен.

Може да се наложи Вашият лекар да промени дозата Ви и/или да вземе други предпазни мерки:

*    Ако приемате АСЕ инхибитор или алискирен (вижте също информацията, озаглавена “Не приемайте Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки” и “Предупреждения и предпазни мерки”),

*    Лекарства, които може да повишат нивата на калий в кръвта, ако се използват по едно и също време с Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки. Такива са:

-     калиеви добавки (както и заместители на солта, съдържащи калий)

-     обезводняващи таблетки (диуретици)

 

-     хепарин (за разреждане на кръвта)

-     лаксативи

-     стероиди

-     адренокоргикотропен хормон (АКТХ)

-     карбеноксолон (лекарство използвано за лечение на язви на устата и

-     пеницилин G натрий (известен още като бензилпеницилин натрий,

-     някои обезболяващи като аспирин или салицилати

3

Литий (лекарство използвано за лечение на промени в настроението и някои вицове депресии). Когато се използва по едно и също време с Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки, може да усили токсичността на литий. Ако трябва да приемате литий, Вашият лекар ще контролира нивата на литий в кръвта.

Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) (лекарства за обезболяване, оток и други симптоми на възпалението, включително артрит). Когато се използват заедно с Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки, може да повишат риска от бъбречна недостатъчност. Освен това може да отслабят ефекта на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки.

Сънотворни, седативни и антидепресанти. Употребата на тези лекарства заедно с Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може да доведе до внезапно рязко понижаване на кръвното налягане при изправяне.

Някои лекарства като баклофен и тубокурарин (използван за отпускане на мускулите). Амифостин и някои лекарства като циклофосфамид или метотрексат (използвани за лечение на рак).

Холестирамин и колестипол (за понижаване нивата на мазнините в кръвта)

Колесевелам хидрохлорид, лекарство, което понижава нивото на холестерол в кръвта, тъй като ефектът от Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може да бъде намален. Вашият лекар може да Ви посъветва да приемате Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки най-малко 4 часа преди прием на колесевелам хидрохлорид.

Ангихолинергични лекарства като атропин и бипериден

Лекарства като тиоридазин, хлорпромазин, левомепромазин, трифлуоперазин, циамемазин, сулпирид, амисулприд, пимозид, султоприд, тиаприд, дроперидол или халоперидол (за лечение на психични нарушения).

Някои лекарства като хннидин, хидрохинидин, дизопирамид, амиодарон, соталол или дигиталис (за лечение на сърдечни проблеми).

Лекарства като мизоластан, пентамидин, терфенадин, дофетилид, ибутилид или еригромицин инжекции, които може да променят сърдечния ритъм

Перорални антидиабетни лекарства като метформин или инсулин (за понижаване на нивата на кръвната захар)

Бета-блокери и диазоксид (използвани за лечение съответно на високо кръвно налягане или ниска кръвна захар, тъй като Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може да засили техния ефект на повишаване на кръвната захар.

Метилдопа, лекарство, използвано за лечение на високо кръвно налягане Лекарства като норадреналин (използвани за повишаване на кръвното налягане и бавната сърдечна дейност).

Дифеманил, използван за лечение на забавен пулс или за намаляване на изпотяване Лекарства като пробенецид, сулфинпиразон и алопуринол (за лечение на подагра)

Калциеви добавки

Амантадин (противовирусно лекарство)

Циклоспорин (за предотвратяване отхвърляне на присадката след органна трансплантация) Някои антибиотици наречени тетрациклини или спарфлоксацин Амфотерицин (за лечение на гъбична инфекция)

Някои антиациди като алуминиев магнезиев хидроксид (за лечение на повишената стомашна киселинност). Ефектът на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може леко да се намали.

Цизаприд (използван за увеличаване на движението на храната в стомаха и червата) Халофантрин (използван за лечение на малария).

 

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетка с храна в напитки

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може да се приема със или без^ЙйМ^# Внимавайте когато приемате алкохол, докато сте на лечение с Олместа плюс 2\ филмирани таблетки, тъй като някои хора се чувстват отпаднали или з; не приемайте повече алкохол, включително вино, бира или алкохол-съдър:

Пациенти от африкански произход

4 

Както и при други подобни лекарства, понижаващият кръвното налягане ефект на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки е до известна степен по-слаб при пациенти от африкански произход

Бременност н кърмене

Бременност

Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако сте (или може да сте! бременна. Обикновено Вашият лекар ще Ви препоръча да спрете приема на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки преди да забременеете или възможно най-скоро след като установите, че сте бременна, и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство вместо Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки. Употребата на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки не се препоръчва през ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тъй като може сериозно да увреди Вашето бебе.

Кърмене

Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да кърмите. Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки не се препоръчва за употреба от майки, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение за Вас, ако желаете да кърмите, особено ако бебето Ви е новородено или е преждевременно родено.

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, попитайте Вашия лекар или фармацевт преди да приемете това лекарство.

