Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ОРУНГАЛ 100МГ КАПС Х 15

само след доказване на микотичния причинител

Този продукт Ви носи 232 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

ОРУНГАЛ 100 mg твърди капсули

ORUNGAL 100 mg capsules, hard

Itraconazole (итраконазол)

Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Ватите Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

Какво съдържа тази листовка

1.   Какво представлява ОРУНГАЛ капсули и за какво се използва

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете ОРУНГАЛ капсули

3.   Как да приемате ОРУНГАЛ капсули

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате ОРУНГАЛ капсули

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.   Какво представлява ОРУНГАЛ капсули и за какво се използва

ОРУНГАЛ е лекарство за лечение на гъбични инфекции на вагината, кожата, устата, очите, ноктите или вътрешните органи.

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете ОРУНГАЛ капсули Не приемайте ОРУНГАЛ капсули

•     ако сте алергични към итраконазол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);

•     ако сте бременна (освен в случай, че Вашият лекар знае, че сте бременна и реши, че имате нужда от ОРУНГАЛ капсули);

•     ако сте в детеродна възраст и можете да забременеете, Вие трябва да вземете адекватни контрацептивни предпазни мерки, за да е сигурно, че няма да забременеете, докато вземате Вашето лекарство. Тъй като ОРУНГАЛ капсули остава в тялото за известно време след като сте спрели приема му, Вие трябва да продължите да използвате контрацепция до започването на следващия менструален цикъл след като сте завършили лечението с ОРУНГАЛ капсули;

•     ако страдате от болестно състояние, наречено сърдечна недостатъчност (известно също като застойна сърдечна недостатъчност или ЗСН), ОРУНГАЛ капсули може да го влоши. Ако Вашият лекар реши, че Вие се нуждаете от лечение с ОРУНГАЛ капсули, дори и при наличие на това състояние, непременно потърсете незабавна медицинска помощ, в случай че получите задух, внезапно покачване на телесното тегло, оток необичайно изтощение или започнете да се събуждате през нощта.

•     Също така не употребявайте определени лекарства, ако в момента сте ОРУНГАЛ капсули. Има много лекарства, които си взаимодействат с Вижте точка „Предупреждения и предпазни мерки ”, подточка, Други

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете ОРУНГАЛ капсу.

•     Винаги казвайте на Вашия лекар или фармацевт, ако вземате каквито и да е други лекарства, тъй като едновременният прием на някои от тях може да бъде вреден.

•     Кажете на Вашия лекар, ако знаете, че имате проблем с черния дроб. Може да се наложи коригиране на дозата на ОРУНГАЛ капсули.

•     Спрете приема на ОРУНГАЛ капсули и посетете Вашия лекар незабавно, в случай че който и да е от следните симптоми се появи по време на лечение със ОРУНГАЛ капсули: липса на апетит, гадене, повръщане, умора, коремна болка, пожълтяване на кожата или очите, светли изпражнения или много тъмна урина. Ако трябва да вземате ОРУНГАЛ капсули, Вашият лекар може също да изисква от Вас да изследвате редовно кръвната си картина. Причината за това е изключването на чернодробни увреждания своевременно, тъй като такива увреждания, макар и рядко, биха могли да настъпят във връзка с лечението.

•     Кажете на Вашия лекар, ако имате проблем със сърцето. Уведомете Вашия лекар незабавно, ако получите задух, внезапно покачване на телесното тегло, оток на краката, необичайно изтощение или започнете да се събуждате през нощта, тъй като това може да са симптоми на сърдечна недостатъчност.

•     Кажете на Вашия лекар, ако имате бъбречно увреждане. Може да се наложи коригиране на дозата на ОРУНГАЛ капсули.

•     Кажете на Вашия лекар или потърсете медицинска помощ незабавно, ако получите тежка алергична реакция (характеризираща се със значителен кожен обрив, сърбеж, уртикария, затруднено дишане и/или оток на лицето), докато приемате ОРУНГАЛ капсули.

•     Преустановете приема на ОРУНГАЛ капсули и кажете на Вашия лекар незабавно, ако развиете свръхчувствителност към слънчева светлина.

•     Преустановете приема на ОРУНГАЛ капсули и кажете на Вашия лекар незабавно, ако получите тежко нарушение на кожата като широко разпространен обрив с лющеща се кожа и мехури по устата, очите и гениталиите или обрив с малки пустули или мехури.

•     Преустановете приема на ОРУНГАЛ капсули и кажете на Вашия лекар незабавно, ако получите чувство на изтръпване, загуба на усещане или слабост в крайниците или други проблеми с нервите в ръцете или краката.

