Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

БРИМОНИДИН ТАРТАРАТ/ТИМОЛОЛ ТЕВА 2МГ/МЛ+5МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ 5МЛ

Бримидинов тартарат/тимолол тева капки за очи, разтвор е капки за очи,които се използват за контрол на глаукома. Съдържа две различни лекраства, които намаляват високото налягане в окото . Бримонидин принадлежи към група лекарства наречени алфа-2 адренергични антагонисти. Тимолол се числи към група лекарства наречени бета-блокери. Бримонидин тартарат/Тимолол Тева се предписва за намаляване на високото налягане в окото, когато капките за очи, съдържащи бета-блокер самостоятелно не са достатъчни.

Вашето око съдържа бистра, водниста течност, която осигурява храненето на окото отвътре.Течността се дренира постоянно извън окото, като същевременно се образува нова, която да я замести. Ако течността не се дренира достатъчно бързо, налягането в окото се повишава и е възможно дори да увреди зрението Ви. Бримонидин тартарат/Тимолол Тева Действа като намалява производството на течност и повишава количеството отделена течност. Така се понижава налягането вътре в окото, като се запазва подхранването му.

Този продукт Ви носи 0 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 0.00лв.
или 0 бонус точки
Няма наличност
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор
Brimonidine tartrate/Timolol Teva 2 mg/ml + 5 mg/ml eye drops, solution 
Бримонидин тартарат/тимолол (Brimonidine tartrate/Timolol)
 
