Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

РЕМЕЗОЛИН 40МГ ТАБЛ. Х 7

Този продукт Ви носи 0 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 0.00лв.
или 0 бонус точки
Няма наличност
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Ремезолин 40 mg стомашно-устойчиви таблетки

Remesolin 40 mg gastго-resistant tablets

езомепразол (esomeprazole)

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

1.            Какво представлява Ремезолин и за какво се използва

Ремезолин стомашно-устойчиви таблетки съдържат лекарство, наречено езомепразол. Той принадлежи към група лекарства, наречени „инхибитори на протонната помпа”. Те действат, като намаляват количеството киселина, образувано в стомаха Ви.

Ремезолин се използва за лечение на следните състояния:

При възрастни и юноши на 12 и повече години:

„Гастроезофагеална рефлуксна болест” (ГЕРБ). Това е състояние, при което киселина от стомаха навлиза в хранопровода („тръбата”, свързваща гърлото със стомаха) и причинява болка, възпаление и киселини.

Язви на стомаха и горните отдели на червата (тънкото черво), които се дължат на инфекция с бактерия, наречена Helicobacter pylori ”, Ако имате това състояние, Вашият лекар може да Ви предпише и антибиотици, които да излекуват инфекцията и да позволят на язвата да зарастне.

Възрастни

Язви на стомаха, причинени от прием на лекарства, наречени НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). Ако приемате НСПВС, Ремезолин може да се използва и за предотвратяване на развитието на язви.

Отделяне на твърде голямо количество киселина в стомаха, дължащо се ^^образувание в’ N

2.            Какво трябва да знаете, преди да приемете Ремезолин Не приемайте Ремезолин

ако сте алергични към езомепразол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

ако сте алергични към други инхибитори на протонната помпа (напр. пантопразол, ланзопразол, рабепразол, омепразол).

ако приемате лекарство, съдържащо нелфинавир (използва се за лечение на ХИВ инфекция). Не приемайте лекарството, ако нещо от описаното по-горе се отнася за Вас. Ако не сте сигурни, преди да приемете Ремезолин говорете със своя лекар или фармацевт.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Ремезолин: ако имате тежки чернодробни проблеми ако имате тежки бъбречни проблеми

Ремезолин може да прикрие симптомите на други заболявалия. Поради това, ако някое от следните неща Ви се е случило преди да започнете да приемате Ремезолин или по време на приема му, веднага се свържете с лекаря си:

Ако загубите много тегло без видима причина или имате проблеми с преглъщането.

Ако имате болки в корема или лошо храносмилане.

Ако започнете да повръщате храна или кръв.

Ако изпражненията Ви станат черни (кървави).

Ако Ремезолин Ви е предписан за прием „при нужда” уведомете лекаря си, ако симптомите Ви продължават или са се променили по характер.

Приемът на инхибитори на протонната помпа, като Ремезолин, особено за период над 1 година може слабо да повиши при Вас риска от счупвания на бедрената кост, костите на китката или прешлените на гръбначния стълб. Уведомете Вашия лекар, ако страдате от остеопороза или ако приемате кортикостероиди (което може да увеличи риска от остеопороза).

Деца под 12-годишна възраст

Ремезолин не трябва да се използва при деца на възраст под 12 години. За тях са налични по- подходящи лекарствени форми на това лекарство.

Други лекарства и Ремезолин

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и лекарства, които се отпускат без рецепта. Причината за това е, че Ремезолин може да окаже влияние върху действието на някои лекарства, а също така някои лекарства могат да повлияят действието на Ремезолин.

Не приемайте Ремезолин, ако използвате лекарство, съдържащо нелфинавир (използва се за лечение на ХИВ инфекция).

Уведомете лекаря или фармацевта си, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства: Атазанавир (използва се за лечение на ХИВ инфекция).       

Клопидогрел (предпазва от образуване на кръвни съсиреци)

Кетоконазол, итраконазол или вориконазол (използват се за лечение на инфекции, причинени от гъбички).    

Циталопрам, имипрамин или кломипрамин (използват се за лечение на депресия)

Диазепам (използва се за лечение на тревожност, отпускане на мускулите или при епилепсия).

Фенитоин (използва се при епилепсия). Ако приемате фенитоин, Вашият лекар ще трябва да Ви наблюдава в началото и в края на лечението с Ремезолин.