•     Кажете на Вашия лекар, ако сте имали алергична реакция към ОРУНГАЛ капсули или към друго противогъбично лекарство.

•     Кажете      на Вашия лекар, ако имате муковисцидоза (генетично заболяване) преди да

приемете ОРУНГАЛ капсули.

•     Кажете на Вашия лекар, ако имате неутропения (нисък брой на определен вид бели кръвни телца), СПИН или сте пациент с трансплантиран орган. Това може да наложи адаптиране на дозата на ОРУНГАЛ капсули.

•     Спрете      да приемате ОРУНГАЛ капсули и кажете на Вашия лекар незабавно, ако изпитате

каквито и да е симптоми на загуба на слуха. В много редки случаи пациенти, вземащи ОРУНГ АЛ капсули, са съобщили за временна или постоянна загуба на слуха.

•     Кажете      на Вашия лекар, ако зрението Ви се замъгли или стане двойно, ако чувате шум в

ушите, при липса на контрол върху уринирането или уринирате много повече от обикновено.

Други лекарства и ОРУНГАЛ капсули

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е

възможно да приемете други лекарства.

 

Съществуват лекарства, които не трябва да се комбинират с ОРУНГАЛ в

Лекарства, които никога не трябва да се приемат, докато сте на ОРУН1 • терфенадин, астемизол, мизоластин - за алергия;

•     бепридил, фелодипин, низолдипин, лерканидипин, ивабрадин, ранол лечение на гръдна жаба (силна болка в гърдите) или високо кръв но н

•     тикагрелор - за забавяне съсирването на кръвта;

•     цизалрид - за лечение на определени храносмилателни проблеми;

определени лекарства се вземат по същото време, е необходимо адаптиран

•     симвастатин, ловастатин - които понижават нивото на холестерола;

•     мидазолам (перорален), триазолам - приспивателни лекарства;

•     луразидон, пимозид, сертиндол - за психотични разстройства;

•     левацетилметадол (левометадил), метадон;

•     халофантрин - за лечение на малария;

•     иринотекан - за лечение на рак;

•     дихидроерготамин и ерготамин (наречени ерготаминови алкалоиди) - използвани за лечение на мигренозно главоболие;

•     ергометрин (ергоновин) или метилергометрин (метилергоновин) (наречени ерготаминови алкалоиди) • използвани за контролиране на кървенето и за поддържане на маточната контракция след раждане;

•     дизопирамид, дронедарон, хинидин, дофетилид - за лечение на неправилен ритъм на сърцето;

•     домперидон - за лечение на гадене и повръщане.

Изчакайте минимум 2 седмици след края на лечението с ОРУНГАЛ капсули преди да запрашете приема на някое от тези лекарства.

Лекарства, които отслабват действието на ОРУНГАЛ капсули:

•     карбамазепин, фенитоин, фенобарбитал - за лечение на епилепсия;

•     рифамлицин, рифабутин, изониазид - за лечение на туберкулоза;

•     ефавиренц, невирапин - за лечение на HIV/СПИН.

Затова Вие трябва винаги да информирате Вашия лекар, дали използвате някои от тези лекарства, така че да бъдат предприети подходящи мерки.

Изчакайте минимум 2 седмици след края приема на тези лекарства преди да започнете приема на ОРУНГАЛ капсули.

Лекарства, чийто прием не е препоръчителен, освен ако Вашият лекар не го намира за

необходимо:

•     акситиниб, дабрафениб, дазатиниб, ибрутиниб, нилотиниб, сунитиниб, трабектедин - използвани при лечение на рак; алискирен - за лечение на хипертония;

силденафил когато се използва за лечение на белодробна хипертония (повишено кръвно налягане в кръвоносните съдове на белите дробове); рифабутин - за лечение на туберкулоза; карбамазепин - за лечение на епилепсия; колхицин - за лечение на подагра;

кониваптан, толваггган - за лечение на ниско ниво на натрий в кръвта; дарифенацин - за лечение на уринарна инконтиненция; еверолимус - прилаган след органна трансплантация; фентанил - силно лекарство за лечение на болка; апиксабан, ривароксабан - забавящи кръвосъсирването; салметерол - за подобряване на дишането; симепревир - за лечение на хепатит С;

 

тамсулозин - за лечение на уринарна инконтиненция при мъжете; варденафил - за лечение на еректилна дисфункция.

