Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПИОГЛИТАЗОН САНОВЕЛ 30МГ ТАБЛ. Х 28

Пиоглитазон съдържа пиоглитазон .То е антидиабетно лекарство , използвано за лечение на тип 2 захарен диабет когато метформин не е подходящ или не действа достатъчно.Това е диабет  , който обикновенно се развива при възрастни.
Пиоглитазон Сановел подпомага контрола на нивото на захарта в кръвта , когато имате диабет тип 2 , като помага на тялото да използва по-добре произведенияот него инсулин .Вашият лекар ще провери дали Пиолитазонят действа 3-6 месеца след като започнете да го приемате .
Пиоглитазон може да се използва самостоятелно при пациенти , които не могат да приемат метформин  и когато чрез лечение с диета и физическо натоварване не може да се контролира кръвната захар , или може да се добави към друго лечение  с което не е постигнат задоволителен контрол на кръвната захар.

  • Производител: Sanovel GmbH
  • Код: 50892
  • Тегло: 0.100 кг
Този продукт Ви носи 0 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 0.00лв.
или 0 бонус точки
Няма наличност
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

Прочетете внимателно цялата листовка , преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
-Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочете отново
-Ако имате някакви допълнителни въпроси , попитайте Вашия лекар или фармацевт.
-това лекарство е предписано единствено и лично на вас  Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди , независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите
-Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

Какво съдържа тази листовка:
1.Какво представлява ЛП и за какво се използва
2.Какво трябва да знаете преди да използвате ЛП
3.Как да използвате  ЛП
4.Възможни нежелани реакции
5.Как да съхранявате ЛП
6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.КАКВOПРЕДСТВЛЯВА ПИОГЛИТАЗОН САНОВЕЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Пиоглитазон съдържа пиоглитазон .То е антидиабетно лекарство , използвано за лечение на тип 2 захарен диабет когато метформин не е подходящ или не действа достатъчно>Това е диабет  , който обикновенно се развива при възрастни.
Пиоглитазон Сановел подпомага контрола на нивото на захарта в кръвта , когато имате диабет тип 2 , като помага на тялото да използва по-добре произведенияот него инсулин .Вашият лекар ще провери дали Пиолитазонят действа 3-6 месеца след като започнете да го приемате .
Пиоглитазон може да се използва самостоятелно при пациенти , които не могат да приемат метформин  и когато чрез лечение с диета и физическо натоварване не може да се контролира кръвната захар , или може да се добави към друго лечение  с което не е постигнат задоволителен контрол на кръвната захар.

2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ПИОГЛИТАЗОН САНОВЕЛ

Не приемайте Пиоглитазон Сановел
-ако сте свръхчувствителни  към пиоглитазон или лъм някоя то останалите съставки на Пиоглитазон Санове
-ако имате или ако в миналото сте имали сърдечна недостатъчност.
-ако имате чернодробно заболяване
-ако сте имали деиабетна кетоацидоза
-ако имате или сте имали рак на пикочниа мехур
-ако имате кръв в урината , която не е изследвана от вашия лекар

Обърнете специално внимание при употребата на Пиоглитазон Сановел
Уведомете Вашия лекар преди да започнете употребата на това лекарство
-ако задържате вода  или ако сте имали проблем със сърдечна недостатъчност , особено ако сте над 75 г.
-ако имате особен вид диабетно очно заболяване , наречено макуларен едем (подуване на задната част на окото )
-ако имате кисти на яйчниците . Съществува повишена възможност за забременяване, защото може да имате овулация отново , когато приемате Пиоглитазон  сановел . Ако това се отнасяс до Вас , използвайте подходяща контрацепция за да избегнете непланирана бременност.
-ако имате проблеми с черния дроб и сърцето.Преди да започнете да приемате Пиоглитазон Сановел ще направите кръвни изследвания  за да се провери функцията на черния дроб.Тази проверка може периодично да бъде повтаряна.Някои Пациенти със захарен диабет тип 2 с голяма давност и сърдечно заболяване  или приживян удар , които са на лечение с инсулин и Пиоглитазон Сановел , получават сърдечна  недостатъчност . Уведомете лекаря си възможно най-рано, ако усетите признаци на сърдечна недостатъчност като необичаен недостиг на въздух или бързо покачване на тегло или локализирано подпухване (отоци).