 
Прочетете внимателно цялата листовка, преда да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Залазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра..
Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да мм навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
Какво съдържа тази листовка:
1. Какво представлява Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор
3. Как да използвате Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи,
разтвор
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
1.      Какво представлява Брвмоннднн тартарат/Тпмолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор н за какво се използва
Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор е капки за очи, които се използват за контрол на глаукома. Съдържа две различни лекарства (бримонидин и тимолол), които намаляват високото налягане в окото. Бримонидин принадлежи към група лекарства наречени алфа-2 адренергични агонисти. Тимомол се числи към група лекарства наречени бета-блокери. Бримонидин тартарат/Тимолол Тева се предписва за намаляване на високото налягане в окото, когато капките за очи, съдържащи бета-блокер самостоятелно не са достатъчни,
Вашето око съдържа бистра, водниста течност, която осигурява храненето на окото отвътре. Течността се дренира постоянно извън окото, като същевременно се образува нова, която да я замести* Ако течността не се дренира достатъчно бързо, налягането в окото се повишава и е възможно дори да увреди зрението Ви. Бримонидин тартарат/Тимолол Тева действа като намалява производството на течност и повишава количеството отделенa течност.Така се понижава налягането вътре в окото, като се запазва подхранването му.
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Брвмоннднн тартарат/ Бимолол Тева  2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор 
Не използвайте Брнмоннднн тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор:
Ако сте алергични към бримонидин тартарат, тнмолол, бета-блокерн или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Симптомите на алергична реакция може да включват оток на лицето, устните и гърлото, хрипове, прилошавате, задух, сърбеж или зачервяване около окото.
Ако имате или в миналото сте имали дихателни проблеми като астма или тежък хроянчев обструктнвен бронхит (тежко белодробно заболяване, което може да е причина за хрипове, затруднено дишане и/или продължителна кашлица).
Ако имате сърдечни проблеми като нарушеннн на сърдечни* ритъм (освен ако не са контролирани с тейсмейкър) или сърдечна слабост.
Ако приемате ннхнбнторн на моиоамнвооксидазата (МАО ннхнбнторн) или някои други ан-щдепресантн,
Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор те трябва да се прилага при деца под 2-годншна възраст и обикновено те трябва да се използва при деца ма възраст между 2 и 17 години.
Ако мислите, че някоя от тези точки е приложима за Вас, не използвайте Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор ттреди да говорите отново е Вашия лекар.
Предупреждения н предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да използвате Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор:
Ако имате или сте имали в миналото
Депресия или други психични проблеми
Исхемична болест на сърцето (симптомите може да включват болка или стягане в
гърдите, задух или задавяне), сърдечна недостатъчност, ниско кръвно налягане
Нарушения на сърдечния ритъм като бавно биене на сърцето
Дихателни проблеми, астма или хронична обструкгивна белодробна болест
Заболяване протичащо с влошено кръвообращение (като болест на Рейно или синдром на
Рейно)
Диабет, тъй като тимолол може да маскира признаци и симптоми на ниска кръвна захар Повишена активност на щитовидната жлеза, тъй като тимолол може да маскира признаци и симптоми
Бъбречни или чернодробни проблеми Тумор на надбъбречните жлези Операция на окото за понижаване на налягането Ако страдате или сте страдали от алергия (напр. копрнвна треска, екзема) или тежка алергична реакция, имайте предвид, че обичайната доза адреналин, която се използва за контрол на тежка реакция трябва да бъде увеличена.
Кажете на Вашия лекар преди операция, че използвате Бримонидин тартарат/Тимолол Тева, тъй като тнмолол може да промени ефектите на някои лекарства използвани по време на анестезията,
Други лекарства н Бримонндни тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки разтвор
Бримонидин тартарат/Тимолол Тева може да повлияе или да бъде повлиян от други лекарства,  които използвате, включително други капки за очи за лечение на глаукома информирайте Вашия лекар, ако използвате или ще използвате лекарства за понижаване на кръвното налягане, лекарства за сърце или такива за лечение на диабет. Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства   
включително лекарства за някакво състояние, дори и да не е свързано с очното заболяване, както и такива отпускани без рецепта.
От особено значение е да информирате Вашия лекар, ако приемате: обезболяващи
- лекарства, които Ви помагат да заспите или за тревожни състояния лекарства за лечение на високо кръвно налягане (хипертония)
- лекарства за сърдечни заболявання (напр. за неравномерно биене на сърцето) като бета- блокери ИДИ ДИГОКСНИ
- други капки за очи използвани за понижаване на високото налягане в окото (глаукома) лекарства за депресия
- лекарства за тежки алергични реакции
- лекарства, които повлияват хормоните в организма като адреналин и допамин
- лекарства, които повлияват мускулните влакна в кръвоносните съдове
- лекарства за лечение на диабет или висока кръвна захар
- лекарства за киселини или стомашни язви
- хинидин (използван за лечение на заболявання на сърцето и някои видове малария)
- антидепресанти, известни като флуоксетин и пароксетнн
Ако дозата на някое от Вашите лекарства се промени или редовно приемате алкохол, Вие трябва да информирате Вашия лекар.
Ако Ви предстои да използвате упойка (анестезия), Вие трябва да информирате Вашия лекар или стоматолог, че използвате Брнмонидин тартарат/Тимолол Тева.
Бременност, кърмене н фертилнтет
Ако сте бременна или кърмите, смятате че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Не използвайте Брнмонидин тартарат/Тимолол Тева, ако сте бременна, освен ако Вашият лекар не счита това за необходимо.
Не използвайте Брнмонидин тартарат/Тимолол Тева, ако кърмите. Тнмолол може да премине в млякото.
Шофиране н работа с машннн
Бримоицдкн тартарат/Тимолол Тева може да причини сънливост, уморя е мост или замъглено виждане при някои пациенти. Не шофирайте и не използвайте никакви инструменти или машини, докато не изясните какви са симптомите. Ако получите някакви проблеми, консултирайте се с Вашия лекар,
Брнмонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор съдържа бензалконнев хлорид.
Контактни легии
Не използвайте Бримонндик тартарат/Тимолол Тева, докато контактните лещи са в очите Ви. Изчакайте поне 15 минути след като сте използвали Брнмонидин тартарат/Тимолол Тева, преди да поставите отново лещите.
Консервант в Брнмонидин тартарат/Тимолол Тева (бензалконнев хлорид) може да причини  дразнене в окото, а освен това може да промени цвета на меките контактни лещи.
3. Как да използвате Брнмонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 капки за очи, разтвор 
Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Употреба при дела и юноши
Бримонидин тартарат/Тимолол Тева не трябва да се използва при бебета под 2-годишна възраст. Бримонидин тартарат'Тиу.опол Тева сбтатоовено не трябва да се прилага при деца н юноши (от 2 до 17 години).
Употреба при възрастни /включително паииенти е старческа възраст>
Препоръчителната доза е една капка Брнмонндин тартарат/Тимолол Тева два пъти дневно, през интервал от около 12 часа. Не променяйте дозата и не спирайте употребата на лекарството без препоръка от лекар.
Ако използвате други капки за очи заедно с Бримонидик тартарат/Тимолол Тева, изчакайте най-малко 5 минути между’ двете лекарства.
Указания за употреба
Не трябва да използвате бутилката, ако защитената от фалшификация запечатана бутилка е счупена преди първото й отваряне.
Измийте добре ръцете си преди да отворите бутилката. Наведете главата назад и погледнете в тавана.
1. Внимателно издърпайте надолу долния клепач, така че да се образува малко джобче.
2. Обърнете бутилката с дъното нагоре и стиснете, за да се отдели една калка във всяко око, което трябва да бъде лекувано,
3. Пуснете долния клепач и затворете окото,
4. След употреба на Бримонидин тартарат/Тимолол Тева натиснете с пръст ъгъла на окото до носа (както е показано на картинката по-долу) за 2 минути, Това ще предотврати навлизането на тнмолол в останалите части от тялото Ви,
 
