Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПАРЛОДЕЛ ТАБЛ 2.5 МГ X 30

PARLODEL, Парлодел е допаминов антагонист и се използва при смущения на менструалния цикъл, инфертилитет у жената, хиперпролактинемия при мъжа, пролактиноми, акромегалия, потискане на лактацията, болест на Паркинсон. 

Този продукт Ви носи 226 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                   ПАРЛОДЕЛ / PARLODEL    табл 2,5мг

                                                          

                  

                        

СЪСТАВ

Bromocryptini mesylas

 

ПОКАЗАНИЯ

Парлодел е допаминов антагонист, антипаркинсоничен лекарствен продукт.Използва се за лечение на хиперпролактинемия (водеща до разви­тие на хипогонадизъм у двата пола и предизвикваща в около 10% от случаите вторична аменорея); Галакторея (със или без аменорея) - след раждане, идиопатична, туморна, предизвикана от невролептици или хормонални контрацептиви; намалено либидо и импотентност у два­та пола; за предотвратяване или потискане на лактация в пуерпериума; За лечение на паркинсонизъм при болни, показващи резистентност или свръхчувствителност към леводопа; акромегалия (бромокриптинът понижава по­вишеното плазмено ниво на соматотропина).

 

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 

Бромокриптин се приема орално преди хранене. При аменорея или галакторея, обусловени от хиперолактинемия, той се назначава по 1,25-2,5 mg 2-3 пъти на ден. За потискане на лактацията се приема в продължение на 14 дни по 2,5 mg сутрин и вечер. Ако 2-3 дни след спиране на препарата се появи слаба секреция, лечението трябва да продължи още седем дни. При сек­суални нарушения, протичащи с хиперпролактинемия, бромокриптинът се прилага от 2,5 до 7,5 mg/12 h. Лактотрофните хипофизи и аденоми в тези случаи намаляват размерите си. Фертилитетът и менструалните цикли се възстановяват след 2 до 6-месечно лечение. При предменструални оплаквания препаратът се назначава по 1,25 mg/24 h, като се започва от 14-ия ден на цикъла. ДД се увеличава през няколко дни и до започване на менстру­ацията достига 5 mg. При акромегалия се започва с 2,5 mg/24 h и постепенно за период от 7 до 14 дни ДД достига 10-20 mg. Тя се разделя на 4 приема. При паркинсонова болест лечението започва с 1,25 mg бромокриптин 2 пъти на ден. ДД се повишава постепенно с 2,5 mg през интер­вали от 14 до 28 дни. Според FDA терапевтичен ефект при възрастни пациенти с паркинсонова болест се получава от 30 до 90 mg бромокриптин на ден. Тази ДД се разделя на три орални приема. След постигане на терапевтичен ефект постепенно се преминава на по-ниска ПД.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Свръхчувствителност към бро­мокриптин, тежки форми на ИБС и/или периферни съдо­ви заболявания, бременност.

 Специални предупреждения за употреба

При лечение с бромокриптин се подобрява инфертилитетът и е възможно забременяване. За предпазване от бременност в този случай трябва да се използват механични средства. Ако бременност се раз­вие и тя е желана, лечението с бромокриптин незабавно трябва да бъде спряно. При хипофизарен аденом следва да се избягва забременяване. Жени, които се лекуват с бромокриптин, трябва най-малко веднъж на шест месеца да бъдат контролирани от гинеколог.

 

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Не се комбинира с невролептици.

 

 Приложение по време на бременност и кърмене

Вашият лекар ще обсъди с вас потенциалния риск от употребата на Парлодел по време на бременност.

Шофиране и работа с машини

Възможно е неблагоприятно повлияване.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Обриви, сърбеж, фоточувствителност. Отпадналост, главоболие, безсъние, сомнолентност, световъртеж, невроза, дискинезии, дезориентация, халюцинации; ортостатична хипотония. Ксеростомия, стоматит, анорексия, гадене и повръщане, епигастралгия, улцерации, кръвоизливи, запек/диария, метеоризъм, нарушения в чернодробните функции, жълтеница, хепа­тит. Хематурия, протеинурия, интерстициален нефрит, хиперкалиемия, папиларна некроза, нефротичен синд­ром, бъбречна недостатъчност. Много рядко - апластична анемия, понижение на хемоглобина и хематокрита, левкопения, еозинофилия.

 

ПРЕДОЗИРАНЕ

Гадене и повръщане са чести ефекти. Лечението е симптоматично.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Не употребявайте,след изтичане срока на годност, отбелязан върху кутията.

Не съхранявайте при температура над 25 градуса.Да се пази от светлина.

Съхранявайте в оригиналната опаковка.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

 

СРОК НА ГОДНОСТ

3 години

Споделете мнението си за ПАРЛОДЕЛ ТАБЛ 2.5 МГ X 30

Web Statistics