Ако приемате Пиоглитазон Сановел с други лекарства за диабет , има вероятност кръвната ви захар да падне под нормалните нива (хипогликемия)
При вас може да се появи и намаляваме на броя на кръвните клетки (анемия)
Счупвания на костите
Наблюдава се по-голям брой счупвания на костите при жените (но не и при мъжете), приемащи пиоглитазон. Вашият лекар ще вземе предвид това при лечението на Вашия диабет.

Деца употребата при пациенти под 18 г не се препоръчва.
Прием на други лекарства
Моля,информирайте Вашия лекар или фармацевт , ако приемате или наскоро сте приемали други лекраства , включително  и такива , отпускани без рецепта.
В повечето случаи Вие ще може да продължите приема на другите лекарства  по време на лечението с пиоглитазон сановел . Много е вероятно обаче някои лекарства да повлият нивото на кръвната захар:
-гемфиброзил (използван за намаляване на холестерола)
-рифампицин (за лекчение на туберколоза и други инфекции)
Уведомете Вашия лекар или фармацевт , ако приемате което и да е от тези лекарства.Кръвната Ви захар ще бъде проверявана и дозата на Пиоглитазон Сановел може да се наложи да бъде променена.

Прием на Пиоглитазон сановел с храна и напитки
Може да приемате вашите таблетки със или без храна . Трябва да глътнете таблетката с чаша вода.
Бременност и кръмене
Кажете на вашия лекар ако
-стебременна или мислите , че можете да сте бременна , както и в случай че планирате бременност
-кърмите или планирате да кърмите Вашето бебе.
Шофиране и работа с машини
Пиоглитазон няма да повлияе на вашата способност да шофирате и работа с машини , вземете мерки , ако почувствате промени в зрението.

Важна информация за някои от съставките на Пиоглитазон Сановел
този лекарствен продукт съдържа лактоза монохидрат.Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари , посъветвайте се с него , преди да вземете Пиоглитазон Сановел.


3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ПИОГЛИТАЗОН САНОВЕЛ
Трябва да се приема една таблетка пиглитазон дневно. Ако е необходимо , Вашият лекар може да Ви каже да приемате различна доза.
Ако смятате че ефектът на Пиоглитазон Сановел е прекалено слеб , консултирайте се с Вашият лекар.
Когато пиоглитазон се приема в комбинация с други лекарства за лечение на диабет , вашият лекар ще ви каже дали е необходимо да приемате по-малка доза от вашите лекарства.
Вашият лекар ще Ви помоли периодично да правите кръвни изследвания по време на лечението с Пиоглитазон Сановел. Това се налага, за да се провери дали черният Ви дроб функционира нормално.
Ако спазвате диета във връзка с Вашият диабет , трябва да продължите нейното изпълнение и по време на приема на пиоглитазон.
Вашето тегло трябва да бъде редовно проверявано . Ако установите покачване на теглото уведомете вашия лекар.