Ако капката не влезе в окото, опитайте отново.
За да избегнете замърсяване, не допирайте връхчето на бутилката до окото, и иго някъде другаде. Поставете винтовата капачка плътно на бутилката веднага след използването й.
Ако сте поставили повече от необходимата доза Брнмонндин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор
Възрастни
Ако сте използвали повече от необходимата доза Бримонидик тартарат/Тимолол Тева, малко е вероятно да получите някакво увреждане. Поставете следващата капка в обичайното време. Ако се тревожите, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
Бебета и деиа
Има съобщени няколко случая на предозиране при бебета и малки деца, получаващи бримонидин (една от съставките на Бримонидин тартарат/Тимолол Тева) като част от лечение на глаукома. Признаците включват сънливост, отпуснатост, ниска телесна температура  затруднено дишане. При предозиране веднага се обадете на Вашия лекар, 
Възрастни и деиа
Ако случайно погълнете Бримонидин тартарат/Тимолол Тева, обадете се веднага на Вашия лекар.
Ако сте пропуснали да поставяте Брнмонндин тартарат/Тнмолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капкн за очи, разтвор
Ако сте пропуснали да поставите капка Бримонидин тартаратГГимолол Тева, поставете по една капка във всяко око, което подлежи на лечение веднага след като си спомните и продължете по обичайния начин. Не използвайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако сте спрели употребата Брнмонндин тартарат/Тнмолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капкн за очп, разтвор
За да действа Бримонидин тартаратГГимолол Тева трябва да се използва всеки ден.
Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4, Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Можете да продължите да използвате капките за очи, освен ако ефектите не са сериозни. Ако се тревожите, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Не спирайте употребата на Бримонидин тартараг/Тнмолол Тева без да сте се консултирали с Вашия лекар.
Ако получите някой от следните ефекти, моля обадете се веднага на Вашия лекар:
- Сърдечна недостатъчност (т.е. болка в гърдите) или неравномерно биене на сърцето
- Ускорено или забавено биене на сърцето или ниско кръвно налягане
При употреба на Бримонидин тартарат/Тимолол Тева може да се наблюдават следните нежелани реакции:
Много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 човека):
Зачервяване или парене на очите,
Чести (може да засегнат до 1 на 10 човека):
Смъдене, алергична реакция в окото или кожата около окото, малки разкъсвания по повърхността на окото {със или без възпаление), високо кръвно налягане, подуване и зачервяване на клепача, дразнене или чувство за чуждо тяло в окото, сухота в окото, депресия, главоболие, сърбеж в окото и клепача, замъглено виждане, сънливост, сухота в устата, обща слабост или повишение на резултати от изследвания на кръвта, които показват как функционира черния Ви дроб.
Нечести (може да засегнат до 1 на 100 човеко):
Застойна сърдечна недостатъчност (сърдечно заболяване със задух и подуване на стъпалата и краката, поради задържане на течности), неравномерно биене на сърцето, световъртеж, припадане, замаяност, сухота в носа или нарушения на вкуса, бели петна под клепача или чувствителност към светлина.
С неизвестна честота (оценка на чистотата не може да бъде направена от наличните  данни):
Ускорена или забавена сърдечна дейност или ниско кръвно налягане. 
Някои от тези ефекти може да се дължат на алергия към някоя от съставките.
Следващите нежелани реакции са наблюдавани с бримонидин или тнмолол и е възможно да се проявят с Бримонидин тартарат/Тимолол Тева. Както и други лекарства, които се прилагат в очите, тнмолол се абсорбира в кръвта. Това може да причини подобни нежелани реакции на онези наблюдавани при ннтравекозно или перорално приемани бета-блокери. Честотата на нежеланите реакции след локално приложение в окото е по-ниска от тази, когато лекарствата например се приемат през устата или инжекционно. Изброените нежелани реакции включват реакции наблюдавани за класа бета-блокери, когато се използват за лечение на очни заболявалия.
Генерализирани алергични реакции, включително оток под кожата, който може да се появи в зони като лицето и крайниците и може да запуши дихателните пътища, да причини затруднено преглъщане или дишане, уртикария или сърбящ обрив, локализиран иди генерализиран обрив, сърбеж, тежки, внезапни, животозастрашанащи алергични реакции.
- Ниски нива на кръвната захар.
