Валута: BGN
  • USD
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

КЕРСТИПОН 3МГ КАПС. Х 28

Керстипон принадлежи към група вещества, наречени холинестеразни инхибитори.Керстипон се използва за симптоматично лечение на нарушения на паметта при пациенти с болест на Алцхаймер.Керстипон се използва за лечение на деменция при пациенти с болест на Паркинсон.

Този продукт Ви носи 0 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 0.00лв.
или 0 бонус точки
Няма наличност
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни


ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗАПОТРЕБИТЕЛЯ

Керстипон 1,5 мг твърди капсули
Керстипон 3,0 мг твърди капсули
Керстипон 4,5 мг твърди капсули
Керстипон 6,0 мг твърди квпсулн   
Ривастигмин( Rivastigmine)

Прочетете внимателно cялата лiстовка предi да започнете да приемате това лекарство.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
*Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.                                      *Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите,
*Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележете други, не описани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В таза листовка:
1. Какво представлява Керстипон и за какво се използва
2. Преди да приемете Керстипон
3. Как да приемате Керстипон
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Керстипон
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЕРСТИПОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Керстипон принадлежи към група вещества, наречени холинестеразни инхибитори.

Керстипон се използва за симптоматично лечение на нарушения на паметта при пациенти с болест на Алцхаймер.

Керстипон се използва за лечение на деменция при пациенти с болест на Паркинсон.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЕРСТИПОН

Преди да приемете Керстипон е важно да прочетете следващата част и да обсъдите въпросите, които може да имате с Вашия лекар.
 

Не приемайте Керстипон:
*ако сте алергични (свръхчувствителни) към ривастигмин, към карбамидни производни към карбамидни производни или към някоя от останалите съставки на Керстипон.
*ако имате тежки чернодробни проблеми.

Обърнете специално внимание при употребата на Керстипон
*ако имате или някога сте имали увредена функция на бъбреците или неравномерна сърдечна дейност, активна стомашна язва, астма илитежко нарушение на дишането, проблеми с уринирането, или пристъпи (припадъци или гърчове)

*ако не сте приемали Керстипон няколко дни, не приемайте следващата доза, докато не говорите с Вашия лекар.

*ако имате стомашно-чревни реакции като гадене и повръщане                                                                       

*ако имате ниско телесно тегло                                                                                                                                     

* ако страдате от треперене.
Ако някое от изброените се отнася за Вас, може да е необходимо Вашият лекар да следи внимателно състоянието Ви, докато приемате това лекарство.

Не се препоръчва употребата на Керстипон при деца и юноши (на възраст под 18 години).

Прием на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Ако трябва да се подложите на операция докато приемате Керстипон, трябва да уведомите лекаря преди да Ви бъдат дадени анестетици, тъй като Керстипон може да засили ефектите на някои мускулни релаксанти по време на анестезия.

Керстипон не трябва да се дава заедно с други лекарства, които имат сходни на Керстипон ефекти. Керстипон може да взаимодейства с антихолинергични лекарства (лекарства, които се използват за облекчаване на стомашни колики, лечение на болестта на Паркинсон или за предотвратяване на морска болест).

Бременност в кърмене

За предпочитане е по време на бременност да се избягва употребата на Керстипон, освен в случай на категорична необходимост. Кажете на Вашия лекар, ако забременеете по време на лечението. Жените на лечение с Керстипон не трябва да кърмят. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини

Вашето заболяване може да наруши способността Ви да шофирате или да работите с машини и Вие не трябва да извършвате тези дейности, освен ако Вашият лекар не Ви каже, че това е безопасно. Керстипон може да причини замаяност и сънливост, главно в началото на лечението или при повишаване на дозата. Ако получите тези ефекти, не трябва да шофирате или работите с машини.

3.    КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЕРСТИПОН

Винаги приемайте Керстипон точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Поглъщайте капсулите цели с течност, без да ги отваряте или разчупвате.

Трябва да приемате Керстипон два пъти на ден с храна (сутрин и вечер)

Вашият лекар ще Ви каже каква доза Керстипон да приемате, като се започне с ниска доза и постепенно тя се повишава в зависимост от това как се повлиявате от лечението. Най-високата доза, която трябва да се приема, е 6,0 мг два пъти на ден. Ако не сте приемали Керстипон няколко дни, не приемайте следващата доза преди да сте говорили с Вашия лекар.

За да имате полза от предписаното за Вас лекарство, трябва да го приемате всеки ден.

Кажете на човека, който се грижи за Вас, че приемате Керстипон.

Това лекарство трябва да бъде предписано от специалист и Вашият лекар трябва редовно да проверява дали то има желания ефект. Вашият лекар ще следи теглото Ви докато приемате това лекарство.