Шофиране и работа с машини

Все пак понякога по време на лечението може да се появят замаяност или сънливост. Ако получите такива нежелани реакции, не шофирайте и не работете с машини, докато симптомите не изчезнат. Консултирайте се с Вашия лекар.

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки съдържа лактоза (вид захар)

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да започнете да приемате това лекарство.

3.   Как да приемате Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е една филмирана таблетка Олместа плюс 20 mg/12,5 mg дневно. Все пак, ако Вашето кръвно налягане не се контролира адекватно с тази доза, Вашият лекар може да я промени до една филмирана таблетки Олместа плюс 20 mg/25 mg дневно.

•     Поглъщайте таблетката с вода.

•     Приемайте дозата по едно и също време всеки ден, например по време на закуска.

•     Приемайте Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки, докато Вашият лекар не Ви препоръча да спрете приема.

Ако сте приели по-голяма доза Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки от необходимата

 

Ако сте пропуснали да приемете Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмира

Ако сте пропуснали доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Не взема да компенсирате пропуснатата доза.

5

Ако сте приели повече от предписаните Ви таблетки или дете случайно е погълнало някакви таблетки, обадете се веднага на Вашия лекар или отидете до най-близкия спешен центьр^М^ля носете със себе си опаковката на Вашето лекарство. 

Ако сте спрели приема на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

Важно е да продължите да приемате Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки, освен ако Вашият лекар не Ви е препоръчал да спрете приема.

Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Ако получите следното, спрете приема на Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки и се обадете на Вашия лекар веднага:

•     алергични реакции, които могат да повлияят на цялото тяло, с оток на лицето, устата и/или ларинкса (гласните връзки) заедно със сърбеж и обрив може да се появяват рядко.

•     Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки може да причини прекомерно понижаване на кръвното налягане при чувствителни индивиди или в резултат на алергична реакция. Радко може да се появи отпадналост или припадък. Ако получите такива симптоми легнете.

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки е комбинация от две активни вещества и следната информация от една страна задава другите нежелани реакции, съобщени до момента с комбинацията олмесартан/хидрохлоротиазид (освен тези, споменати по-горе) а от друга, тези, които са известни за отделните активни вещества.

Това са другите нежелани реакции, известни до момента с олмесартан/хидрохлоротиазид:

Обикновено при появата си тези нежелани ефекти са леки и не се налага прекратяване на лечението.

Чести (може да засегнат до 1 на 10 души)

-     замаяност

-     главоболие

-     слабост

-     уморяемост

-     болка в гърдите

-     оток около глезените, стъпалата, краката или ръцете Нечесги (може да засегнат до 1 на 100 души)

Сърцебиене, обрив, екзема, световъртеж (вертиго), кашлица, нарушено храносмилане, коремна болка, гадене, повръщане, диария, мускулни крампи и болка в мускулите, болка в ставите, раменете и краката, болка в гърба, затруднено постигане на ерекция при мъжете, кръв в урината Някои промени в резултатите от кръвните изследвания също са наблюдавани нечесто и включват:

 

Редки (може да засегнат до 1 на 1 000 души)

Общо неразположение, нарушения в съзнанието, бучки под кожата (уртикар недостатъчност.

Някои промени в резултатите от кръвните изследвания също са наблюдаваш

6

Повишаване нивата на мазнините в кръвта, повишаване на уреята в кръвта или пикочната киселина, повишаване на креатинина, повишаване или понижаване нивата на калий в кръвта, повишаване нивата на калций в кръвта, повишаване на кръвната захар, повишаване нивата на чернодробната функция. Вашият лекар ще разбере за това от резултатите от изследванията на кръвта и ще Ви каже, ако е необходимо да се прави нещо допълнително.

Повишаване на урейния азот в кръвта, понижаване в стойностите на хемоглобина и хематокрита. Вашият лекар ще разбере за това от резултатите от изследванията на кръвта и ще Ви каже, ако е необходимо да се прави нещо допълнително.

Допълнителни нежелани лекарствени реакции, докладвани при самостоятелната употреба на олмесартан медоксомил или хидрохлоротназнд, но ие и при олмесартан/хидрохлоротиазяд или с по-висока честота:

Олмесартан медоксомил

Чести (може да засегнат до 1 на 10 души)

Бронхит, кашлица, възпалено гърло, запушен или течащ нос, коремна болка, нарушено храносмилане, гастроентериг, болка в ставите или костите, кръв в урината, инфекция на пикочните пътшца, грипоподобни симптоми, болка

Нечести (може да засегнат до 1 на 100 души)

Бързи алергични реакции, които могат да повлияят на цялото тяло и могат да предизвикат дихателни проблеми, както и бързо спадане на кръвното налягане, което може да доведе дори до припадък (анафилактични реакции), подуване на лицето, стенокардия (болка или неприятно усещане в гърдите; известни като ангина пекторис), неразположение, алергичен кожен обрив, сърбеж, екзантема (кожен обрив), бучки под кожата (уртикария).

