Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

НЕУРОЛАКС 25МГ ТАБЛ. Х 50 АКТАВИС

Психиатър или ОПЛ след консултация
Невролакс премахва страха, напрежението, безпокойството. Притежава успокояващо (седативно), противоалергично (антихистаминово), и антиеметично (противоповръщащо) действие. Води до разхлабване на гладката мускулатура и понижаване на кръвното налягане. Приет в по-големи дози е възможно да доведе до намаляване количеството на отделената урина. ПОКАЗАНИЯПрилага се за намаляване на безпокойството, напрегнатостта и възбудимостта при емоционален стрес и невротични разстройства, както и в комплексното лечение на заболявания, при които е налице тревожност. Подходящ е за облекчаване на сърбежа при алергични заболявания (хронична уртикария, атопични и контактни дерматози), както и за премедикация в анестезиологията.

Този продукт Ви носи 65 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Листовка: информация за пациента

Неуролакс 25 mg филмирани таблетки /

 Neurolax 25 mg film-coated tablets

хидроксизинов хидрохлорид /

(hydroxyzine hydrochloride)

 

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите. - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

Какво съдържа тази листовка

1.    Какво представлява Неуролакс и за какво се използва

2.    Какво е необходимо да знаете, преди да приемете Не)

3.    Как да приемате Неуролакс

4.    Възможни нежелани реакции

5.    Как да съхранявате Неуролакс

6.    Съдържание на опаковката и допълнителна информаг

1.    Какво представлява Неуролакс и за какво се използва

Неуролакс е лекарствен продукт, който премахва страха, напрежението и безпокойството. Притежава успокояващо (седативно), противоалергично (антихистаминово) и антиеметично (противоповръщащо) действие. Премахва и в значителна степен облекчава упорития сърбеж при някои заболявания.

Неуролакс се използва за премахване и намаляване на тревожността и напрежението при възрастни, за облекчаване и премахване на упорития сърбеж при някои алергични заболявания (хронична уртикария, кожни алергични заболявания), както и за премахване на напрежението преди хирургични манипулации.

2.    Какво е необходимо да знаете, преди да приемете Неуролакс

Не приемайте Неуролакс:

-     ако сте алергични към хидроксизинов хидрохлорид, към цетиризин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)

ако страдате от порфиркя

-     по време на бременност и кърмене

-     ако Вашата ЕКГ (електрокардиограма) показва проблем със сърдечния ритъм, наречен "удължаване на QT интервала"

-     ако имате или сте имали сърдечно-съдово заболяване или много бавен съ]

-     ако имате ниски нива на соли в организма (например ниски нива на к;

-     ако приемате определени лекарства за проблеми със сърдечния ритъ които могат да окажат влияние върху сърдечния ритъм (вижте ",

Неуролакс")

-     ако някой Ваш близък роднина е починал внезапно от проблеми със 

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Неуролакс.

Неуролакс може да бъде свързан с повишен риск от нарушение на сърдечния ритъм, което може да бъде животозастрашаващо. Бто защо, кажете на Вашия лекар, ако имате някакви проблеми със сърцето или приемате някакви други лекарства, включително и такива, които се отпускат без рецепта.

Незабавно потърсете лекарска помош. ако докато приемате Неуролакс се появят проблеми със сърцето, като сърцебиене, затруднено дишане, загуба на съзнание. Лечението с хидроксизин трябва да бъде спряно.

Този продукт трябва да се прилага с внимание при пациенти с глаукома (повишено вътреочно налягане), нарушения в уринирането с различен произход, намалена двигателна активност на стомаха и червата, миастения гравис (мускулна слабост и лесна уморяемост), епилепсия, някои заболявания на сърцето, бъбреците и черния дроб.

Продуктът се прилага с внимание при пациенти с повишен риск от поява на гърчове. Необходимо е да се има пред вид, че при децата и пациентите в старческа възраст е налице повишена възбудимост на ЦНС и склонност към гърчове, поради повишена чувствителност спрямо действието на продукта.

Продуктът не трябва да се приема едновременно с алкохол и лекарства от групата МАО - инхибитори.

Този продукт може да повлияе резултатите от някои диагностични тестове (метахолннова бронхиална проба и кожните тестове за доказване на алергия), поради което се препоръчва прекъсване на лечението с продукта поне 5 дни преди началото на изследването.

Други лекарства и Неуролакс

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Това включва всички лекарства, отпускани без рецепта. Неуролакс може да окаже влияние или да бъде повлиян от други лекарствени продукти.

