Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПАПАВЕРИН ХИДРОХЛОРИД 50МГ ТАБЛ. Х 40 АКТАВИС

Папаверин Актавис притежава директен релаксиращ ефект върху гладката мускулатура.
Папаверин Актавис се прилага при симптоматично лечение на спазми на гладката мускулатура (стомашно-чревни, жлъчни, бъбречни и уретерални колики).


Този продукт Ви носи 33 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ПАПАВЕРИН ХИДРОХЛОРИД

(PAPAVER1NI HYDROCHLORIDE)

Таблетки

СЪСТАВ

1 таблетка съдържа:

активно вещество Papaverine hydrochloride 50 mg

помощни вещества лактоза монохидрат, пшенично нишесте, повидон К-25, безводен колоиден силиций, талк, магнезиев стеарат.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА Таблетки 50 mg по 40 бр. в стъклена банка.

Таблетки 50 mg по 10 бр. в блистер; 4 бр. блистери в опаковка.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

Балканфарма-Дупница АД

гр. Дупница, ул. “Самоковско шосе”3

Тел. (0701) 2-42-81/82; 2-90-21/29

Факс: (0701) 2-23-65; 2-81-62

ДЕЙСТВИЕ

Папаверин намалява и премахва спазъма на гладката мускулатура на вътрешните органи и кръвоносните съдовете. По този начин облекчава болката и подобрява кръвоснабдяването в засегнатите органи и тъкани. Оказва слаб ефект върху ЦНС при използване на препоръчваните дози. В някои случаи може да се наблюдава леко стимулиране на дишането.

ПОКАЗАНИЯ

Симптоматично лечение при спазми на гладката мускулатура (стомашно-чревни, жлъчни, бъбречни и уретрални колики).

ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ

ПРОДУКТ

Противопоказания

Не се прилага при свръхчувствителност (алергия) към папаверин хидрохлорид или някое от помощните вещества, някои сърдечно-съдови заболявания (нарушения в проводимостта на сърцето, пристъпно сърцебиене, “прескачане” на сърцето и други нарушения в сърдечния ритъм, инфаркт на миокарда), повишено вътречерепното налягане, наскоро прекаран инсулт, глаукома. Специална предпазни мерки при употреба

Прилага се с внимание при чернодробни заболявания. Ако по време на лечението се появят гадене, повръщане, стомашен и коремен дискомфорт, жълтеница е необходимо да се обърнете към Вашия лекар, който ще прецени необходимостта от провеждане на някои клинико-лабораторни изследвания, за да се отхвърли възможността за увреждане на черния дроб или влошаване на съществуващо чернодробно заболяване. По преценка на лекаря може да се извърши измерване и на вътреочното налягане.

По време на лечението трябва да се избягва тютюнопушене!

Прекомерните физически усилия и рязка промяна в положението на тялото (изправяне) трябва да се избягват, поради риск от развитие на колапс, вследствие понижение на артериалното налягане.

При болни в напреднала възраст, папаверин хидрохлорид се прилага много внимателно тъй като е възможно значително понижаване на телесната температура.

Лекарствени и други взаимодействия

Ако приемате други лекарствени средства или желаете да приемате такива в хода на лечението с Папаверин хидрохлорид е необходимо да уведомите Вашия лекар.

Папаверин хидрохлорид може да намали лечебния ефект на леводопа. Не се прилага едновременно със сулфонамиди. Действието му се намалява при тютюнопушене (никотинът предизвиква свиване на съдовете).

Приложение при бременни и в периода на кърмене

Може да се прилага единствено след назначение от лекар, който ще прецени риска за плода и новороденото. Необходимо е преустановяване на кърменето за периода на лечение с папаверин хидрохлорид. Няма клинични наблюдения, доказващи безопасността на препарати при бременни и кърмещи жени.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Поради опасност от понижаване на кръвното налягане, възможна поява на световъртеж, двойно виждане и сънливост трябва да се избягва шофиране и работа с машини по време на лечението. При тези категории болни папаверин хидрохлорид се назначава от лекар след преценка на риска.

Данни за помощните вещества

Пшениченето нишесте, което се съдържа в таблетките може да предизвика диария у лица с вродена непоносимост към глутен (глутенова ентеропатия/цьолиакия), ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА Дозировка и начин на приложение

Препоръчвана дневна доза при възрастни - 50-150 mg (1 - 3 таблетки) 3 пъти дневно.

Максимална доза на прием - 200 mg (4 таблетки)

Максимална дневна доза - 600 mg (12 таблетки)

Таблетките се приемат несдъвкани по време или след хранене с вода или мляко за избягване на стомашно дразнене. При стомашно неразположение може да се приеме заедно със средства намаляващи киселинността на стомашния сок (антиацидни средства).

Продължителността на лечението се определя от лекар.

При пропускане на една доза, се приема веднага, ако не е много близо до следващата доза; в противен случай се изчаква следващия прием.

Поведение при предозиране

Предозиране е възможно при приемане на дози по-големи от назначените от лекар. Признаци на предозиране - гадене, повръщане, сънливост, значително понижение на кръвното налягане, сърцебиене, нарушения в зрението, зачервяване на кожата и топли вълни. В тези случаи е необходимо да се преустанови веднага приема на препарата и да се потърси лекарска помощ.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Възможно е поява на кожни обриви, общо неразположение, гадене, стомашен дискомфорт, загуба на апетита, подуване на корема и запек, световъртеж, главоболие, зачервяване на кожата, изпотяване и чувство на затопляне, сърцебиене, понижение на артериалното налягане, сънливост, двойно виждане. Много рядко - чернодробни увреждания, пожълтяване на еклерите или кожата.

При поява на някои от описаните нежелани лекарствени реакции или на други неблагоприятни явления в хода на лечението с папаверин хидрохлорид е необходимо да уведомите Вашия лекар.

СЪХРАНЕНИЕ

В оригинални опаковки на сухо и защитено от светлина място при температура не по-висока от 25°С

Да се пази на място, недостъпно за деца.

СРОК НА ГОДНОСТ

3 години от датата на производство.

Препаратът не трябва да бъде употребяван след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката.

ДАТА НА ПОСЛЕДНА РЕДАКЦИЯ Април 2001 г.

Споделете мнението си за ПАПАВЕРИН ХИДРОХЛОРИД 50МГ ТАБЛ. Х 40 АКТАВИС

Web Statistics