Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВАСЛОСПЕРАН 5МГ ФИЛМ. ТАБ. Х 7

Васлосперан е противоалергично лекарство, което не причинява сънливост. То помага за контролиране на алергичните реакции и симптомите им.

Васлосперан облекчава симптомите на алергичния ринит (възпаление на носните пътища, причинено от алергия, като например сенна хрема или алергия към домашен прах). Тези симптоми включват кихане, сърбеж или скреция от носа, сърбеж на небцето, сърбеж, зачервяване или насълзяване на очите.

Васлосперан се използва и за облекчаване на симптомите на уртикария (състояние на кожата, причинено от алергия). Тези симптоми включват сърбеж и копривна треска.

Облекчаването на тези симптоми продължава цял ден и Ви помага да възтановите нормалната си ежедневна активност и съня си.

Този продукт Ви носи 0 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 0.00лв.
или 0 бонус точки
Няма наличност
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

Прочетете внимателно цялата листовка , преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
-Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочете отново
-Ако имате някакви допълнителни въпроси , попитайте Вашия лекар или фармацевт.
-това лекарство е предписано единствено и лично на вас  Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди , независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите
-Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

Какво съдържа тази листовка:
1.Какво представлява ЛП и за какво се използва
2.Какво трябва да знаете преди да използвате ЛП
3.Как да използвате  ЛП
4.Възможни нежелани реакции
5.Как да съхранявате ЛП
6.Допълнителна информация
1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАСЛОСПЕРАН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Васлосперан е противоалергично лекарство, което не причинява сънливост. То помага за контролиране на алергичните реакции и симптомите им.

Васлосперан облекчава симптомите на алергичния ринит (възпаление на носните пътища, причинено от алергия, като например сенна хрема или алергия към домашен прах). Тези симптоми включват кихане, сърбеж или скреция от носа, сърбеж на небцето, сърбеж, зачервяване или насълзяване на очите.

Васлосперан се използва и за облекчаване на симптомите на уртикария (състояние на кожата, причинено от алергия). Тези симптоми включват сърбеж и копривна треска.

Облекчаването на тези симптоми продължава цял ден и Ви помага да възтановите нормалната си ежедневна активност и съня си.

2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВАСЛОСПЕРАН

Не приемайте Васлосперан
-ако сте алергични (свръхчувствителни) към деслоратадин или към някоя от останалите съставки на Васлосперан или към лоратадин.

Васлосперан е предназначен за възрастни и юноши (над 12 години).

Обърнете специално внимание при лечението с Васлосперан
-ако бъбречната Ви функция е влошена.

Ако това се отнася за Вас или не сте сигурни, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате Васлосперан.

Прием на други лекарства
Не са известни взаимодействия межу Васлосперан и други лекарства.

Прием на Васлосперан с храни и напитки
Васлосперан може да се приема с или без храна.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба  на което и да е лекарство, ако сте бременна или кърмите.

Шофиране и работа с машини
При препоръчваната доза Васлосперан не се очаква да предизвика сънливост или влошаване на вниманието. Все пак, макар и много рядко, някои хора имат усещане на сънливост, което може да се отрази върху способността им за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Васлосперан
Таблетките Васлосперан съдържат изомат. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към захариди, посъветвайте се с лекаря си, преди да приемете това лекарство.

3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВАСЛОСПЕРАН

Възрастни и юноши (над 12 години):приемайте една тблетка дневно. Таблетката се поглъща цяла с вода, храна или без храна.

По отношение на продължителността на курса на лечение-лекарят Ви ще определи вида алергичен ринит, от който страдате , и в зависимост от това ще прецени колко време трябва да приемате Васлосперан.
Ако страдате от интермитентен алергичен ринит (наличие на симптоми в продължение  на по малко от 4 дни седмично или в продължение на по-малко от 4 седмици), Вашият лекар ше ви препоръча  схема на лечение, съобразена с данните за хода на болестта Ви. Ако страдате от персистиращ алергичен ринит (наличие на симптоми в продължение на  4 или повече дни седмичнп и в продължение на повече от 4 седмици), Вашият лекар може да Ви препоръча по-продължително лечение.

При различните пациенти с уртикария може да се налага различна продължителност на лечението и поради това да спазвате препоръките на лекаря си.

Ако сте приели повече от необходимата доза Васлосперан
Приемайте Васлосперан само така, както Ви е предписан. При случайно предозирване не се очакват сериозни проблеми. Все пак, ако вземете по-висока доза Васлосперан от предписаната Ви, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да приемете Васлосперан
Ако забравите да приемате дозата си Васлосперан навреме, приемете я първа възможност, след което продължете приема му по предписаната Ви схема. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Васлосперан може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При възрастни нежеланите реакции са практически същите като при прием не плацебо. Все пак, нежелани реакции, за които се съобщава по-често, отколкото при прием на плацебо, са отпадналост, сухота в устата и главоболие. При юношите, най-често съобщаваната, нежелана реакция е главоболие.
По време на постмаркетинговия период на Васлосперан много рядко е съобщавано за тежки алергични реакции (затруднено дишане, хрипове, сърбеж, копривна треска и отоци). За случаи на сърцебиене, ускорена сърдечна дейност, болки в корема, гадене, повръщане , разтроен стомах,диария, виене на свят, сънливост, безсъние, болки в мускулите , халюцинации, гърчове , безпокойство със засилени двичения, чернодробно възпаление и отклонения в чернодробните изследвания е съобщавано също много рядко.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уводемоете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАСЛОСПЕРАН

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да не се съхранява над 30 градуса.
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.

Не използвайте Васлосперан след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след „Годен до:”.

Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Ако забележите промяна във вид на таблетките, съобщете на Вашия Фармацевт.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите  ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Васлосперан
-Активното вещество е деслоратадин. Всяка таблетка съдържа 5мг Деслоратадин.

-Другите съставки на таблетката са:

Ядро на таблетката:
Изомалт (Е953)
Скорбяла, прежелатинизирана (царевична)
Микрокристална целулоза
Магнезиев оксид, тежък
Хидроксипропилцелулоза
Кросповидон (тип А)
Магнезиев стеарат

Обвивка на таблетката:
Поливинилов алкохол
Титанов диоксид ( Е171)
Маркорол/PEG 3350
Талк
FD & С Синьо #2/ Индиго крамин
Аломиниев лак (Е132)

Притежател на разрешен в държавите-членки на ЕИП под следните имена

Румъния: Vaslosperan 5 mg comprimate filmate
Дания: Vaslosperan 5 mg filmovertukne tabletter

Споделете мнението си за ВАСЛОСПЕРАН 5МГ ФИЛМ. ТАБ. Х 7

Web Statistics