Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

СИЛДЕНАФИЛ АЯНТА ФАРМА 50МГ ФИЛМ. ТАБЛ. Х 4

Този продукт Ви носи 0 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 0.00лв.
или 0 бонус точки
Няма наличност
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Силденафил Айянта Фарма 50 mg филмирани таблетки /

Sildenafil Ajanta Pharma 50 mg Шю-coaTed fabIets

силденафил (sildenafil)

Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.

То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.   Какво представлява Силденафил Айянта Фарма и за какво се използва

2.   Преди да приемете Силденафил Айянта Фарма

3.   Как да приемате Сшщенафил Айянта Фарма

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате Силденафил Айянта Фарма

6.   Допълнителна информация

1.   КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СИЛДЕНАФИЛ АЙЯНТА ФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Силденафил Айянта Фарма принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза тип 5(ФДЕ5). Действието на Силденафил Айянта Фарма се състои в подпомагане на разширяването на кръвоносните съдове на пениса, което улеснява кръвонапълването му при сексуална възбуда. Силденафил Айянта Фарма ще Ви помогне само да получите ерекция, ако сте сексуално стимулиран. Не трябва да употребявате Силденафил Айянта Фарма, ако нямате еректилна дисфункция. Не трябва да приемате Силденафил Айянта Фарма, ако сте жена.

Силденафил Айянта Фарма е лечение за мъже с еректилна дисфункция, наричана понякога импотентност. Тя означава, че мъжът не може да получи или да задържи стабилна ерекция на пениса, необходима за сексуалния акт.

2.   ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ СИЛДЕНАФИЛ АЙЯНТА ФАРМА

Не приемайте Силденафил Айянта Фарма

- ако сте алергични (свръхчувствителни) към силденафил или към останалите съставки на Силденафил Айянта Фарма. 

-     Ако вземате лекарства, наречени нитрати, тъй като комбинацията може да предизвика потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане. Кажете на Вашия лекар, ако приемате някое от тези лекарства, които често се дават за облекчаване на стенокардия (или „болка в гърдите”). Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

-     Ако използвате някое от лекарствата, известни като донори на азотен оксид като амилнитрит („попърс”), тъй като комбинацията може също да доведе до потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане.

-     Ако имате тежък сърдечен или чернодробен проблем.

-     Ако наскоро сте преживели инсулт или инфаркт на миокарда, или ако имате ниско кръвно налягане.

-     Ако имате някои редки наследствени очни заболявания (като например пигментозен ретинит).

-     Ако някога сте имали загуба на зрението поради неартериитна предна

исхемична оптична невропатия (НАИОН).

Обърнете специално внимание при употребата на Сидденафил Айянта Фарма

Съобщете на Вашия лекар:

• Ако имате сърповидно-клетъчна анемия (аномалия на червените кръвни клетки), левкемия (рак на кръвните клетки), мултиплен миелом (рак на костния мозък).

- Ако имате деформация на пениса или болест на Пейрони.

Ако имате сърдечни проблеми. В този случай Вашият лекар трябва да провери внимателно дали сърцето Ви може да понесе допълнително натоварване като правене на секс.

Ако имате в момента стомашна язва или проблеми със съсирването на кръвта (като например хемофилия).

Ако изпитате внезапно намаление или загуба на зрение, спрете приема на Силденафил Айянта Фарма и незабавно се свържете с Вашия лекар.

Силденафил Айянта Фарма не трябва да се употребява едновременно с други видове перорално или локално лечение за еректилна дисфункция.

Специални предупреждения при деца и юноши

Силденафил Айянта Фарма не трябва да се прилага при лица под 18-годишна възраст.

Специални предупреждения при пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми Трябва да съобщите на Вашия лекар, ако имате бъбречни или чернодробни проблеми. Вашият лекар може да реши да Ви предпише по-ниска доза.

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро с приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Прием на други лекарства:

- Таблетките Силденафил Айянта Фарма могат да взаимодействат с някои лекарства, особено тези, които се използват за лечение на гръдна болка. В случай на спешност трябва да съобщите на всяко медицинско лице, което Ви лекува в момента, че сте приели Силденафил Айянта Фарма и кога сте я приели. Не приемайте Силденафил Айянта Фарма с други лекарства, освен ако Вашият лекар не Ви е разрешил.