Не приемайте Неуролакс, ако приемате лекарства за лечение на:

•     бактериални инфекции (например антибиотиците еритромицин, моксифлоксацин, левофлоксацин)

•     инфекции, причинени от гъбички (например пентамидин)

•     проблеми със сърцето или високо кръвно налягане (например, амиодарон, хинидин,

дизопирамид, соталол)

•     психози (например       халоперидол)

•     депресия (например, циталопрам, есциталопрам)

•     стомашно-чревни разстройства (напр. прукалоприд)

•     алергия

•     малария (например       мефлокин)

•     рак (например торемифен, вацдетаниб)

•     злоупотреба с наркотици или силна болка (метадон)

Този продукт усилва действието на някои лекарства като тези, които потискат централната

нервна система, на продуктите от групата на МАО-инхибиторите, атропин и трициклични антидепресанти.

Неуролакс потиска действието на бетахистин-съдържащите продукти и тези от групат антихолинестеразните средства, на адреналин и апоморфин.

Циметидин понижава плазмените концентрации на активното вещество хидрокси хидрохлорид и повишава плазмените концентрации на неговия метаболит цетир

Неуролакс с храна, напитки и алкохол

По време на лечение с продукта не трябва да се употребява алкохол, тъй като то неговото действие и може да доведе до поява на нежелани лекарствени реакции.

Бременност, кърмене н фертнлитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Продуктът не се прилага по време на бременност. Лекарството преминава през плацентата. При новородени, чиито майки са използвали продукта в периода на бременността са наблюдавани нарушения в движенията, гърчове, понижение на кръвното налягане и други неблагоприятни прояви.

Продуктът не се прилага в периода на кърмене. При необходимост от приложение при кърмещи жени се препоръчва преустановяване на кърменето за времето на лечение с продукта.

Шофиране и работа с машини

Не се прилага при шофьори, лица работещи с машини и при пациенти, чиято дейност изисква повишено внимание, бързи психически и двигателни реакции.

Неуролакс съдържа пшенично нишесте и лактоза монохидрат

Пшеничното нишесте е подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия).

Лекарственият продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт.

3.    Как да приемате Неуролакс

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Неуролакс трябва да се използва в най-ниската ефективна доза и за възможно най-кратък период на лечение.

При възрастни и деца с тегло над 40 kg, максималната дневна доза е 100 mg за всички показания.

При пациенти в старческа възраст максималната дневна доза е 50 mg.

При деца с тегло до 40 kg максималната дневна доза е 2 mg/kg.

Ако сте приели повече от необходимата доза Неуролакс

Ако сте използвали или сте приели твърде много Неуролакс, незабавно се свържете с център за спешна медицинска помощ, особено, ако дете е приело много голямо количество. При предозиране може да се приложи симптоматично лечение. Може да се предприеме наблюдение на ЕКГ, поради възможността за проблем със сърдечния ритъм,като удължаване на QT интервала (промяна в електокардиограмата) или torsade de pointes (животозастрашаващо нарушение на сърдечния ритъм).

Ако сте пропуснали да приемете Неуролакс

Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

4.    Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, в всеки ги получава.

С неизвестна честота (не може да бъде оценена от наличните данни)

Спрете приема на лекарството и незабавно потърсете медицинска помощ ако някакви проблеми със сърдечния ритъм, като сърцебиене, затруднено дишане ил съзнание.

Възможни са следните нежелани лекарствени реакции:

От страна на нервната система и анализаторите - гърчове, замаяност, дискинезии (нарушени движения), главоболие, безсъние, сънливост, треперене, възбуда, обърканост, халюцинации (виждане и чуване на неща, които не съществуват), замъглено зрение, нарушения в зрението.

От страна на стомашно-чревния тракт - сухота в устата, запек, загуба на апетит, гадене, повръщане, диарични изхождания, епигастрални болки, киселини и дис комфорт, промени в стойностите на чернодробните лабораторни показатели.

От страна на отделителната система - затруднения в уринирането, задръжка на урината, Алергични реакции - обриви, сърбеж, повишено изпотяване, копривна треска, алергичен шок. Други - спазъм на бронхите и затруднения в дишането, умора, неразположение, повишение на температурата, понижение на кръвното налягане.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул.,Дамян Груев” № 8,1303 София, тел.: 02 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.    Как да съхранявате Неуролакс

Да се съхранява под 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.    Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Неуролакс

Активното вещество в една филмирана таблетка е хидроксизинов хидрохлорид 25 mg. Помощни вещества: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, повидон, безводен силициев диоксид, талк, магнезиев стеарат, метакрилова киселина -метил метакрилат кополимер (1:1), титанов диоксид, макрогол 6000, глицерол

Как изглежда Неуролакс и какво съдържа опаковката

Кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с бял или почти бял цвят.

По 10 таблетки в блистер. По 5 блистера в опаковка.

Притежател на разрешението за употреба

Актавис ЕАД

ул. "Атанас Дуков" № 29

1407. София,

България

Производители:

Балканфарма-Дупница АД ул. "Самоковско шосе" №3 2600 Дупница България

Балканфарма-Разград АД бул. "Априлско въстание" № 68 7200 Разград България

Дата на последно преразглеждане на листовката –

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА(САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за НЕУРОЛАКС 25МГ ТАБЛ. Х 50 АКТАВИС

Web Statistics