Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ОМЕПРАЗОЛ 20МГ КАПС. Х 28 ГЕНЕРИКОН

Omeprazol "Genericon" са твърди капсули, които съдържат омепразол във вид на гранули, покрити с обвивка, която предпазва лекарството от разтваряне преди да стигне до червата.Принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на протонната помпа. Omeprazol Genericon се използва за лечение на:* Язва на дванадесетопръстника* Язва на стомаха* В комбинирана терапия за унищожаване на бактерии Хеликобактер пипори при пептична язвена болест* Възпаление на хранопровода, причинено от връщане на течност от стомаха (гастро-езофагеален рефлукс)* Болест със симптоми, причинени от връщане на течност във стомаха (симптоматична гастро-езофагеална рефлуксна болест)* Болка или дискомфорт в горните отдели на корема, свързани с повишена киселинност* Синдром на Цолинген-Елисон (заболяване, което засяга панкреаса с повишено образуване на киселина в стомаха)* Пациенти с риск от аспирация на стомашното съдържимо под обща упойка (профилактика на киселинна аспирация)

Оценка: Оценка: 10
Този продукт Ви носи 131 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Омепразол АЛ 20 mg стомашно-устойчнви капсули /

Omeprazol AL 20 mg gastro resistant capsules

(Омепразол/Omeprazole)

 

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците па тяхното заболяване са същите като Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, иеописани в тази листовка.

Какво съдържа гази листовка               

Какво представлява Омепразол АЛ и за какво се използва       

Какво трябва да знаете, преди да приемете Омепразол .

Как да приемате Омепразол AJI

Възможни нежелани реакции   

Как да съхранявате Омепразол АЛ            

Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.   Какво представлява Омепразол АЛ н за какво се използва

Омепразол АЛ е лекарствен продукт за лечение на стомашно-чревни заболявания, потиска киселинната секреция.

Омепразол АЛ се използва при следните показания:

-     Дуоденална язва (язва на дванадесетопръстника)

-     Стомашна язва

Рефлукс-езофагит (възпаление на хранопровода, предизвикано от обратно връщане на стомашното съдържимо)

-     Синдром на Zollinger-Ellison (заболяване, свързано с патологично повишена киселинна секреция)

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете Омепразол АЛ

Не приемайте Омепразол АЛ

- ако сте алергични към омепразол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Омепразол АЛ.

Лечението с това лекарство изисква регулярен лекарски контрол.

 

Преди лечението трябва да се изключи вероятността от злокачествено заболяване на стомаха, гьй като лечението с Омепразол АЛ може да маскира симптомите му и да забави диагностиш При пациенти с тежка чернодробна недостатъчност по време на лечението с Ома необходимо специално внимание от лекуващия лекар.

Предупреждение:

Омепразол АЛ не трябва да се прилага при незначителни стомашно-чревни о( стомах. 

Ако имаге някакви смущения в зрението или слуха, или се появят такива по време на лечението с Омепразол АЛ . трябва незабавно да уведомите лекуващия лекар и лечението да бъде спряно.

Деца п юноши

Липсва до момента опит при лечение на деца. поради това при деца Омепразол АЛ не се препоръчва. Други лекарства и Омепразол AJI

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

При едновременно прилагане на Омепразол АЛ с някои успокоителни и антикоагуланти (лекарства за разреждане на кръвта) се променя времето на отделяне от организма на тези лекарства. Резорбцията на някои лекарства, чиято бионаличност зависи от киселинността на стомашния сок. може да бъде намалена (напр. кетоконазол) или увеличена (напр. еритромицин) мри едновременно приемане с Омепразол АЛ. При едновремено прилагане на Омепразол АЛ с кларитромицин. плазмената концентрация на двете вещества се увеличава. Предполага се. че същото се отнася и за други антибиотици от макролиден тип.

Ето защо ако приемате някои от посочените лекарства, или приемате други лекарства едновременно с Омепразол АЛ, трябва обезателно да уведомите Вашия лекуващ лекар.

