Валута: BGN
  • USD
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

АЗАТРИЛ 250МГ ТАБЛ. Х 4

АЗАТРИЛ 250МГ ФИЛМ. ТАБ. Х 4

Азитомицин принадлежи към групата лекарства наречени мкролидни антибиотици . Антибиотиците се използват за лечение на инфекции причинени от микроорганизми като бактериите.
Азитромицин се използва за лечение на определени инфекции , причинени от чувствителни спрямо аазитромицин бактерии като:
-инфекции на гърдите , гърлото или носа (като бронхит пневмония , тонзилит , възпалнео гърло  (фарингит и синозит)
-инфекции на ухото
-инфекции на кожата и меките тъкани  с изключение на инфектирани рани от изгаряне,например -инфекция на уретрата ,през която се отделя урината от пикочния мехур или на шийката на матката , причинени от Chlamidia trachomatis (бактерии)

Този продукт Ви носи 0 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Прочетете внимателно цялата листовка , преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
-Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочете отново
-Ако имате някакви допълнителни въпроси , попитайте Вашия лекар или фармацевт.
-това лекарство е предписано единствено и лично на вас  Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди , независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите
-Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
 
Какво съдържа тази листовка:
1.Какво представлява ЛП и за какво се използва
2.Какво трябва да знаете преди да използвате ЛП
3.Как да използвате  ЛП
4.Възможни нежелани реакции
5.Как да съхранявате ЛП
6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация
 
 
1.КАКВО ПРЕДСТВЛЯВА  АЗАТРИЛ И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА 
 
Азитомицин принадлежи към групата лекарства наречени мкролидни антибиотици . Антибиотиците се използват за лечение на инфекции причинени от микроорганизми като бактериите.
Азитромицин се използва за лечение на определени инфекции , причинени от чувствителни спрямо аазитромицин бактерии като:
-инфекции на гърдите , гърлото или носа (като бронхит пневмония , тонзилит , възпалнео гърло  (фарингит и синозит)
-инфекции на ухото
-инфекции на кожата и меките тъкани  с изключение на инфектирани рани от изгаряне,например -инфекция на уретрата ,през която се отделя урината от пикочния мехур или на шийката на матката , причинени от Chlamidia trachomatis (бактерии)
 
 
2.ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АЗАТРИЛ
Азатрил не се прилага при свръхчувствителност (алергия) към азитромицин или други макролидни антибиотици и към помощните вещества, включени в лекарствената форма.Необходимо е да уведомите Вашия лекар за съществуващи алергии.
При поява на сърбеж, зачервяване и обриви по кожата, затруднения в дишането е необходимо да преустановите приема на лекарството и да се обърнете за съвет към Вашия лекар, тъй като това могат да бъдат прояви на свръхчувствителност (алергия). В тези случаи лекарят ще Ви назначи лечение при необходимост.Азатрил, подобно на другите антибактериални средства може да доведе до развитието на т. нар. псевдомембранозен колит, който се проявява с тежки диарии и изисква специално лечение, като вливане на електролитни и други разтвори и прилагане на антибактериални средства.
Ако приемате други лекарствени продукти или желаете да приемате такива е хода на лечението с Азатрил е необходимо да се консултирате с Вашия лекар.Едновременната употреба на магнезий и алуминий-съдържащи средства, повлияващи стомашната киселинност намалява усвояването (резорбция в червата) на продукта. Това налага приемането му да става 2 часа преди или сред тяхното приемане.Азатрил не трябва да се прилага едновременно с лекарства от групата на ергоалкалоидите. Комбинирането на Азатрил с бромокриптин и циклоспорин може да доведе до повишаване на техните концентрации в кръвта и свързани с това нежелани ефекти.
 
