Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

НИКС ЛОСИОН ЗА ВЪШКИ 59МЛ

НИКС ЛОСИОН ЗА ВЪШКИ принадлежи към групата лекарства, наречени пиретроиди и е инсектицидно средство, активно срещу главовата въшка и гнидите й.

Този продукт Ви носи 81 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 8.13лв.
или 8130 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

НИКС 1 % дермална емулсия /

NIX 1 % cutaneous

перметрин (permethrin)

Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.  Какво представлява НИКС и за какво се използва

2.  Преди да използвате НИКС

3.  Как да използвате НИКС

4.  Възможни нежелани реакции

5.  Как да съхранявате НИКС

6.  Допълнителна информация

1.  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НИКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

НИКС принадлежи към групата лекарства, наречени пиретроиди и е инсектицидно средство, активно срещу главовата въшка и гнидите й. В повечето случаи еднократното третиране е достатъчно за изчистване от главови въшки и в 97-99 % от случаите осигурява защита срещу тях в продължение на 2 седмици. Остатъчна активност може да се наблюдава до 6 седмици след лечението.

НИКС се използва за лечение при опаразитяване с главова въшка.

НИКС може да се прилага и за профилактика при изложените на риск от опаразитяване с главова въшка.

НИКС е най-подходящ за лечение на възрастни и деца над 6 месеца.

Деца под 6-месечна възраст се лекуват след консултация с лекар.

2.  ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НИКС

Не използвайте НИКС

ако сте алергични (свръхчувствителни) към перметрин, към някоя от останалите съставки на НИКС или към други лекарства от групата на пиретроидите и пиретрините.

Обърнете специално внимание при употребата на НИКС

НИКС не дразни очите, но ако случайно попадне там, незабавно ги изплакнете обилно с вода. На медицинските сестри, които в практиката си ежедневно работят с НИКС, се препоръчва да използват защитни ръкавици, за да се избегне възможното дразнене на кожата нгузъцехе.

ограничени данни за приложението на съдържащи перметрин инсектини янц*г ^ на бременността, съгласно които няма риск за плода.    

Перметрин може да се използва по време на бременност или кърмене само след консултация е лекар.

Важна информация относно някои от съставките на НИ КС

НИКС съдържа като помощни вещества метилпарахидроксибензоат и

пропилпарахидроксибензоат, за които е известно че могат да причинят уртикария. Обикновено това са забавен тип реакции, напр. контактен дерматит. Рядко предизвикват реакции на чувствителност от бърз тип е уртикария и бронхоспазъм.

НИКС съдържа като помощно вещество пропиленгликол, който може да причини кожно раздразнение.

НИКС съдържа като помощно вещество цетилов алкохол, който може да предизвика локални кожни реакции (например контактен дерматит).

3.  КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НИКС

НИКС е предназначен само за външна употреба.

Разклащайте бутилката преди употреба.

Една бутилка НИКС е достатъчна за намазването на нормално гъста коса с дължина до рамената. При необходимост използвайте по-голямо количество от продукта. Максималната доза не е определена, но се счита, че за един курс на лечение са необходими не повече от две бутилки.

•    НИКС се прилага след измиване на косата с подходящ мек шампоан и подсушаването й с хавлиена кърпа.

•    Разклатете енергично бутилката и нанесете необходимото количество НИКС върху косата и скалпа до цялостното им намазване. Повече внимание обърнете на участъците около ушите и задната част на врата.

•    Оставете НИКС да действа около 10 минути, след което изплакнете косата обилно с вода. Подсушете отново косата с хавлиена кърпа.

При повечето пациенти еднократното прилагане на продукта е достатъчно за пълно обезпаразитяване, но при нелекувани случаи с масивно опаразитяване е възможно, макар и рядко, около седмия ден от лечението все още да се откриват живи въшки или гниди. Това налага повторно лечение.

Не е необходимо специално премахване на мъртвите гниди, освен по козметични съображения. За целта използвайте ситния гребен, който ще намерите в опаковката.

Ако вече сте излекувани, но продължавате да бъдете в контакт с други опаразитени, прилагайте НИКС един път седмично в продължение на 8 седмици.

По време на епидемия от главови въшки можете да използвате НИКС по описания по-горе начин веднъж седмично (максимално до 8 седмици) за профилактика или предпазване от повторно опаразитяване.

Ако приложите повече от предписаното или погълнете част от продукта

Няма съобщения за предозиране с НИКС. Въз основа на проучванията при животни и хора доброволци малко вероятно е да се достигне количеството перметрин, необходимо предизвикване на клинично значими токсични реакции, дори при погрешна употреба. Най-вероятните симптоми и признаци са реакции на свръхчувстф^дпост. На теория е възможно при поглъщане от малко дете да настъпи алкохолно натравяне, се на съдържащия се в НИКС изопропанол. Ако това се случи потърсет!    

4.  ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, НИКС може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Този продукт обикновено се понася добре и рядко води до кожни реакции. При малък брой хора се съобщава за зачервяване на кожата, обрив и/или раздразване на кожата на главата (описвано като парене или щипане) след лечение с НИКС, но тъй като опаразитяването с главова въшка често пъти се съпровожда с раздразване на кожата на главата, в повечето случаи е трудно да се определи причината.

Когато се наблюдава по-тежко изразено или по-продължително дразнене на кожата или настъпят други нежелани реакции, свързани с лечението с НИКС, е необходима консултация с лекар.

5.  КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НИКС

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Съхранявайте на сухо място, при температура под 25°С.

Да се пази от светлина.

Не използвайте НИКС след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

6.  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа НИКС

Активното вещество е перметрин в концентрация 1 %.

Другите съставки са: изопропанол, стеаралкониев хлорид, цетилов алкохол, цетет-10, хидроксиетилцелулоза, хидролизиран животински протеин, метилпарахидроксибензоат, канадски балсам, есенция 06.070, пропилпарахидроксибензоат, пропиленгликол, сънсет жълто, лимонена киселина, безводна и пречистена вода.

Как изглежда НИКС и какво съдържа опаковката

НИКС е под формата на дермална емулсия.

Предлага се в картонена кутия, съдържаща бутилка от полиетилен с ниска плътност, снабдена с накрайник и полипропиленова капачка. Опаковката съдържа и специален ситен гребен за премахване на мъртвите гниди.

Една опаковка НИКС съдържа 59 ml 1 % w/w перметрин в 20 % w/w изопропанол.

Притежател на разрешението за употреба и производител Притежател на разрешението за употреба:

Glaxo Group Ltd., Greenford road, Greenford, Middlesex UB6 ONN, Великобритания

Производител:       

Aspen Bad Oldesloe GmbH, Industriestrasse 32-36, 23843 Bad Oldesloe, Германия     

Споделете мнението си за НИКС ЛОСИОН ЗА ВЪШКИ 59МЛ

Web Statistics