Според тестовете, проведени до момента, омепразол не повлиява метаболизма на следните лекарства: кофеин, циклоспорин. пропранолол. алкохол, теофилип. мстопролол. фенацетин. пироксикам. диклофенак. нарпроксен. естрадиол. лидокаин. хинидин.

Моля. имайте предвид, че тези взаимодействия могат да важат и за лекарствени продукти, спрени малко преди началото на терапията с Омепразол АЛ Важно е да уведомите своевременно лекуващия лекар за всички лекарства, които приемате, включително н за тези без рецепта.

Бременност , кърмене п фертилнтет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Омепразол АЛ не трябва да се използва при бременност и кърмене.

Шофиране н работа с машини

Индивидуалните разлики в реакциите могат да повлияят на способността за управление на машини и транспортни средства. Това важи особено за началото на лечението, при смяна на лекарството или при едновременното приемане с алкохол.

3.   Как да приемате Омепразол AJI

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо. попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Дозиране и приложение, продължителност на лечението:

Дозировката и продължителността на лечение се определят от лекуващия лекар. Тези инструкции важат само ако Вашият лекар не е предписач друго по отношение на лекарството Омепразол АЛ. Моля. спазвайте указанията за приложение, или тези. дадени от лекуващия лекар, тъй като в противен случай лекарственият продукт Омепразол АЛ няма да има нужния ефект!

Язва на дванадесетопръстника

По правило се приема I капсула Омепразол АЛ на ден.

При повечето пациенти язвата се подобрява много бързо и се излекува в ра двуседмичният период на лечение не е достатъчен, излекуването се период на лечение.

Какво количество и колко често трябва да прилагате лекарството Омепразол АЛ

Язва на стомаха

По правило се приема I капсула Омепразол АЛ на ден.

Пациентите се подобряват много бързо и язвата се излекува напълно в рамките на 4 седмици. Ако четириседмичният период на лечение не е достатъчен, излекуването се постига през нов четириседмичен период на лечение.

Рефлукс-езофагит

По правило се приема I капсула Омепразол АЛ на ден.

Пациентите се подобряват много бързо и повечето ог тях се излекуват напълно в рамките на 4 седмици. Ако четириседмичният период на лечение не е достатъчен, излекуването се постига през нов четириседмичен период на лечение.

Синдром на Цьолингеп-Елисън

Дозирането се извършва индивидуално. Препоръчителната начална доза е 3 капсули Омепразол АЛ (60 mu Омепразол) един път на ден. Лечението трябва да продължи докато е клинично показано. При повече от 90 % от пациентите в най-тежката форма на заболяването, показващи недостатъчно повлияване от другите форми на лечение, може успешно да се достигне до стабилизиране с дози между 20 и 120 mg Омепразол дневно. Ако се изисква повече от 80 mg дневно, дневната доза трябва да се даде на два приема. В случаите на синдрома на Цьолингер-Елисън няма специфично ограничение във времето на лечение с лекарството.

Указание:

В единични случаи е възможно при монотерапия с Омепразол на язва на дванадесетопръстника и на стомаха, както и при рефлукс-езофагит. дозата да се увеличи двойно (увеличаване на 2 капсули Омепразол АЛ 20 - 40 mg Омепразол) един път на ден. и продължителността на лечението да се удължи до 4 седмици (язва на дванадесетопръстника) или до 8 седмици (язва на стомаха и рефлукс- езофагит). Лечение, надвишаващо продължителност от 8 седмици, не трябва да се предприема в тези случаи, тъй като липсва достатъчно опит при лечение за по-дълъг период.

При пациенти с бъбречна и чернодробна недостатъчност, както и при пациенти в напреднала възраст, дневната доза от 20 mg Омепразол (съответстващо на 1 капсула Омепразол АЛ ) не трябва да се превишава (с изключение при лечение на синдрома на Цьолингер-Елисън).