Лекарства, които се използват за разреждане на кръвта Ви, като варфарин. Може да се наложи Вашият лекар да Ви наблюдава в началото и в края на лечението с Ремезолин. Цилостазол (използван за лечение на клаудикацио интермитенс (накуцване) - болки в краката при ходене, причинени от неправилно кръвоснабдяване)

Цизаприд (използван при нарушено храносмилане и киселини).

Дигоксин (използва се при проблеми със сърцето)

Метотрексат (химиотерапевтик, който във високи дози се използва за лечение на рак) - ако приемате висока доза на метотрексат, Вашият лекар може временно да прекрати Вашето лечение с Ремезолин.

Такролимус (използва се при трансплантация на органи)

Рифампицин (използва се за лечение на туберкулоза)

Жълт кантарион {Hypericum perforatum) (използва се за лечение на депресия).

Ако Вашият лекар Ви е предписал едновременно с Ремезолин антибиотиците амоксицилин и кларитромицин, за лечение на язви, причинени от инфекция с Helicobacter pylori, е много важно да го уведомите, ако приемате каквито и да е други лекарства.

Ремезолин с храни, напитки и алкохол

Можете да приемате таблетките по време на хранене или на гладно.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Вашият лекар ще реши дали можете да приемате Ремезолин по това време.

Не е известно дали езомепразол преминава в кърмата. Поради това не трябва да приемате Ремезолин, ако кърмите.

Шофиране и работа с машини

Малко вероятно е Ремезолин да окаже влияние върху способността Ви да шофирате или да работите с инструменти или машини. Въпреки това може нечесто или рядко да се появят нежелани реакции като замайване и замъглено зрение (вж. точка 4). Не трябва да шофирате или работите с машини, ако сте засегнати.

Ремезолин съдържа захароза

Ремезолин стомашно-устойчиви таблетки съдържат захарни сфери, в чийто състав е включена захароза, вид захар. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемете този лекарствен продукт.

3.            Как да приемате Ремезолин

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако приемате това лекарство за дълго време, Вашият лекар ще иска да Ви наблюдава, (особено ако го приемате за повече от една година).

Ако Вашият лекар ви е казал да приемате това лекарство, когато имате нужда от него, кажете на лекаря Ви, ако симптомите Ви се променят

По колко да приемате

Вашият лекар ще ви каже колко таблетки да приемате и колко дълго да ги приемате. Това зависи от състоянието Ви, от възрастта Ви и от това колко добре функционира черният Ви дроб.

Препоръчителните дозировки са дадени по-долу.

За лечение на киселини в стомаха, причинени от гастро езоФагеална рефлуксна болест (ГЕРБ): Възрастни и юноши на 12 или повече години:

Ако Вашият лекар е установил, че храносмилателната Ви тръба (хранопроводът) е леко увредена, препоръчителната доза е по една таблетка Ремезолин 40 mg веднъж дневно в продължение на 4 седмици. Вашият лекар може да Ви каже да продължите да приемете същата доза за още 4 седмици, ако хранопроводът все още не е оздравял.

След като хранопроводът оздравее препоръчителната доза е по една таблетка Ремезолин 20 mg веднъж дневно.

Ако хранопроводът Ви не е увреден, обичайната доза е по една таблетка Ремезолин 20 mg всеки ден. След като състоянието е под контрол, Вашият лекар може да ви посъветва да приемате лекарството, когато имате нужда от него, до максимум една таблетка Ремезолин 20 mg всеки ден.

Ако имате тежки чернодробни проблеми, Вашият лекар може да ви даде по-ниска доза.

За лечение на язви, причинени от инфекция с Helicobacter pylori и за предотвратяване на повторното им развитие:

При възрастни и юноши на 12 и повече години препоръчителната дозировка е една таблетка от 20 mg Ремезолин два пъти дневно в продължение на една седмица.

Освен това Вашият лекар ще Ви предпише прием на антибиотици, напр. амоксицилин и кларитромицин.

За лечение на язви на стомаха, причинени от НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства):

Възрастни на 18 и повече години: препоръчителната дозировка е по една таблетка от 20 mg веднъж дневно в продължение на 4 до 8 седмици.

За предпазване от поява на язви на стомаха, ако приемате НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства:

Възрастни на 18 и повече години: препоръчителната дозировка е по една таблетка от 20 mg веднъж дневно.

За лечение на твърде голямо количество киселина в стомаха, дължащо се на образувание в панкреаса (синдром на Zollineer-Ellison):

Възрастни на 18 и повече години: препоръчителната дозировка е по една таблетка от 40 mg два пъти дневно.