- Трудно заспиване (безсъние), кошмари, загуба на памет.
- Инсулт, намалено доставяне на кръв до мозъка, усилване на признаците и симптомите на миастения гравис (мускулно нарушение), необичайни усещания като изтръпване и мравучкане.
Възпаление на клепача, на роговицата, отлепване на слоя под ретината, в който са разположени кръвоносните съдове след филтрационна операция, което може да е причина за зрителни нарушения, намалена чувствителност на роговицата, отпускане на горния клепач (окото изглежда полузатворено), двойно виждане, възпаление на ириса, тесни зеници.
- Болка в гърдите, сърцебиене, оток (натрупване на течност), сърдечен пристъп, сърдечна недостатъчност
Феномен на Рейно, студени длани и стъпала
- Стеснение на дихателните пътища в белите дробове (предимно при пациенти с предшестващо заболяване), затруднено дишане, кашлица,
- Гадене, нарушено храносмилане, диария, коремна болка, повръщане
- Косопад, кожен обрив с бяло-сребрист вид (псорназиформен обрив) или влошаване на псориазис, кожен обрив
- Мускулна болка, която не е свързана с упражнения, мускулна слабост, умора
- Нарушена полова функция, понижено либвдо Звън в ушите, симптоми напомнящи простуда
Ако получете някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неопнеани в тази листовка нежелани реакции.
5* Как да сьхравявате Бримонидин тартарат/Тимолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очн, разтвор
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява под 30°С* Съхранявайте бутилката в оригинална опаковка, за да се предпази от светлина.
След първо отваряне, използвайте бутилката в рамките на 28 дни.
Не използвайте повече от една бутилка по едно и също време.
Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху етикета на бутилката; картонената опаковка след “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от  посочения месец.
Вие трябва да изхвърлите бутилката четири седмици след първото й отваряне, дори и ако  още има останали няколко капки, Това ще Ви предпази от инфекции. За да запомните запишете датата на която сте отворили върху картонената кутия. 
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци, Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката н допълнителна информация
Какво съдържа Ьрнмоннднн тартарат/Тнмолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очи, разтвор
Активните вещества са бримонидин таргарат и тимолол.
Един милнлитьр от разтвора съдържа 2 mg бримонидин тартарат и тимололов малеат, еквивалентен на 5 mg тимолол.
Другите съставки са бензалкониев хлорид (като консервант), натриев дкхидроген фосфат дихидрат, динатриев фосфат дихидрат и вода за инжекции. За корекция на pH (мярка за киселинност или алкалност на разтвора) може да са добавени малки количества хлороводородна киселина или натриев хидроксид.
Как изглежда Брнмоинднв тартарат/Тпмолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за очн, разтвор и какво съдържа опаковката
Бримонидин тартарат/Tимолол Тева е бистър, з е ле н и каво жълт разтвор капки за очи, в пластмасова бутилка с капачка на винт. Всяка бутилка е пълна до около половината и съдържа 5 ml разтвор. Опаковките са с по 1, 3, 5, 6 или 10 бутилки. Не всички видове опаковки може да бъдат пуснати на пазара.
Притежател но разрешението зя употреба н производител
Притежател иа разрешението за употреба:
Тева Фармаскпикълс България ЕООД ул. Н. В. Гогол № 15, ет. 1 София 1124 България
Производител
TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company
Адрес за кореспонденция; T&icsics MiMly ut $2, H-2100 Godolld
Адрес на централен офис; Pallagi ut 13, 4042 Debrecen
Унгария
Teva Czech Industries s.r.o.
GstravskA 29, c.p. 305 747 70 Gpava, Komarov Чешка република
Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки иа ЖШ1 под следните имена:
Дания; Brimonidintartrat/Timolol Teva
България; Бримонидин тартарат/Тнмолол Тева 2 mg/ml + 5 mg/ml капки за оч
Чешка република: Brimonidine /Timolol Teva 2 mg/ml + 5mg/ml ofini kapky, roztok Гърция; Brimonidine tartrate/Timolol maleate Teva, ОсрваХрисб; orayovee, SioAupa,
Испания: Brimonidina/Timolo) Teva 2 mg/ml + 5 mg/ml colirio en solucidn Полша: Brimoplus
Словения: Bromotil 2 mg/ 5 mg v 1 ml kapljice za oko, raztopina 
Дата на последно преразглеждане на листовката
Октомври 2012
 

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА(САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за БРИМОНИДИН ТАРТАРАТ/ТИМОЛОЛ ТЕВА 2МГ/МЛ+5МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ 5МЛ

Web Statistics