Някои промени в резултатите от кръвните изследвания също са наблюдавани нечесто и включват:

Понижен брой на вид кръвни клетки, наречени тромбоцити (тромбоцитопения).

Редки (може да засегнат до 1 на 1 000 души)

Нарушена бъбречна функция, липса на енергия.

Някои промени в резултатите от кръвни изследвания също са наблюдавани рядко и включват: Повишени нива на калий в кръвта

Хидрохлоротназнд

Много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 души)

Промени в резултатите от кръвни изследвания включват: Повишени нива на мазнини в кръвта и нивата на пикочна киселина

Чести (може да засегнат до I на 10 души)

Състояние на обърканост, коремна болка, стомашно разстройство, чувство за подутост, гадене,

повръщане, диария, констипация, екскрецнята на глюкоза в урината

Някои промени в резултатите от кръвни изследвания също са наблюдавани и включват:

Повишаване нивата на серумния креатинина, уреята, калция и захарта, понижаване нивата на

хлорид, калий, магнезий и натрий в кръвта. Повишаване на серумната амилаза

(хип ерам ил аз е м ия).

Нечести (може да засегнат до 1 на 100 души)

Намален или липсващ апетит, силно затруднено дишане, анафилактични реакции по кожата (реакции на свръхчувствителност), влошаване на вече съществуваща еритем миопатия, кожни реакции към светлина, сърбеж, пурпурни петна или петна по кожата, дължащи се на малки кръвоизливи (пурпура), бучки под кожата (уртикария)

 

Редки (може да засегнат до 1 на 1 000 души)

Оток и възпаление на слюнчените жлези, намален брой левкоцити, намален анемия, увреждане на костния мозък, безпокойство, чувство за потиснатост, проблеми със заспиването, апатия, мравучкане и изтръпване, припадъци, оцветяване, замъглено виждане, сухи очи, неравномерно биене на сърц кръвоносните съдове, съсиреци в кръвоносните съдове (тромбоза или ем

7 

белия дроб, натрупване на течност в белите дробове, възпаление на задстомашната жлеза, гтожълтяване на кожата и бялото на очите (жълтеница), възпаление на жлъчния мехур, симптоми на еритематоден лупус като обрив, болки в ставите и студени длани и пръсти, алергични кожни реакции, образуване на мехури и излющване на кожата, мускулни спазми и слабост (понякога водеща до невъзможност за движение), увредена бъбречна функция, бъбречна недостатъчност, затруднено постигане на ерекция при мъже, треска, мускул на слабост (понякога причинява нарушения в движението).

Много редки (може да засегнат до 1 на 10 000 души)

Електролитни нарушения, водещи до абиормно понижени нива на хлорид в кръвта (хипохлоремична алкалоза), блокада на червата (паралитичен илеус).

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване в Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев” № 8,1303 София, Тел.: +359 2 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.   Как да съхранявате Олместа плюс 20 mg/123 mg филмирани таблетки

Да се съхранява под 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка, след “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   Съдържание на опаковката и друга информация

Какво съдържа Олместа плюс 20 mg/123 mg филмирани таблетки

-     Активните вещества са олмесартан медоксомил и хидрохлоротиазид.

Всяка филмирана таблетка съдържа 20 mg олмесартан медоксомил и 12,5 mg хидрохлоротиазид.

-     Другите съставки са:

Ядро на таблетката:

Лактоза монохидрат, целулоза микрокристална, повидон (К-30), кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, макрогол.

Филмово покритие:

Хипромелоза, макрогол, титанов диоксид (Е171), железен оксид, червен (Е172), железен оксид, жълт (Е172).

 

'07У№1С-20152611

Как изглежда Олместа плюс 20 mg/123 mg филмирани таблетки и к

Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки са жьлто-червени, кр'

изпъкнали.

Опаковки от: 14,28,30,56 филмирани таблетки.

Не всички видове опаковки може да бъдат пуснати в продажба.

. опаковката

 

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба Тева Фармасютикълс България ЕООД ул. Н. В. Гогол 15, ет. 1 София 1124 България

Тел.:+359 2 489 95 82

Производител Merckle GmbH Ludwig-Merckle-StraBe 3 89143 Blaubeuren Германия

HBM Pharma s.r.o.

03680 Martin Sklabinskd 30 Словашка република

Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИП под следните имена:

Португалия:   Olmesartan + Hidroclorotiazida Deka 20 mg/12.5 mg comprimidos revestidos por

pelicula

България: Олместа плюс 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

Испания:  Olmesart&n/HCTZ ratiopharm 20/12j5^mg comprimidos recubiertos con pelicula EFG

Ирландия:      Olmesartan Medoxomil/ e Teva 20/12.5 mg Film-coated Tablets

Дата па последно преразглеждан

0731-PIL-20152611

РТ/Н/0731 /001ДВ/012

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ОЛМЕСТА ПЛЮС 20МГ/12.5МГ ТАБЛ. Х 30

Web Statistics