Вашият лекар ще уточни дозировката Ви в зависимост от Вашите нужди и също така ще прецени колко дълго трябва да приемате лекарството. Максималната доза е по 80 mg два пъти дневно.

Когато се използва за продължително лечение след проведена профилактика на повторно кървене ~ на язви с интравенозен езомепоазол

Възрастни на 18 и повече години: обичайната дозировка е по една таблетка от 40 mg веднъж дневно в продължение на 4 седмици. 

Как да приемате това лекарство

Можете да приемате таблетките по всяко време на деня.

Можете да приемате таблетките по време на хранене или на гладно.

Поглъщайте таблетките цели с чаша вода Не дъвчете или разтрошавайте таблетките. Причината за това е, че таблетките съдържат обвити пелети, които пречат на стомашните киселини да разградят лекарството. Важно е целостта на пелетите да не бъде нарушена.

Какво да направите, ако имате проблеми с гълтането на таблетките

Ако имате проблеми с гълтането на таблетките:

-              Поставете ги в чаша негазирана вода. Не използвайте други течности.

-              Разбърквайте, докато таблетката се разтворят (разтворът не е бистър). След това изпийте сместа веднага или в рамките на 30 минути. Винаги разбърквайте сместа преди да я изпиете.

-              За да сте сигурни, че сте изпили цялото лекарство, изплакнете добре чашата, като я напълните наполовина с вода и я изпийте. Твърдите частици съдържат лекарство - не ги дъвчете или смачквайте.

Ако не можете да преглъщате, таблетката може да се смеси с малко вода и да се постави в спринцовка. След това може да Ви се приложи чрез сонда директно в стомаха ("стомашна сонда").

Деца под 12-годишна възраст

Ремезолин не трябва да се използва при деца на възраст под 12 години. За тях са налични по- подходящи лекарствени форми на това лекарство.

Пациенти в старческа възраст

Не се налага коригиране на дозата при пациенти в старческа възраст.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ремезолин

Ако сте приели по-голяма от предписаната Ви от Вашия лекар доза Ремезолин, веднага се свържете със своя лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да приемете Ремезолин

Ако забравите да приемете една доза, приемете я веднага, щом си спомните. Ако обаче наближава време да приемете следващата си доза, пропуснете забравената.

Не вземайте двойна доза (две дози по едно и също време), за да компенсирате пропуснатата.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.            Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Ако забележите някоя от изброените сериозни нежелани реакции, веднага спрете да приемате Ремезолин и незабавно се свържете с лекар:

Внезапна поява на хрипове, подуване на устните, езика, гърлото или цялото Ви тяло, загуба на съзнание или затруднено преглъщане (тежка алергична реакция). у Зачервяване на кожата с образуване на мехури или излющване. Също така могат да се появ големи мехури и кървене от устните, очите, устата, носа и гениталиите. Тов^ може да бъде „синдром на Стивънс-Джонсън” или „токсична епидермална некролиза”.

Пожълтяване на кожата, потъмняване на урината и отпадналост, които могат да са симптоми на проблеми с черния дроб.

Тези ефекти са редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 пациенти).

Другите нежелани реакции включват:

Чести нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 10 пациенти"»

Главоболие.

Ефекти върху стомаха или червата: диария, болки в стомаха, запек, газове (флатуленция). Гадене или повръщане.

Нечести нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти)

Отичане на краката и глезените.

Нарушения на съня (безсъние).

Замайване, чувство за изтръпване „мравучкане”, сънливост.

Световъртеж (вертиго).

Сухота в устата

Промени в кръвните показатели, които показват как функционира черният дроб.

Кожни обриви, надигнат обрив (копривна треска) и кожен сърбеж.

Счупвания на бедрената кост, костите на китката и прешлените на гръбначния стълб (ако се употребява във високи дози и за продължително време).

Редки нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 1 000 пациенти^

Проблеми с кръвта, като понижен брой бели кръвни клетки или тромбоцити. Това може да предизвика отпадналост, кръвонасядания или да повиши риска от инфекции.

Понижени стойности на натрий в кръвта. Това може да предизвика отпадналост, повръщане и спазми (крампи).

Тревожност, объркване или депресия.

Промяна на вкуса.

Проблеми със зрението, като замъглено виждане.

Внезапна поява на хрипове или задух (бронхоспазъм).

Сухота в устата.

Възпаление на устната кухина.

Инфекция, наречена „млечница/кандидоза”, която може да засегне червата и която се причинява от гъбички.

Проблеми с черния дроб, включително жълтеница, която е причина за пожълтяване на кожата, потъмняване на урината и отпадналост.