Лекарства, при които може да се изисква промяна в дозата (или на ОРУНГАЛ другото лекарство):

•     ципрофлоксацин, кларитромицин, еритромицин, телитромицин - антиби

•     бозентан, дигоксин, надолол, риоцигуат и някои блокери на калциевите включително верапамил - действащи върху сърцето или кръвоносните съдове;

Изчакайте минимум 2 седмици след края лечението с ОРУНГAJ1 капсули преди приема на някое от тези лекарства, освен ако Вашият лекар не смята, че е необхо, приемате. 

кумарини, цилостазол, дабигатран - забавяцн кръвосъсирването; метилпреднизолон, будезонид, циклезонид, флутиказон или дексаметазон (лекарства, давани перорално, инжекционно или инхалаторно, за състояния като възпаления, астма и алергии);

циклоспорин, такролимус, темсиролимус или рапамицин, (също известен като сиролимус), които обикновено се дават след трансплантация на орган; маравирок и протеазни инхибитори: индинавир, ритонавир, дарунавир, подсилен с ритонавир, фосампренавир, подсилен с ритонавир, саквинавир - използвани за лечение на

HIV/СПИН;

телапревир - използван за лечение на хепатит С;

бортезомиб, бусулфан, доцетаксел, ерлотиниб, гефитиниб, иматиниб, иксабепилон, лапатиниб, понатиниб, триметрексат, винка алкалоиди - използвани за лечение на рак; буспирон, пероспирон, рамелтеон, мидазолам i.v., алпразолам, бротизолам - за тревожност или за подпомагане на съня (транквилизатори);

алфентанил, бупренорфин, оксикодон, суфентанил - някои силни лекарства за лечение на болка;

репаглинид, саксаглиптин - за лечение на диабет;

арипипразол, халоперидол, кветиапин, рисперидон - за лечение на психоза; апрепитант - лекарство за лечение на гадене и повръщане;

фезотеродин, имидафенацин, оксибутинин, солифенацин, толтеродин - за контрол на раздразнен пикочен мехур;

силденафил, тадалафил - за лечение на еректилна дисфункция; празиквантел - за лечение на паразити и тении; биластин, ебастин - за алергии; ребоксетин - за лечение на депресия; аторвастатин - за понижаване нивото на холестерола; мелоксикам - за лечение на ставни възпаления и болки; цинакалцет - за лечение на свръхакхнвна паращиговидна жлеза; мозаваптан - за лечение на ниско ниво на натрий в кръвта; алитретиноин (перорална форма) - за лечение на екземи; елетриптан - за лечение на мигренозно главоболие; телитромицин - за лечение на пневмония.

Информирайте Вашия лекар, ако употребявате което и да е от тези лекарства.

За да се осигури пълното резорбиране на ОРУНГАЛ капсули от тялото, трябва да има достатьчно стомашна киселина. Ето защо лекарства, които неутрализират стомашната киселина, трябва да се приемат най-малко един час преди ОРУНГАЛ капсули или не трябва да се приемат по-рано от два часа след приема на ОРУНГАЛ капсули. Поради същата причина, ако вземате лекарства, които спират образуването на стомашна киселина, Вие трябва да приемате Вашите ОРУНГАЛ капсули с напитка като недиетична кола.

Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ОРУНГАЛ капсули с храни, напитки в алкохол

Вж. точка 3 “Как да приемате ОРУНГАЛ капсули”

Бременност, кърмене и фертилнтет

Не употребявайте ОРУНГАЛ капсули, ако сте бременна.

Ако сте в детеродна възраст и можете да забременеете, вие трябва да вземете аде контрацептивни предпазни мерки, за да е сигурно, че няма да забременеете, дока Вашето лекарство. Тъй като ОРУНГАЛ капсули остава в тялото известно време CJV спрели приема му, Вие трябва да продължите да използвате някаква форма на к започването на следващия менструален цикъл след като сте завършили лечението ОРУНГАЛ капсули.

Ако кърмите, информирайте Вашия лекар преди да вземете ОРУНГАЛ капсули; във кърма могат да са налице много малки количества ОРУНГАЛ капсули.

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Шофиране и работа с машини

ОРУНГАЛ понякога може да предизвика замаяност, замъглено/двойно зрение или загуба на : слуха. Ако имате тези симптоми, не шофирайте и не работете с машини.

ОРУНГАЛ капсули съдържа захароза.

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се е него преди да вземете този продукт.