4.КАК ДА ПРИЕМАТЕ АЗАТРИЛ
 
Дневната доза, схемата на лечението и продължителността му сеопределят от Вашия лекар.
Възрастни
-Инфекции на горните и долни дихателни пътища и инфекции на кожата и меките тъкани (с изключение на еритема мигранс при Лаймска болест) - 2 капсули еднократно дневно в продължение на 3 последователни дни;
-Пневмонии - 2 капсули еднократно дневно в продължение на 3 последователни дни или 2 капсули еднократно в първия ден на лечението и по 1 капсула дневно от втори до пети ден включително;
-Еритема мигранс при Лаймска болест - 4 капсули еднократно дневно в . първия ден на лечението; втори -пети ден включително се приемат еднократно дневно по 2 капсули;
-Инфекции, предавани по полов път - еднократно 4 капсули при негонококови уретрити и цервицити; при уретрити и цервицити предизвикани от гонококи еднократно 8 капсули;
-Язвена болест и хронични гастро-дуоденити за унищожаване на Helicobacter pylori - 4 капсули еднократно дневно в продължение на 3 дни едновременно с амоксицилин или метронидазол в продължение на 7 дни и омепразол или други подобни продукти в продължение на 7 дни в дозировка определена от лекар. Дневната доза Азатрил се прилага като единична доза 1 час преди или 2 часа след хранене.
Деца
В детската възраст е подходяща дозата от 10 mg/kg т.м. през първия ден еднократно и по 5 mg/kg т.м. през следващите 2-5 дни. Препоръчва се приложението на Азатрил перорална суспенсия.В случай, че сте пропуснали една доза (времето за прием на лекарството), трябва да направите това незабавно.
 
Азатрил трябва да се прилага с внимание при болни с чернодробни и бъбречни заболявания. Няма ограничения за приложението на продукта лица в напреднала възраст.
 
Прилага се при бременни само при абсолютна необходимост, тъй като няма сигурни клинични данни, относно неговата безопасност по отношение на плода и новороденото. Необходимо е преустановяване на кърменето по време на лечение с продукта, тъй като може да предизвика сериозни нежелани ефекти при кърмачето.Уведомете лекуващия лекар за бременност или кърмене.
 
5.НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
Приемането на Азатрил обикновено се понася добре. Понякога са възможни стомашно-чревни смущения - гадене, повръщане, коремни болки, диария; алергични реакции - кожни обриви, сърбеж.По-рядко могат да се наблюдават - подуване и газове в корема, нарушено храносмилане, жълтеница, сърцебиене, гръдна болка, главоболие, световъртеж, лесна уморяемост, повишаване стойностите на чернодробните ензими и преходни промени в кръвната картина.При лечение с Азатрил рядко могат да се наблюдават сериозни алергични реакции. В някои от случаите те могат да се появят дори след прекратяване прилагането на продукта, което се дължи на дългия му живот в организма. Ако са налице някои от изброените нежелани реакции или такива, които не са описани в тази информация, моля информирайте лекуващия Ви лекар.
 
6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  
Какво съдържа  Азатрил:
-Азитромицин дихидрат
-другите съставки са: динатриев фосфат дихидрат; есенция банан захарин натрий, ксантова гума, манитол, метил парахидроксибензоат, натриев цикламат, нишесте прежелатинизирано, тринатриев фосват безводен, захароза.
 
Притежател на разрешението за употреба
Актавис ЕАД
ул. ‘Атанас Дуков №29
Производител
Балканфарма-Разград АД
бул. „Априлско въстание” №68
7200 разград, България

Споделете мнението си за АЗАТРИЛ 250МГ ТАБЛ. Х 4

Предпочитани

БИО МАСЛО С ЦИТРОНЕЛА 5МЛ

БИО МАСЛО С ЦИТРОНЕЛА 5МЛ

Цена: 12.90лв.
или 12900 бонус точки
ОКОЛООЧЕН ШУСЛЕРОВ КРЕМ "ДАРА" 20МЛ

ОКОЛООЧЕН ШУСЛЕРОВ КРЕМ "ДАРА" 20МЛ

-20%
Цена: 23.92лв.
Каталожна цена: 29.90лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 23.92лв.
Каталожна цена: 29.90лв.
Отстъпка: 5.98лв. (20.00%)
или 29899 бонус точки

Най-продавани

НОСКО АСПИРАТОР ЗА НОС

НОСКО АСПИРАТОР ЗА НОС ЗА ПРАХОСМУКАЧКА

Цена: 20.22лв.
или 20220 бонус точки
Web Statistics