Косопад (алопеция).

Кожни обриви при излагане на слънце.

Болки в ставите (артралгии) или в мускулите (миалгии).

Общо неразположение и липса на енергия Повишено потене.

Много редки нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 10 000 пациенти)

Промени в кръвната картина, включително агранулоцитоза (липса на бели кръвни клетки). Агресивно поведение.

Виждане, усещане или чуване на несъществуващи неща (халюцинации). 

Сериозни проблеми с черния дроб, водещи до чернодробна недостатъчност и мозъчно възпаление.

Внезапно развитие на тежък обрив или мехури или белеща се кожа. Това може да е свързано с висока температура и болки в ставите (еритема мултиформе, синдром на Стйвънс- Джонсън, токсична епидермапна некролиза).

Мускулна слабост.

Тежки проблеми с бъбреците Уголемяване на гърдите при мъже.

С неизвестна честота Гот наличните данни не може да бъде направена оценка!

Ако провеждате лечение с Ремезолин за повече от три месеца е възможно стойностите на магнезий в кръвта Ви да се понижат. Симптомите при ниски стойности на магнезий могат да бъдат умора, неволеви мускулни съкращения, дезориентация, гърчове, виене на свят, повишена сърдечна честота. Ако почувствате някой от тези симптоми, моля уведомете Вашия лекар незабавно. Ниските стойности на магнезий могат също да доведат и до понижаване на стойностите на калий или калций в кръвта. Вашият лекар може да Ви назначи редовно провеждане на кръвни тестове, за да наблюдава стойностите на магнезия в кръвта Ви.

Възпаление на червата (което води до диария)

В много редки случаи Ремезолин може да засегне белите кръвни клетки и да доведе до имунен дефицит. Ако имате инфекция със симптоми, като повишена температура или силно увредено общо състояние или треска със симптоми на локална инфекция, като божа във врата, гърлото или устата или затруднения при уриниране, трябва да се консултирате с Вашия лекар възможно най- скоро, за да се изключи липса на бели кръвни клетки (агранулоцитоза) чрез провеждане на кръвен тест. За Вас е важно да предоставите информация за лекарството, което приемате през това време.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул., Дамян Груев” № 8,1303 София, тел.: 02 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.            Как да съхранявате Ремезолин

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява под 30°С.

Ремезолин таблетки, доставяни в пластмасови бутилки, трябва да се използват до б месеца след първото отваряне.

Не използвайте продукта след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка, бутилката или блистерното фолио след „Годен до”, използвано за отбелязване на срока на годност. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

б.            Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Ремезолин

Активното вещество е езомепразол магнезий дихидрат.

Една таблетка Ремезолин 20 mg съдържа 20 mg езомепразол {esomeprazole), еквивалентно HaN 21,75 mg езомепразол магнезий дихидрат {esomeprazole magnesium dihydrate).

Една таблетка Ремезолин 40 mg съдържа 40 mg езомепразол {esomeprazole),еквивалентно'йа 43,5 mg езомепразол магнезий дихидрат {esomeprazole magnesium dihydrate).

Другите съставки са:

Състав на таблетката: Съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1), 30 процентна дисперсия, талк, триетилов цитрат, хйпромелоза, захарни сфери, магнезиев стеарат, хидроксипропилцелулоза, глицеролов моностеарат 40-55, полисорбат 80, целулоза, микрокристална, повидон, макрогол 6000, кросповидон, натриев стеарил фумарат.

Покритие на таблетката: Хйпромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол/PEG 400, червен железен оксид (Е 172), жълт железен оксид (Е 172

Как изглежда Ремезолин и какво съдържа опаковката

Описание

Ремезолин 20 mg са светло розови, с елипсовидна форма, двойноизпъкнали филмирани таблетки, 6,55 х 13,6 mm.

Ремезолин 40 mg са розови, с елипсовидна форма, двойноизпъкнали филмирани таблетки,

8,2 х 17 mm.

Вашите таблетки се предлагат в опаковки от:

Размер на опаковката:

Пластмасови бутилки за таблетки, съдържащи сушител, затворени с пластмасова капачка: по 30,100,250 или 500 таблетки. Не поглъщайте сушителя.

Блистери: 7,14,28, 30,50, 56,60, 90, 98, 100 или 140 таблетки

Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба

Actavis Group PTC ehf.

Reykjavikurvegur 76-78 IS-220 Hafharfjordur Исландия

Производител

Actavis hf.