Ако сте приели повече от иеобходимата доза Керстипон

Кажете на Вашия лекар, ако откриете, че случайно сте приели повече Керстипон, отколкото Ви е бил предписан. Може да се нуждаете от медицинско наблюдение. Някои хора, случайно приели твърде голяма доза Керстипон, са имали гадене, повръщане, диария, високо кръвно налягане и халюцинации. Могат да се появят също забавяне на сърдечната дейност и припадъци.

Ако сте пропуснали да приемете Керстипон

Ако откриете, че сте пропуснали да приемете дозата си от Керстипон, изчакайте и вземете следващата доза по обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, обърнете се към личния си лекар или фармацевт.

4.    ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Керстипон може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
При започване на приема на лекарството или при повишаване ка дозата може да проявите склонност по-често да получавате нежелани реакции. Нежеланите реакции ще изчезнат постепенно най-вероятно след като организмът Ви свикне с Вашето лекарство.
Много чести нежелани реакции (засягат повече от 1 на 10 пациенти) са замаяност, гадене, повръщане, диария и загуба на апетит.
Чести нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 100 пациенти) са: киселини в стомаха, стомашни болки, главоболие, безпокойство, обърканост, слабост, умора, потене, цялостно чувство за неразположение, отслабване на тегло и треперене.
Нечесто (засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти) пациентите се оплакват от депресия, трудно заспиване, промени в чернодробната функция, премаляване и внезапно припадане.
Рядко (засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти) пациентите получават гръдна болка, пристъпи (припадъци или гърчове), обриви, язви на стомаха и червата.
Много рядко (засягат по-малко от 1 пациент на 10 000) пациентите получават стомашно-чревен кръвоизлив (кръв в изпражненията или повърнатите материи), инфекция на пикочните пътища, възпаление на панкреаса (силна болка в горната част на корема, често с гадене и повръщане), проблеми със сърдечния ритъм (както забавен, така и ускорен), високо кръвно налягане, халюцинации, влошаване на болестта на Паркинсон или развитие на подобни симптоми (мускулна скованост, затруднени движения).
С неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни): тежко повръщане, което може да доведе до разкъсване на хранопровода (тръбата, която свързва устата със стомаха).

Пациентите с деменция, свързана с болестта на Паркинсон, получават някои нежелани реакции по-често, а също и някои допълнителни нежелани реакции: треперене (много често), проблеми със съня, тревожност, безпокойство, влошаване на болестта на Паркинсон или развиване на подобни симптоми (скованост на мускулите, затруднения при извършванене на движения), неестествено бавни или неконтролирани движения, забавена сърдечна честота, прекалено много слюнка и обезводняване (често), нарушен сърдечен ритъм и лош контрол на движенията (нечесто).

Ако възникнат такива симптоми, свържете се с Вашия лекар, тъй като може да се нуждаете от медицинска помощ.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописаии в тази листовка нежелани реакции» моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.    КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КЕРСТИПОН

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Да не се употребява след изтичане на срока на годност, който е посочен на опаковката и върху кутията (на Керстипон). Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Да се съхранява под 30°С.

6.    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какко съдържа Керстипон
Активното вещество е ривастигмнн хидроген тартрат.
Всяка капсула Керстипон 1,5 мг съдържа по 1,5 мг от ривастигмин. Всяка капсула Керстипон 3,0 мг съдържа по 3,0 мг от ривастигмин. Всяка капсула Керстипон 4,5 съдържа по 4,5 мг от ривастигмин. Всяка капсула Керстипон 6,0 мг съдържа по 6,0 мг ог ривастигмин.
Другите съставки са.                                                                                                                                                 *Гранули: хипромелоза, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид,
*Тяло /обвивка: желатин, жълт железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172-единствено в капсули от 3.0мг, 4.5 мг и 6.0 мг), и титанов диоксид (Е171).

Как изглежда Керстипон и какво съдържа опаковката

Керстипон 1.5мг твърди капсули - твърди желатинови капсули с непрозрачна жълта обвивка и непрозрачно жълто тяло, пълно с белезникаво прахообразно вещество.
Керстипон 3,0 мг твърди капсули - твърди желатинови капсули с непрозрачна  оранжева обвивка и непрозрачно оранжево тяло, пълно с белезникаво прахообразно вещество.
Керстипон 4.5 мг твърди капсули - твърди желатинови капсули с непрозрачна червена обвивка и непрозрачно червено тяло, пълно с белезникава прахообразно вещвство.
Керстипон 6мг твърди капсули - твърди желатинови капсули с непрозрачна червена обвивка и непрозрачно оранжево тяло, пълно с белезникаво прахообразно вещество.
Опаковани са в блистери с 28 капсули в опаковка.

Притежател ва разрешението за употреба
Рharmathen S.A.6 Dervenakion, 15351 Pallini, Attiki, Гърция
 

Производител
Рharmathen S.A.6 Dervenakion, 15351 Pallini, Attiki, Гърция

Споделете мнението си за КЕРСТИПОН 3МГ КАПС. Х 28

Web Statistics