3.   Как да приемате ОРУНГАЛ капсулн

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Вие трябва винаги да приемате капсулите ОРУНГАЛ капсули веднага след хранене, тьйкаго така той действа по-добре. Преглътнете капсулите цели с малко вода. От колко ОРУНГАЛ капсули Вие имате нужда и за какъв период от време, зависи от типа на гъбичките и мястото на инфекцията във Вашето тяло. Какво точно да правите ще Ви бъде казано от Вашия лекар.

Следните дози се използват най-често:

ТИП ИНФЕКЦИЯ     КАПСУЛИ НА ДЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ

Вагииална инфекция 2 капсули два пъти

дневно

или

2 капсули веднъж дневно     1 ден 3 дни

Кожна инфекция 2 капсули веднъж дневно или

1 капсула веднъж дневно     7 дни 2 седмици

      Ако са засегнати дланите на ръцете или ходилата Ви, можете да се нуждаете от 2 капсули два пъти дневно за 7 дни или 1 капсула веднъж дневно за 1 месец.

Инфекция иа устата  1 капсула веднъж дневно     2 седмици

Инфекция на окото   2 капсули веднъж дневно     3 седмици

Инфекция на вътрешните органи    1 до 4 капсули дневно      по-дълги периоди

 

Нокътна инфекция: в зависимост от личните Ви нужди Вашият лекар ще избере им продължителна, илицикличнатерапия. ,

Продължителна терапия при засягане на ноктите на краката     2 капсули веднъж дневно     Зме^//.^>^М

Циклична терапия при засягане на ноктите     2 капсули два пъти дневно * 1 Г • 1

1 седмица

След това спрете да приемате ОРУНГАЛ капсули за 3 седмици. След това цикълът се повтаря, веднъж за инфекции не ноктите на ръцете и два пъти за инфекции на ноктите на краката (с или без инфекции на ноктите на ръцете) (виж таблицата по-доцу).

1-ва

седмица

2-ра

седмица

3-та

седмица

4-та

седмица

5-та

седмица

Място на инфекцията

7-ма     8-ма           10-та ,

седмица    седмица    гдтгття      седмица

6-та

седмица

Само нокти на ръцете

Вземете

2

капсули

два

пъти

дневно

Без ОРУНГАЛ капсули

Вземете

2

капсули

два

пъти

дневно

СПРЕТЕ

СПРЕТЕ

Без ОРУНГАЛ капсули

Нокти на краката с или без ноктите на ръцете

Вземете

2

капсули

два

пъти

дневно

Без ОРУНГАЛ капсули

Вземете

2

капсули

два

пъти

дневно

капсули

дневно

Кожни инфекции: При кожни инфекции лезиите ще изчезнат напълно няколко седмици след края на лечението с ОРУНГАЛ капсули. Това е характерно за гъбичните плаки: лекарството убива самата гъбичка, но лезията изчезва заедно с израстването на здрава кожа.

Нокьтни инфекции: Нокътните лезии изчезват 6 до 9 месеца след края на лечението с ОРУНГАЛ капсули, тъй като лекарството убива само гъбичката. Ноктите се нуждаят от последващо израстване след като гъбичките в инфектирания нокът са убити, а това отнема много месеци. Ето защо, не се тревожсицдеео не забележите никакво подобрение по време на лечението, лекарството остава във Вашия нокът за няколко месеца, за да убие гъбичките. Следователно Вие трябва да прекратите лечението, както Ви е инструктирал Вашия дека& независимо че не виждате каквото и да е подобрение.

Инфекции на вътрешните органи: може да са необходими по-високи дози ОРУНГАЛ капсули за по-дълги периоди.

Винаги се придържайте към указанията на Вашия лекар, който може да адаптира лечетаето към Вашите лични нужди.

Ако сте приели повече от необходимата доза ОРУНГАЛ капсули

Съветваме Ви да потърсите Вашия лекар незабавно, в случай че сте приели твърде много

ОРУНГАЛ капсули. Той/тя ще вземе необходимите мерки.

Информация за лекаря в случай на предозщкте:

В случай на ненадейно предозиране трябва да се приложат поддържащи мерки.

Може да се даде активен въглен, ако се прецени като подходящ. Итраконазол не може §асе отстрани чрез хемодиализа. Не съществува специфичен антидот.

Ако сте пропуснали да приемете ОРУНГАЛ капсули

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза ОРУНГАЛ капсули.

Ако сте спрели приема на ОРУНГАЛ капсули

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това ле Вашия лекар или фармацевт. 