Как и кога трябва да прилагате лекарствения продукт Омепразол АЛ Капсулите Омепразол АЛ трябва да се приемат цели с малко вода преди хранене.

Моля, съблюдавайте препоръките на Вашия лекар относно продължителността на лечение и специалните инструкции за приложение при различните показания.

Ако сте приели повече от необходимата доза Омепразол AJI

При всички случаи трябва да се консултирате с лекар.

Ако сте пропуснали да приемете Омепразол AJ1

Не вземайте двойна доза. за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте пропуснали един прием на Омепразол АЛ. продължете да го вземате както е предписано.

Ако сге спрели приема па Омепразол АЛ

Приемът на Омепразол АЛ не трябва да се прекъсва по собствена инициатива, без да сте се консултирали с Вашия лекар, също и в случай, че след няколко дни болките отслабнат или изчезнат, тъй като в противен случай може да се опорочи успехът на лечението.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекар или фармацевт или медицинска сестра.

4.   Възможни нежелани реакции 

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Стомашно-чревни нарушения

Лечението с Омепразол АЛ понякога може да предизвика диария, запек, газове, гадене, повръщане, които отшумяват в процеса на лечението.

В много редки случаи се съобщава за сухота в устата, възпаления на устната лигавица, гъбични инфекции на чревния тракт, възпаление на панкреаса. Причинна връзка с приема на Омепразол до момента не е доказана.

При едновременното приемане на Кларитромицин рядко се наблюдава кафяво-черно оцветяване на езика, отшумяващо след приключване на лечението.

В някои изключително редки случаи при лечение с Omeprazol се наблюдават гландуларни кисти. Те са доброкачествени и отшумяват след спиране на лечението.

Хе и ато-би л парни нарушения

Понякога могат да се наблюдават преходни промени в стойностите на чернодробните ензими, които след приключване на лечението отшумяват.

В единични случаи се наблюдава чернодробно възпаление (реактивен хепатит) е или без жълтеница, а също и чернодробна недостатъчност и енцефалопатия (мозъчно увреждане) в случай на съществуващи сериозни чернодробни заболявания.

Нарушения на кръвта н лнмфната система

Има отделни съобщения за обратими промени в кръвната картина. Причинна връзка с прилагането на Омепразол не е установена.

Нарушения на кожата и подкожната гъкан

Понякога по време на приемането на Омепразол AJI може да се появи сърбеж, кожен обрив, алопеция (падане на косата), еритема мултиформе (червени петна по кожата е различна форма) или увеличена чувствителност към светлината, както и увеличено потене.

Синдром на Стивънс-Джонсън (рядко кожно заболяване е болезнени мехури в устата, гърлото, конюпкгивата на очите и аналнага област) или токсични епидермални некрози се наблюдават в редки случаи.

Нарушения на нервната система

Понякога се наблюдават умора, нарушения в съня. виене на свяг и главоболие. Тези оплаквания отшумяват по правило по време на лечението. Единични състояния на халюцинации и объркване са съобщени при тежко болни или при пациенти в напреднала възраст, а в изключително редки случаи се съобщава за депресивни или агресивни състояния.

Нарушения на очите

Понякога е възможно да се появят смущения в зрението (замъглено виждане, загуба на остротата или стесняване на зрителното поле).

Нарушения на ухото и лабиринта

Слухови дефекти (напр. шум в ушите).По правило тези състояния са обратими.

Нарушения на нмунната система

Реакции на свръхчувствителност (алергия)

В изолирани случаи са описани ургикария. повишаване на температурата. анг::г::;1у‘ на дихателните пътища или алергичен шок. Описани са също и изолирани случаи възпаления на малките кръвоносни съдове с повишена температура.

Обши нарушения и ефекти на мястото на приложение

Понякога по време на лечението може да се появи периферен оток (обикновено г отшумява след спиране па лечението.

Споделете мнението си за ОМЕПРАЗОЛ 20МГ КАПС. Х 28 ГЕНЕРИКОН

от Петя Петрова, 16 Авг 2014

доволна съм

Web Statistics