Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МЕТРОНИДАЗОЛ БИОФАРМА 500МГ/100МЛ ИНФУЗИОНЕН РАЗТВОР 100МЛ

МЕТРОНИДАЗОЛ БИОФАРМА 500МГ/100МЛ ИНФУЗИОНЕН РАЗТВОР се използва  за лечение и профилактика на инфекции, които се дължат на анаеробни бактерии като: * инфекции на ЦНС* инфекции в областта на УНГ;* инфекции на белите дробове и плеврата;* инфекции на храносмилателната система и в областта на корема, напр. перитонит, чернодробни абсцеси, постоперативни инфекции след операции на дебелото и правото черво, пурулентни заболявания в коремната и тазовата кухини;* гинекологични инфекции;* газова гангрена;* инфекции на костите и ставите;* септикемия с тромбофлебит

Този продукт Ви носи 0 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

МЕТРОНИДАЗОЛ БИОФАРМА 500МГ/100МЛ ИНФУЗИОНЕН РАЗТВОР

Състав:

В 100 мл разтвор се съдържат:
* активна съставка - Метронидазол 500 мг
* ексцилиенти - натриев хлорид, динатриев хидроген фосфат, 12Н2О, монохидрат на лимонената киселина, вода за инжекции.

Показания:

За лечение и профилактика на инфекции, които се дължат на анаеробни бактерии.
Лечението е ефективно в случаите на:
* инфекции на ЦНС
* инфекции в областта на УНГ
* инфекции на белите дробове и плеврата
* инфекции на храносмилателната система и в областта на корема, напр. перитонит, чернодробни абсцеси, постоперативни инфекции след операции на дебелото и правото черво, пурулентни заболявания в коремната и тазовата кухини
* гинекологични инфекции
* газова гангрена
* инфекции на костите и ставите
* септикемия с тромбофлебит

Противопоказания:

В случаи на свръхчувствителност към Метронидазол или към други нитроимидазолови производни, инфузия на Метронидазол Браун се назначава само при животозастрашаващи инфекции и когато лечението с други антибиотици се е оказало неефективно.

Бременност и лактация

Въпреки, че няма категорични данни за ембрио- и фетотоксичност, Метронидазол се назначава само при животозастрашаващи инфекции по време на бременността и лактационния период.
Метронидазол се екскретира чрез майчиното мляко, поради което кърменето по време на лечението се прекратява. След спиране на лечението с Метронидазол, кърменето може да се поднови едва след 2-3 дни поради продължителния полуживот на Метронидазол.

Особено предупреждение

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:
Дори използван по предписание, Метронидазол може да наруши реакциите при шофиране и при работа с машини. Това е валидно в по-висока степен в самото начало на лечението или при комбинация с алкохол.

Дозировка:

При възрастни и деца над 12 години:

Първият ден на лечението - по 500 мг Метронидазол на 6-8 часа, максимално до 2 г дневно.
През втория и следващите дни се назначават по 500 мг на 12 часа, т.е. 1 г Метронидазол дневно. Само по изключение тази поддържаща доза може да се увеличи до 1,5 г дневно.
По правило, продължителността на лечението е 5-7 дни.
За предоперативна профилактика еднократната доза е 0,5-1,0 г преди началото на операцията.

Деца под 12 години:

На всеки 8 часа 7-10 мг инфузионен разтвор Метронидазол на килограм телесно тегло, което съответства на дневна доза 20-30 мг Метронидазол на килограм телесно тегло.

Продължителност на лечението:

курсът на лечение не трябва да надвишава 10 дни. Само при отделни случаи и ако категорично се налага, периодът на лечението може да се удължи. Повторно лечение трябва да се ограничи максимално само до отделно подбрани случаи. Това ограничение трябва да се спазва строго, поради това, че възможността Метронидазол да развива мутагенна активност не може да се изключи със сигурност и поради това ,че при опити с животни е забелязано повишаване честотата на поява на някои тумори.

Начин на приложение

Венозна инфузия
Съдържанието на една банка се влива бавно венозно, т.е. 100 мл за не по-малко от 20 минути, обикновено за повече от 1 час. Може да се разреди в носещ инфузионен разтвор като 0,9% натриев хлорид или 5% глюкоза. Предписаните за едновременно приложение антибиотици трябва да се прилагат отделно.

Нежелани реакции

Влияние върху стомашно-чревния тракт:
Рядко се наблюдават усещане за метален вкус, глосит, стоматит, тежест в епигастриума, оригвания с горчив вкус, гадене, повръщане, загуба на апетит, разстройство.
В много редки случаи на тежка упорита диария по време на и след лечение, трябва да бъде информиран лекуващия лекар, тъй като може да се дължи на псевдомембранозен колит, изискващ незабавно лечение. В такъв случай инфузиите на метронидазол се преустановяват и се назначава подходяща терапия. Лекарствените средства, потискащи перисталтиката, са противопоказани.

Влияние върху бъбреци и пикочен мехур:
Цистит е много рядка проява

Други:
Понякога може да се наблюдава потъмняване на урината. Редки странични ефекти са генителна суперинфекция с кандида, отпадналост и смущения в зрението.


 

Споделете мнението си за МЕТРОНИДАЗОЛ БИОФАРМА 500МГ/100МЛ ИНФУЗИОНЕН РАЗТВОР 100МЛ

Web Statistics