- Не трябва да приемате Силденафил Айянта Фарма, ако вземате лекарства,

наречени нитрати, тъй като комбинацията на тези продукти може да предизвика потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане. Винаги казвайте на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някое от тези лекарства, които често се дават за облекчаване на стенокардия (или „божа в гърдите”).

- Вие не трябва да употребявате Силденафил Айянта Фарма, ако използвате някое от лекарствата, известни като донори на азотен оксид като амилнитрит („попърс”), тъй като комбинацията може също да доведе до потенциално опасно понижение на Вашето кръвно налягане.

Ако вземате лекарства, известни като протеазни инхибитори, каквито се използват за лечение на СПИН, Вашият лекар вероятно ще Ви предпише като начало по-ниска доза (25 mg).

- Някои пациенти, които са на терапия с алфа-блокер за лечение на високо кръвно налягане или увеличение на простатата, може да усетят виене на свят или замаяност, което може да е причинено от понижаване на кръвното налягане при

сядане или бързо изправяне. Някои пациенти са усетили тези симптоми, когато са приемали Силденафил Айянта Фарма с алфа-блокери. Това е най- вероятно да се прояви през първите 4 часа след приема на Силденафил Айянта Фарма. Трябва да сте на редовна дневна доза с алфа-блокер преди да приемете Силденафил Айянта Фарма, за да се намали вероятността за поява на тези симптоми. Вашият лекар може да Ви назначи по-ниска начална доза (25 mg).

Прием на Силденафил Айянта Фарма с храни и напитки

Силденафил Айянта Фарма може да се приема със или без храна.

Все пак може да забележите, че Силденафил Айянта Фарма започва да действа по-бавно, ако я приемате с тежка храна.

Пиенето на алкохол може временно да наруши Вашата способност да постигнете ерекция. За да постигнете максимална полза от Вашето лекарство, съветваме Ви да не пиете прекалено големи количества алкохол преди прием на Силденафил Айянта Фарма.

Бременност и кърмене

Силденафил Айянта Фарма не е показан за употреба при жени.

Шофиране и работа с машини

Силденафил Айянта Фарма може да предизвика виене на свят и да повлияе на зрението. Не шофирайте или не работете с машини, ако сте засегнати по този начин.

3.   КАК ДА ПРИЕМАТЕ СИЛДЕНАФИЛ АЙЯНТА ФАРМА 

Винаги приемайте Силденафил Айянта Фарма точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната начална доза е 50 mg.

Не трябва да приемате Силденафил Айянта Фарма повече от един път дневно.

Силденафил Айянта Фарма трябва да се взема около един час преди планирания от Вас сексуален контакт. Изпийте таблетката цяла с чаша вода.

Ако имате усещане, че ефектът на Силденафил Айянта Фарма е прекалено силен или прекалено слаб, споделете това с Вашия лекар или фармацевт.

Силденафил Айянта Фарма ще Ви помогне само да получите ерекция при сексуална стимулация. Времето, за което се появява ефектът на Силденафил Айянта Фарма, е различно при отделни индивиди, но обикновено е между половин и един час. Ако приемете Силденафил Айянта Фарма по време на обилно хранене, ефектът може да настъпи по-бавно.

Ако Силденафил Айянта Фарма не Ви помага да получите ерекция или ако ерекцията Ви не продължава достатъчно дълго, за да осъществите сексуален контакт, трябва да съобщите това на Вашия лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Силденафил Айянта Фарма:

Свържете се с Вашия лекар, ако приемете повече таблетки, отколкото трябва.

Може да изпитате увеличение на нежеланите реакции и тяхната тежест. Дози над 100 mg не увеличават ефикасността.

Не трябва да приемате повече таблетки, отколкото Вашият лекар Ви е казал да приемате.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Силденафил Айянта Фарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите реакции, съобщени във връзка с употребата на Силденафил Айянта Фарма обикновеноса леки до умерени и краткотрайни.

Спрете да приемате Силденафил Айянта Фарма и се свържете с Вашия лекар незабавно, ако забележите някоя от следните нежелани реакции:

Ако имате болки в гърдите по време на или след сношение:

-     Заемете полуседнало положение и се опитайте да се отпуснете.