Reykjavikurvegur 76-78 IS-220 HafnarfjOr&ur Исландия

Балканфарма-Дупница АД ул. “Самоковско шосе” № 3 2600 Дупница България

Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните членки иа ЕИП под следните наименования:

Дания  Esomeprazol Actavis

Австрия              Esomeprazol Actavis 20 mg magensaftresistente Tabletten Esomeprazol Actavis 40 mg magensaftresistente Tabletten :

Белгия Esomeprazole Actavis 20 & 40 mg maagsapresistente tabletteiL 'vC'

България            Ремезолин 20 mg стомашно-устойчиви таблетки 7 ^ Ремезолин 40 mg стомашно-устойчиви таблетки 1 \с.

Кипър  Esomeprazol Actavis 20 mg \ : Esomeprazol Actavis 40 mg

Чешка република         Esomeprazo! Actavis 20 mg Esomeprazol Actavis 40 mg

Германия           Esomeprazol-Actavis 20 mg magensaftresistente Tabletten Esomeprazol-Actavis 40 mg magensaftresistente Tabletten

Естония               Esomeprazole Actavis

Гърция Esomeprazole/Actavis

Испания             Esomeprazol Actavis Group 20 mg comprimidos gastrorresistentes EFG

Esomeprazol Actavis Group 40 mg comprimidos gastrorresistentes EFG

Финландия       Esomeprazol Actavis 20 mg enterotabletit Esomeprazol Actavis 40 mg enterotabletit

Франция             Esomeprazole Arrow Lab 20 mg, сошрптй gastro-r6sistant Esomeprazole Arrow Lab 40 mg, comprimg gastro-r6sistant

Унгария              Esomeprazol Actavis 20 mg, 40 mg gyomomedv-ellendll6 tabletta

Ирландия          Esomeprazole Actavis

Исландия           Esomeprazol Actavis

Италия                Esomeprazolo Actavis

Лихтенщайн     Esomeprazole Actavis

Литва   Esomeprazole Actavis 20 mg skrandyje neirios tabletes Esomeprazole Actavis 40 mg skrandyje neirios tabletes

Люксембург     Esomeprazole Actavis 20 & 40 mg comprimds gastro-rdsistants

Латвия Esomeprazole Actavis 20 mg zamas SlpstoSas tabletes Esomeprazole Actavis 40 mg zamas SfcIstoSas tabletes

Малта  Esomeprazol Actavis 20 mg Esomeprazol Actavis 40 mg

Нидерландия  Esomeprazol Actavis MSR 20 mg, maagsapresistente tablet Esomeprazol Actavis MSR 40 mg, maagsapresistente tablet

Норвегия           Esomeprazol Actavis

Полша Esomeprazol Actavis

Португалия       Esomeprazol Actavis

Румъния             REMESOL1N 20 mg, 40 mg comprimate gastrorezistente

Словакия           Remesolin 20 mg Remesolin 40 mg

Словения           Esomeprazol Actavis 20 & 40 mg gastrorezistentne tablet

Кралство Швеция          Esomeprazol Actavis Esomeprazol Actavis

Обединеното кралство             Esomeprazole 20 mg & 40 mg Gastro-resistant Tablets

За всяка допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.

„Актавис” ЕАД

ул ” Атанас Дуков”№ 29

1407 София,

Прилагане чрез стомашна гоила

1.            Поставете таблетката в подходяща спринцовка и напълнете спринцовката с около 25 ml вода и приблизително 5 ml въздух. За някои сонди е необходимо разтваряне в 50 ml вода, за да се предотврати запушването на сондата от пелетите.

2.            Веднага разклатете спринцовката, докато таблетка се разтвори.

3.            Задръжте спринцовката с върха нагоре и проверете дали върхът не е запушен.

4.            Прикрепете спринцовката към сондата, като същевременно я поддържате в същата позиция.

5.            Разклатете спринцовката и я насочете с върха надолу. Незабавно инжектирайте 5-10 ml в сондата. След инжектирането обърнете спринцовката и разклатете (за да се избегне запушване на върха спринцовката трябва да се държи с върха нагоре).

6.            Обърнете спринцовката с върха надолу и незабавно инжектирайте още пет 10 ml в снодата. Повторете тази процедура докато спринцовката се изпразни,

7.            Напълнете спринцовката с 25 ml вода и 5 ml въздуха и ако е необходимо повторете стъпка 5, за да се измие утайката, която е останала в спринцовката. За някои сонди са необходими 50 ml вода.

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за РЕМЕЗОЛИН 40МГ ТАБЛ. Х 7

Web Statistics