Ако сте приемали повече от необходимата доза Пиоглитазон Сановел
Ако случайно приемете повече таблетки или някой друг или дете приеме от Вашето лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт. Кръвната Ви захар може да спадне под нормалните нива и може да се повиши чрез приемане на захар. Препоръчва са да носите със себе си бучки захар, сладки, бисквити или подсладен със захар плодов сок.
Ако сте пропуснали да приемете Пиоглитазон Сановел
Приемайте Пиоглитазон Сановел така както Ви е предписано. Въпреки това ако пропуснте приема, просто продължете със следващата доза както обикновено. Не вземайте двойна доза за да компенсирате пропусната таблетка.
Ако сте спрели приема на Полиглитазон Сановел
Пиоглитазон Сановел трябва да се приема всеки ден, за да има ефект. Ако спрете приема на Пиоглитазон Сановел, кръвната Ви захар може да се повиши. Уведомете Вашия лекар преди да прекратите това лечение.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство,моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ:
Както всички лекарства , Пиоглитазон може да предизвика нежелани реакции , въпреки че не всеки ги получава.
При пациенти които приемат Пиоглитазон в комбинация  с инсулин често се наблюдава сърдечна недостатъчност  Симтомите са необичаен недостиг на въздух бързо повишаване на теглото или локализиран оток .Ако имате някои от тези симптоми , особено ако сте над 65г. незабавно потърсете медицинска помощ.

Рак на пикочния мехур се среща нечесто (1 до 10 потребители на 1 000) при пациенти,приемащи Пиоглитазон Сановел. Признаците и симптомите включват кръв в урината, болка при уриниране или внезапен позив за уриниране. Ако получите някои от тези симптоми, свържете се Вашия лекар възможно най-скоро.
Локализираният оток (едем) също е много често наблюдавана нежелана реакция при пациенти, които приемат Пиоглитазон Сановел в комбинация с инсулин. Ако имате тази нежелана рекация, говорете възможно най-скоро с Вашия лекар.
Счупване на костите е често съобщавана нежелана реакция (1 до 10 потребители от 100) при жени приемащи Пиоглитазон Сановел. Ако имате тази нежелана реакция говорете най-скоро с вашия лекар.
Замъглено зрение, дължащо се на подуване в задната част на окото също е нежелана реакция, съобщавана при пациенти, приемащи  Пиоглитазон Сановел.Ако имате тези симптоми за първи път, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро.Освен това, ако вече имате замъглено  зрение и симптомите се влошават, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро.
Другите нежелани реакции, които са наблюдавани при някои пациенти, приемали Пиоглитазон Сановел са :
чести (засягат 1 до 10  потребители от 1 00)
-инфекция на дихателни пътища
-нарушено зрение
-повишаване на теглото
-изтръпване
нечести (засягащи 1 до 10 потребители от 1 000)
-възпаление на синусите
-безсъние (инсомния)
С неизвестна честота  (от наличните данни не може да бъде направена оценка)
-повишаване на чернодробните  ензими
другите нежелани реакции, които са наблюдавани при някои пациенти, които приемат Пиоглитазон Сановел с други лекарства  за лечение на диабет са:
много чести  (засягащи повече от 1 до 10 потребители)
-понижаване на кръвната захар (хипогликемия)
чести  (засягат 1 до 10 потребители от 100)
-главоболие
-замайване
-болки в ставите
-импотентност
--болки в гърба
-недостиг на въздух
-леко понижение на броя на червените кръвни клетки
нечести (засягащи 1 до1 0 потрбители  от 1 000)
-захар в урината,белтъци в урината
-повишени ензими
-световъртеж
-изпитяване
-умора
-повишен апетит
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забалежите други неописани нежелани реакции моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПИОГЛИТАЗОН САНОВЕЛ
Да се съхранява в оригинална опаковка , за да се предпази от светлина и влага.
Да се съхранява на , място недостъпно за деца.
Не използвайте Пиоглитазон след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера след годен до...:.Срокът на годност отговаря на последният ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията  или в контейнера за домашни отпадъци.Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Пиоглитазон
-Активно в-во е пиоглитазон Една таблетка съдържа 30 мг. Пиоглитазон
-други съставки са лактоза , хидроксипропилцелулоза , карамелоза калций и магнезиев стеарат.

Прозиводител
Sanovel GmbH
Wall 39
42103
Германия

Споделете мнението си за ПИОГЛИТАЗОН САНОВЕЛ 30МГ ТАБЛ. Х 28

Web Statistics