-     Не използвайте нитрати, за да повлияете божата в гърдите.

Алергични реакции - признакът може да включва: внезапно свирене в гърдит! затруднение в дишането или замайване, оток на клепачите, лицето, устните или1

Ако имате ерекция, която продължава повече от 4 часа, продължителни и понякога болезнени ерекции са съобщавани след прием на Силденафил Айянта Фарма

Ако получите внезапно намаление или загуба на зрение.

Много честа нежелана реакция (с вероятност да се появи при повече от 1 на 10

пациенти) е главоболието.

Честите нежелани реакции (с вероятност да се появят при 1 до 10 пациенти на 100) включват: зачервяване на лицето, нарушения в храносмилането, зрителни промени (включително промени в различаването на цветовете, чувствителност на светлина, замъглено виждане или намалена зрителна острота), запушване на носа и виене на свят.

Нечестите нежелани реакции (с вероятност да се появят при 1 до 10 пациенти на 1 000) включват: повръщане, кожен обрив, кървене в задната част на окото, раздразнение на окото, зачервяване на очите/червени очи, болка в очите, двойно виждане, необичайно усещане в окото, неритмично или ускорено сърцебиене, болка в мускулите, сънливост, намалено усещане при допир, световъртеж, звънене в ушите, гадене, сухота в устата, болка в гърдите и усещане за умора.

Редките нежелани реакции (с вероятност да се появят при 1 до 10 пациенти на 10 000) включват: високо крьвно налягане, ниско кръвно налягане, загуба на съзнание, инсулт, кървене от носа и внезапно намаление или загуба на слух.

Допълнително нежеланите реакции от постмаркетинговия опит включват: силно сърцебиене, внезапна смърт, сърдечен удар или временно намаление на кръвния ток към части от мозъка. Повечето, но не всички, от тези мъже са имали сърдечни проблеми преди използване на лекарството. Не е възможно да се определи дали тези инциденти са били пряко свързани със силденафил. Съобщавани са също случаи на конвулсии или гърчове и на сериозни кожни реакции, характиризиращи се с обрив, мехури, белеща се кожа и болка, които изискват незабавни медицински грижи.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

5.   КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СИЛДЕНАФИЛ АЙЯНТА ФАРМА

Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Този лекарствен продукт не изисква никакви специални условия за съхранение.

Се съхранява в оригиналната опаковка за да се предпази от влага.

Не използвайте Силденафил Айянта Фарма след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка след „годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лека Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Силденафил Айянта Фарма 

-     Активната съставка е силденафил. Всяка таблетка съдържа 50 mg или 100 mg силденафил (като цитрат).

-     Другите съставки са:

-Ядро на таблетката: натриев нишестен гликолат, повидон, микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарата

-Филмово покритие: хипромелоза, Титанов диоксид (Е 171), instacoat Sol IC-S 3788 зелено [Instacoat Sol IC-S-3788 зелено се състои от хипромелоза, полиетилен гликол, талк, брилянтно син лак (Е133), хинолиново жълт лак (Е104) и титанов диоксид (Е171)].

Как изглежда Силденафил Айянта Фарма и какво съдържа опаковката

Филмираните таблетките Силденафил Айянта Фарма са зелени на цвят и овална форма. Те са маркирани с надпис “ар” от едната страна и “50” или “100” от другата. Таблетките се доставят в блистерни опаковки, съдържащи 4 таблетки.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежателят на разрешението за употреба

Ajanta Pharma UK Limited, 2 Cabot House, Compass Point Business Park, St. Ives, Cambridgeshire, PE 27 5JL, Великобритания.

Производител

APC Pharmaceuticals & Chemicals (Europe) Ltd, 9th Floor, C P House, 97- 107 Uxbridge Road, Ealing, London W5 STL, Великобритания

За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

Обединено кралство Ajanta Pharma UK Limited Tel: 0044 1480465755

Дата на последно одобрение на листовката

мм/гггг

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

 

Споделете мнението си за СИЛДЕНАФИЛ АЯНТА ФАРМА 50МГ ФИЛМ. ТАБЛ. Х 4

Web Statistics