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

•     Следните симптоми могат да се появят: разстроен стомах, гадене, повръщане, диария, коремна болка, запек или газове в стомаха. Недостиг на въздух, кашлица, течност в белите дробове, промяна на гласа, възпаление на синусите, възпаление на носа, инфекция на горните дихателни пътища, главоболие, менструални смущения, еректилна дисфункция, замаяност, обърканост, тррмор, безсъние, умора, треска, мускулна слабост или болка, болезнени стави, болка, болка в гърдите, отоци, генерализиран оток, възпаление на панкреаса, неприятен вкус, треска, прекомерно потене или косопад са също възможни. Освен това може да се появят ускорен сърдечен ритъм, повишено кръвно налягане, понижено кръвно налягане или сърдечна недостатъчност. Може да се наблюдават промени в лабораторните текстове като понижен брой гранулоцити, понижен брой бели кръвни клетки, понижен брой тромбоцити, понижено ниво на магнезий в кръвта, понижено ниво на калий в кръвта, повишено ниво на калий в кръвта, повишено ниво на кръвна захар, повишена креатин фосфокиназа в кръвта, повишени стойности на чернодробните ензими, повишено ниво на билирубин в кръвта, повишено ниво на триглицериди в кръвта или повишено ниво на урея в кръвта.

•     Може да възникне свръхчувствителност към ОРУНГАЛ капсули. Тя може да се разпознае например по кожен обрив, сърбеж, уртикария, задух или затруднено дишане и/или отичане на лицето. Нечесто може да се появят понижена чувствителност на крайшщягге, усещане за изтръпване на крайниците или други проблеми с нервите в ръцете и краката. Много рядко може да възникне свръхчувствителност към слънчева светлина или тежко кожно заболяване (широко разпространен обрив с лющене на кожата и мехури в устата, очите и половите органи или обрив с малки гнойни пъпки, или мехури).

•     Вие може да получите един или повече от следните симптоми, които може да сасвързани със сърдечна недостатъчност: задух, внезапно нарастване на телесното тегло, оток до краката, необичайно изтощение или започнете да се събуждате през нощта.

•     Един или повече от следните симптоми, които може да са свързани с чернодробни увреждания, може да се появи: липса на апетит, гадене, повръщане, умора, коремна болка, жълтеница, много тъмна урина и бледи изпражнения.

•     Вашето зрение може да стане неясно или да виждате двойно, може да чувате звънтене в ушите си, може да загубите способността си да контролирате Вашата урина или уринирате много повече от обикновено. Може да имате временна или постоянна загуба на слуха.

Съобщаване на нежелани реакция

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармац&вт.

Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да

съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване в:

Изпълнителна агенция по лекарствата

ул. „Дамян Груев” № 8

1303 София

Тел.:+359 2 8903417

уебсайт: www.bda.bg

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на информация относно безопасността на това лекарство.    i'o

f/

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар

5.   Как да съхранявате ОРУНГАЛ капсули

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. 

Да се съхранява под 30°С.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и върху блистера, след думите “Годен до:” или “ЕХР”

1 Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не използвайте това лекарство ако забележите видими белези на нарушаване на качеството на продукта.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на окаяната среда.

6.   Съдържание на опаковката н допълнителна информация Какво съдържа ОРУНГАЛ капсули

ОРУНГАЛ капсули е лекарство за лечение на гъбична инфекция.

Активното вещество е итраконазол.

Другите съставки са:

захарни сфери (съставени от захароза, царевично нишесте и пречистена вода) хипромелоза макрогол Самата капсула е съставена от: титанов диоксвд Е171 индиготинЕ132 еритрозин Е127 желатин

Как изглежда ОРУНГАЛ капсули и какво съдържа опаковката

ОРУНГАЛ капсули се предлага в розово-сини капсули, опаковани в блистери с по 5 капсули.

1 капсула съдържа 100 милиграма итраконазол.

Всяка картонена опаковка съдържа три блистера с общо 15 капсули.

Притежател на разрешението за употреба

Johnson & Johnson d.o.o.

Smartinska cesta 53 1000 Ljubljana Словения

Тел.:+386 1 401 18 00

Производител

Janssen-Cilag SpA Via C. Janssen,

Borgo S. Michele,

04100 Latina Италия

За допълнителна информация относно това лекарство, моля, свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

България

, Джонсън & Джонсън България” ЕООД ж.к. Младост 4,

Бизнес Парк София, сграда 4 София 1766 Тел.: 02 489 94 00

e-mail: JJSAFETY@its.ini.com

Дата на последна редакция на листовката

05/2015

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ОРУНГАЛ 100МГ КАПС Х 15

Web Statistics