Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ОЛДЪН ТАБЛ ЕФЕРВ.100МГ Х 20 ЧФ

AllDone / Олдън (nimesulide) принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства с аналгетични (обезболяващи) и антипиретични (понижаващи температурата) свойства.Олгон се използва за лечение на остра болка, както и за симптоматично лечение на болезнен остеоартрит. Това лекарство се предписва и при болезнена менструация.

Този продукт Ви носи 142 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                               ОЛДЪН  ТАБЛ  ЕФЕРВЕСЦЕНТНИ

                                ALLDONE  TABL  EFFERVESCENT

 

СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ

  Олдън (nimesulide) принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства с аналгетични (обезболяващи) и антипиретични (понижаващи температурата) свойства. В основата на неговото действие е инхибирането на ензима цикло-оксигеназа, който катализира синтезата на простагландини. Олдън се използва за лечение на остра болка, както и за симптоматично лечение на болезнен остеоартрит. Това лекарство се предписва и при болезнена менструация.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не трябва да приемате Олдън в следните случаи: * ако сте алергични към nimesulide или към някое от помощните вещества в състава на таблетката. * ако сте имали алергична реакция (напр. бронхоспазъм, ринит, уртикария) след употреба на ацетилсалицилова киселина (аспирин) или други нестероидни противовъзпалителни лекарства (диклофенак, ибупрофен, индометацин, кетопрофен, мелоксикам, напроксен); * ако сте имали или имате някое от следните състояния: - чернодробно увреждане или повишени чернодробни ензими; - активен гастрит или язва на двандесетопръстника и стомаха, стомашночревно кървене, мозъчносъдово кървене или друго активно кръвотечение или промени в кръвната картина. - тежки нарушения в кръвосъсирването. - тежка сърдечна недостатъчност. - тежко бъбречно увреждане. * ако сте бременна, планирате бременност или *При деца под 12г.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Олдън трябва да се използва за възможно най-кратък период от време, според конкретната ситуация.

Възрастни Ако не е предписано друго от Вашия лекар, обичайната дозировка е една таблетка Олдън два пъти дневно, разтворена в чаша с вода, след хранене. Подрастващи (12-18 години) Не се налага коригиране на обичайната доза за върастни (една таблетка Олдън два пъти дневно).                                             Деца (под 12 години) Олдън е противопоказан за употреба при деца под 12г. Пациенти с нарушена бъбречна функция: На базата на фармакокинетиката на nimesulide, няма нужда от намаляване на дозата при пациенти с леко до среднотежко бъбречно увреждане, докато при тежко бъбречно увреждане употребата на Олгон е противопоказана.                                             Чернодробно увреждане: Приемът на Олдън е противопоказан при пациенти с чернодробно увреждане. В случай на предозиране на това лекарство, потърсете медицинска помощ.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Олдън може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Следните нежелани лекарствени реакции са били съобщени по време на приема на Олдън. Според честотата те са класифицирани на много чести (>1/10), чести (>1/100, <1/10), нечести (>1/1000, <1/100), редки (>1/10000, <1/1000), много редки (<1/10000), включително изолирани случаи.

Промени в кръвната картина: Редки Анемия Много редки Нарушения на кръвотворния апарат, червени петна дължащи се на подкожни кръвоизливи Нарушения в имунната система Много редки  остра алергия /Анафилактичен шок/

Психични нарушения Редки Нарушения на съня, кошмари Нарушения на нервната система Много редки Главоболие, сънливост, Енцефалопатия (тежко заболяване на мозъка Нарушения от страна на очите Много редки Визуални нарушения

Нарушения във вестибуларния апарат Много редки Виене на свят Сърдечни нарушения Редки Учестен пулс

Съдови нарушения Нечести Високо кръвно налягане

Респираторни нарушения Много редки Астма, бронхоспазъм

Стомашночревни нарушения Много редки Коремна болка, храносмилателни нарушения, възпаление на устната лигавица, черни изпражнения, стомашночревно кървене, язва на стомаха и дванадесетопръстника и перфорация.

Чернодробно-жлъчни нарушения Много редки Бързоразвиващ се хепатит / жълтеница/, жлъчни нарушения

Кожни и тъканни нарушения Много редки Уртикария / остро алергично заболяване/, оток в областта на лицето, крайниците, езика и/или гърлото. Тежки кожни реакции / еритема мултиформе, синдром на Stevens-Johnson, токсична епидермална некролиза/

Бъбречни и уринарни нарушения Редки нарушение при уриниране / задържане на урина; кръв в отделената урина/ Много редки Бъбречна недостатъчност, бъбречно възпаление и намаляване на количеството отделена урина

Общи неразположения Много редки Хипотермия / понижаване на телесната температура/ Клинично-лабораторни проучвания Чести Увеличение на чернодробните ензими Рискът от поява на нежелани лекарствени реакции може да бъде намален, ако Олдън се използва за възможно най-кратък период от време. Ако се появи стомашно-чревно кървене (черни изпражнения) или се образува язва, употребата на Олдън трябва да се преустанови. Лечението с Олдън трябва да бъде преустановено, ако не се наблюдава подобрение или облекчаване на болката. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Прием на Олгон с храни и напитки Прекомерната употреба на алкохол трябва да се избягва по време на приемането на Олдън, тъй като рискът от чернодробни усложнения се увеличава.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта. По време на употреба на Олдън на пациентите се препоръчва да не приемат други аналгетици (аналгин, парацетамол и др.). Едновременната употреба на различни нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти (диклофенак, ибупрофен, индометацин, кетопрофен, мелоксикам, напроксен) не се препоръчва. Олдън не е заместител на ацетилсалициловата киселина за профилактика на нарушения в сърдечносъдовата система. Хората в напреднала възраст са особено податливи към нежеланите реакции на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства. Поради това при тях е необходимо подходящо клинично проследяване на сърдечната, бъбречната и чернодробната функции. В случай на подобни увреждания или поява на кръвоизлив от стомашночревния тракт, лечението трябва да бъде преустановено.

Бременност и кърмене

Употребата на Олдън е противопоказана през третото тримесечие на бременността. Той е противопоказан по време на кърмене. При жени, които имат намерение за забременяване или са подложени на изследване за безплодие, трябва да се предвиди преустановяване на употребата на Олдън, поради обратимо потискане на фертилитета.

Шофиране и работа с машини

Няма проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини. В случай, че се появят някои от описаните нежелани лекарствени реакции (сънливост, замайване, виене на свят) трябва да се въздържате от шофиране и работа с машини.

СЪХРАНЕНИЕ

Олдън трябва да се съхранява при температура под 25 °С, на място, защитено от влага. Да се съхранява на недостъпно за деца място. Да не се използват след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. След всяко използване, затваряйте тубата плътно.

Споделете мнението си за ОЛДЪН ТАБЛ ЕФЕРВ.100МГ Х 20 ЧФ

Web Statistics